Annonce

Annonce

Brev:

Dagpleje til vuggestue


23. februar 2018

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Dagpleje til vuggestue

Hej Helen

Jeg har tidligere nydt godt af dine råd, så derfor skriver jeg til dig, da vi er kommet (i vores verden) i et kæmpe dilemma :)

Vores søn Elliot er lidt over 17 måneder (fra den 12/7-16) og har lige fra start af været lidt af en udfordring. Han havde for kort tungebånd, så amningen gik skævt og mad har bare altid være en by i Rusland. det er der dog kommet styr på inden for de sidste par måneder, gudskelov :)
Han har dog altid været meget tilbagetrukket og stille og har ikke mod på nye ting/mennesker. Jeg vil ikke bruge ordet særlig sensitiv, men måske nærmere sky og lidt stille grå mus agtigt.

Vi skrev Elliot op til en dejlig integreret vuggestue/børnehave som ligger 50 meter fra os, men da den er meget populær, blev vi i stedet tilbudt en dagplejer, hvilket jeg ikke var meget for, men vi var tvunget til at sige ja.
Det har dog vist sig at være rigtig heldigt, da han har det sind som han har og har kunne få ekstra ro og omsorg som han ind imellem har brug for.
Vi valgte at beholde pladsen i vuggestuen og har så nu endelig fået tilbudt en plads pr. 1/7, men er I SÅ meget vildrede om det er det rigtig for Elliot.

Vuggestuen/Børnehaven er den eneste i vores ende af byen og som sagt MEGET populær, så kommer vi ikke ind i vuggestuen, får vi aldrig børnehaven heller (siger pladsanvisningen). Dvs. vi så får en børnehave i den anden ende af byen.

Der er mange ting der spiller ind og du får lige nogle af augmenterne for og i mod:

- De er kun 3 drenge i dagplejen, hvor den ene er mega pylret og græder meget og dette smitter af på ...


Annonce

... Elliot, så måske det hæmmer hans udvikling en smule. Den 3 dreng er Elliots fætter og de kommer fint ud af det sammen.

- Vi planlægger et barn mere og kan ikke overskue en hverdag, hvor vi skulle aflevere 3 børn 3 forskellige steder. (Vi har et skolebarn i forvejen i 0 klasse) det ville være nemmere hvis Elliot så gik i børnehaven og den lille ny så kunne komme ind i vuggestuen pga. søskendegaranti.

- Han skal jo skifte på et tidspunkt, enten i vuggestue 1/7 eller til en børnehave 1/5-19. Overgangen fra dagpleje til børnehave bliver så også mega stor, men måske han er modnet mere til den tid.

-Han åbner mere og mere op og har mod på mere, så måske ville det være godt med nogle flere input fra flere børn i en vuggestue.

Vi har talt med vores dagpleje om det og hun syntes ikke han egner sig til vuggestue pt. da han har det så svært med nye/fremmed voksne han ikke kender. Hun syntes det er et alt for stort sted for ham (Der er 3 stuer med 36 børn i alt)

Jeg tænker at det er jo først om 4 måneder og der kan jo ske meget på 4 måneder eller??

Jeg er bare SÅ bange for at tage det forkert valg, for det er helt sikkert at vi skal vælge det der er bedst for Elliot og ikke hvad der er nemmest for os.

Hvad er dine tanker omkring dette? Hvornår er det bedst at skifte?

På forhånd 1000 tak for din tid :)

Med venlig hilsen
Karina

Ps. han er ellers en velfungerende glad dreng, der spiser og sover godt. Vi har bestemt også dage hvor han har mod på nye mennesker og ting, så jeg føler han er i en positiv udvikling, han er der bare ikke helt endnu :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lun sutteflaske til sikker temperatur på sekunder

Nu er det slut med at vække hele huset om natten mens baby græder og du igen og igen forsøger at ramme den rigtige temperatur til sutteflasken. Med det nye milkymeter™ kan du måle temperaturen i mælken mens du varmer sutteflasken i mikrobølgeovnen. På den måde er du sikker på at få den samme ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. september 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sovevaner - 19 mdr.

Hej Helen Vi har Sia på 19 måneder, som er en stor udfordring når hun skal...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2018 | Sygdom | 15 mdr.

Lungebetændelse og penicillin

Kære Helen Jeg har virkelig brug for dine råd og for at høre hvordan du...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

14 mdr gråd ved putning

Kære Helen Her kommer lige et spørgmål, som min mand og jeg går og roder...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2018 | Transport og ferie | 20 mdr.

Flyvetur med dræn

Hej Helen, Min søn har for snart 6 måneder siden fået lagt dræn, ved du...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Hvordan kommer far til at putte igen?

Hej Helen, Som spørgsmålet lyder, så vil min datter slet ikke puttes af far...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annoncer

Annonce