Annonce

Annonce

Brev:

Dagpleje til vuggestue


23. februar 2018

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Dagpleje til vuggestue

Hej Helen

Jeg har tidligere nydt godt af dine råd, så derfor skriver jeg til dig, da vi er kommet (i vores verden) i et kæmpe dilemma :)

Vores søn Elliot er lidt over 17 måneder (fra den 12/7-16) og har lige fra start af været lidt af en udfordring. Han havde for kort tungebånd, så amningen gik skævt og mad har bare altid være en by i Rusland. det er der dog kommet styr på inden for de sidste par måneder, gudskelov :)
Han har dog altid været meget tilbagetrukket og stille og har ikke mod på nye ting/mennesker. Jeg vil ikke bruge ordet særlig sensitiv, men måske nærmere sky og lidt stille grå mus agtigt.

Vi skrev Elliot op til en dejlig integreret vuggestue/børnehave som ligger 50 meter fra os, men da den er meget populær, blev vi i stedet tilbudt en dagplejer, hvilket jeg ikke var meget for, men vi var tvunget til at sige ja.
Det har dog vist sig at være rigtig heldigt, da han har det sind som han har og har kunne få ekstra ro og omsorg som han ind imellem har brug for.
Vi valgte at beholde pladsen i vuggestuen og har så nu endelig fået tilbudt en plads pr. 1/7, men er I SÅ meget vildrede om det er det rigtig for Elliot.

Vuggestuen/Børnehaven er den eneste i vores ende af byen og som sagt MEGET populær, så kommer vi ikke ind i vuggestuen, får vi aldrig børnehaven heller (siger pladsanvisningen). Dvs. vi så får en børnehave i den anden ende af byen.

Der er mange ting der spiller ind og du får lige nogle af augmenterne for og i mod:

- De er kun 3 drenge i dagplejen, hvor den ene er mega pylret og græder meget og dette smitter af på ...


Annonce

... Elliot, så måske det hæmmer hans udvikling en smule. Den 3 dreng er Elliots fætter og de kommer fint ud af det sammen.

- Vi planlægger et barn mere og kan ikke overskue en hverdag, hvor vi skulle aflevere 3 børn 3 forskellige steder. (Vi har et skolebarn i forvejen i 0 klasse) det ville være nemmere hvis Elliot så gik i børnehaven og den lille ny så kunne komme ind i vuggestuen pga. søskendegaranti.

- Han skal jo skifte på et tidspunkt, enten i vuggestue 1/7 eller til en børnehave 1/5-19. Overgangen fra dagpleje til børnehave bliver så også mega stor, men måske han er modnet mere til den tid.

-Han åbner mere og mere op og har mod på mere, så måske ville det være godt med nogle flere input fra flere børn i en vuggestue.

Vi har talt med vores dagpleje om det og hun syntes ikke han egner sig til vuggestue pt. da han har det så svært med nye/fremmed voksne han ikke kender. Hun syntes det er et alt for stort sted for ham (Der er 3 stuer med 36 børn i alt)

Jeg tænker at det er jo først om 4 måneder og der kan jo ske meget på 4 måneder eller??

Jeg er bare SÅ bange for at tage det forkert valg, for det er helt sikkert at vi skal vælge det der er bedst for Elliot og ikke hvad der er nemmest for os.

Hvad er dine tanker omkring dette? Hvornår er det bedst at skifte?

På forhånd 1000 tak for din tid :)

Med venlig hilsen
Karina

Ps. han er ellers en velfungerende glad dreng, der spiser og sover godt. Vi har bestemt også dage hvor han har mod på nye mennesker og ting, så jeg føler han er i en positiv udvikling, han er der bare ikke helt endnu :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. februar 2019 | Amning | 14 mdr.

Projekt stop natamning

Hej Helen, Jeg skriver fordi vi for 1,5 uge gik i gang med projekt ‘stop...

Læs hele brevet og Helens svar


23. januar 2019 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn 16 måneder

Hej Helen Tak for en god brevkasse, som vi af mange gange har hentet stor...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2019 | Sovevaner | 15 mdr.

Hjælp til putning i egen seng

Kære Helen. Vi har skrevet til dig for kort tid siden om vores søn, som har...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2019 | Amning | 16 mdr.

Natamning, 16 mdr

Kære Helen Min dreng er nu 16 mdr, og er langt fra at sove "igennem" om...

Læs hele brevet og Helens svar


8. januar 2019 | Sovevaner | 15 mdr.

Lang putning og flytte til eget værelse

Kære Helen. Først mange tak for dine tidligere gode råd omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Spinalbedøvelse

Spinalbedøvelse er en bedøvelsesform, som bruges ved blandt andet kejsersnit. Man lægger bedøvelsen ind via en kanyle, som føres ind i rygmarvskanalen og kvinden bedøves fuldt fra taljen og ned.

Bedøvelsen gør som regel ikke særlig ondt at få lagt, og det tager meget kort tid at lægge den. Spinalbedøvelse har den fordel at kvinden er vågen under kejsersnittet og derfor kan følge med i fødslen af barnet - og også se barnet med det samme, barnet kommer ud. Der sættes en skærm op,...

Læs mere i Babylex

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en MEGET god brevkasse, hvad skulle jeg dog gøre uden den.

Mor til dreng knap 6 uger


Annonce