Annonce

Annonce

Brev:

Dagpleje til vuggestue


23. februar 2018

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Dagpleje til vuggestue

Hej Helen

Jeg har tidligere nydt godt af dine råd, så derfor skriver jeg til dig, da vi er kommet (i vores verden) i et kæmpe dilemma :)

Vores søn Elliot er lidt over 17 måneder (fra den 12/7-16) og har lige fra start af været lidt af en udfordring. Han havde for kort tungebånd, så amningen gik skævt og mad har bare altid være en by i Rusland. det er der dog kommet styr på inden for de sidste par måneder, gudskelov :)
Han har dog altid været meget tilbagetrukket og stille og har ikke mod på nye ting/mennesker. Jeg vil ikke bruge ordet særlig sensitiv, men måske nærmere sky og lidt stille grå mus agtigt.

Vi skrev Elliot op til en dejlig integreret vuggestue/børnehave som ligger 50 meter fra os, men da den er meget populær, blev vi i stedet tilbudt en dagplejer, hvilket jeg ikke var meget for, men vi var tvunget til at sige ja.
Det har dog vist sig at være rigtig heldigt, da han har det sind som han har og har kunne få ekstra ro og omsorg som han ind imellem har brug for.
Vi valgte at beholde pladsen i vuggestuen og har så nu endelig fået tilbudt en plads pr. 1/7, men er I SÅ meget vildrede om det er det rigtig for Elliot.

Vuggestuen/Børnehaven er den eneste i vores ende af byen og som sagt MEGET populær, så kommer vi ikke ind i vuggestuen, får vi aldrig børnehaven heller (siger pladsanvisningen). Dvs. vi så får en børnehave i den anden ende af byen.

Der er mange ting der spiller ind og du får lige nogle af augmenterne for og i mod:

- De er kun 3 drenge i dagplejen, hvor den ene er mega pylret og græder meget og dette smitter af på ...


Annonce

... Elliot, så måske det hæmmer hans udvikling en smule. Den 3 dreng er Elliots fætter og de kommer fint ud af det sammen.

- Vi planlægger et barn mere og kan ikke overskue en hverdag, hvor vi skulle aflevere 3 børn 3 forskellige steder. (Vi har et skolebarn i forvejen i 0 klasse) det ville være nemmere hvis Elliot så gik i børnehaven og den lille ny så kunne komme ind i vuggestuen pga. søskendegaranti.

- Han skal jo skifte på et tidspunkt, enten i vuggestue 1/7 eller til en børnehave 1/5-19. Overgangen fra dagpleje til børnehave bliver så også mega stor, men måske han er modnet mere til den tid.

-Han åbner mere og mere op og har mod på mere, så måske ville det være godt med nogle flere input fra flere børn i en vuggestue.

Vi har talt med vores dagpleje om det og hun syntes ikke han egner sig til vuggestue pt. da han har det så svært med nye/fremmed voksne han ikke kender. Hun syntes det er et alt for stort sted for ham (Der er 3 stuer med 36 børn i alt)

Jeg tænker at det er jo først om 4 måneder og der kan jo ske meget på 4 måneder eller??

Jeg er bare SÅ bange for at tage det forkert valg, for det er helt sikkert at vi skal vælge det der er bedst for Elliot og ikke hvad der er nemmest for os.

Hvad er dine tanker omkring dette? Hvornår er det bedst at skifte?

På forhånd 1000 tak for din tid :)

Med venlig hilsen
Karina

Ps. han er ellers en velfungerende glad dreng, der spiser og sover godt. Vi har bestemt også dage hvor han har mod på nye mennesker og ting, så jeg føler han er i en positiv udvikling, han er der bare ikke helt endnu :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

De første sko

Det er magisk og spændende at købe de første sko til sin baby, og markedet vrimler med søde sko, som er lette at forelske sig i. Men små fødder kan være meget forskellige fra barn til barn, og det er vigtigt, at skoene passer til lige præcist dit barns fødder ...

Små bløde fødder

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. november 2018 | Sovevaner | 19 mdr.

Sengetid er en kamp

Hej Helen. Så blev det min tur til at måtte skrive til dig. Tak for en fin...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Stadig desperat brug for hjælp til ekstremt dårlig søvn hos 14-måneder gammel dreng

Kære Helen Min mand og jeg har brug for din hjælp igen. Jeg var den meget...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Middagslur - 1 eller 2?

Hej Helen Jeg har et spørgsmål ang min søns lure i løbet af dagen. Der har...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Hvornår fjernes mælkeerstatningen

Kære Helen. Min datter på på 16 måneder får stadig en flaske kl 19.00, når...

Læs hele brevet og Helens svar


19. oktober 2018 | Sygdom | 18 mdr.

Bange for sygdom

Kære Helen Jeg er begyndt at udvilke en uheldig tendens, til at blive...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Reservebedste

En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.

I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.

Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...

Læs mere i Babylex

Flaskegivning

Når man giver barnet flaske, er det vigtigt at det er en hyggestund. Sid eller læg dig derfor med barnet i favnen og lad aldrig dit barn ligge alene med en flaske.

Hold barnet som hvis du ville amme og lad ind imellem barnet få en pause, så der er mulighed for at bøvse. Sid gerne med barnet, så barnets hoved er let eleveret. Sørg for at der er mælk i hele flaskesutten, så barnet ikke kommer til at sluge for meget luft.

Nogle børn spiser meget hurtigt på flaske,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annoncer

Annonce