Annonce

Annonce

Brev:

Dagpleje til vuggestue


23. februar 2018

Kategori:
Alder:
17 mdr.

Dagpleje til vuggestue

Hej Helen

Jeg har tidligere nydt godt af dine råd, så derfor skriver jeg til dig, da vi er kommet (i vores verden) i et kæmpe dilemma :)

Vores søn Elliot er lidt over 17 måneder (fra den 12/7-16) og har lige fra start af været lidt af en udfordring. Han havde for kort tungebånd, så amningen gik skævt og mad har bare altid være en by i Rusland. det er der dog kommet styr på inden for de sidste par måneder, gudskelov :)
Han har dog altid været meget tilbagetrukket og stille og har ikke mod på nye ting/mennesker. Jeg vil ikke bruge ordet særlig sensitiv, men måske nærmere sky og lidt stille grå mus agtigt.

Vi skrev Elliot op til en dejlig integreret vuggestue/børnehave som ligger 50 meter fra os, men da den er meget populær, blev vi i stedet tilbudt en dagplejer, hvilket jeg ikke var meget for, men vi var tvunget til at sige ja.
Det har dog vist sig at være rigtig heldigt, da han har det sind som han har og har kunne få ekstra ro og omsorg som han ind imellem har brug for.
Vi valgte at beholde pladsen i vuggestuen og har så nu endelig fået tilbudt en plads pr. 1/7, men er I SÅ meget vildrede om det er det rigtig for Elliot.

Vuggestuen/Børnehaven er den eneste i vores ende af byen og som sagt MEGET populær, så kommer vi ikke ind i vuggestuen, får vi aldrig børnehaven heller (siger pladsanvisningen). Dvs. vi så får en børnehave i den anden ende af byen.

Der er mange ting der spiller ind og du får lige nogle af augmenterne for og i mod:

- De er kun 3 drenge i dagplejen, hvor den ene er mega pylret og græder meget og dette smitter af på ...


Annonce

... Elliot, så måske det hæmmer hans udvikling en smule. Den 3 dreng er Elliots fætter og de kommer fint ud af det sammen.

- Vi planlægger et barn mere og kan ikke overskue en hverdag, hvor vi skulle aflevere 3 børn 3 forskellige steder. (Vi har et skolebarn i forvejen i 0 klasse) det ville være nemmere hvis Elliot så gik i børnehaven og den lille ny så kunne komme ind i vuggestuen pga. søskendegaranti.

- Han skal jo skifte på et tidspunkt, enten i vuggestue 1/7 eller til en børnehave 1/5-19. Overgangen fra dagpleje til børnehave bliver så også mega stor, men måske han er modnet mere til den tid.

-Han åbner mere og mere op og har mod på mere, så måske ville det være godt med nogle flere input fra flere børn i en vuggestue.

Vi har talt med vores dagpleje om det og hun syntes ikke han egner sig til vuggestue pt. da han har det så svært med nye/fremmed voksne han ikke kender. Hun syntes det er et alt for stort sted for ham (Der er 3 stuer med 36 børn i alt)

Jeg tænker at det er jo først om 4 måneder og der kan jo ske meget på 4 måneder eller??

Jeg er bare SÅ bange for at tage det forkert valg, for det er helt sikkert at vi skal vælge det der er bedst for Elliot og ikke hvad der er nemmest for os.

Hvad er dine tanker omkring dette? Hvornår er det bedst at skifte?

På forhånd 1000 tak for din tid :)

Med venlig hilsen
Karina

Ps. han er ellers en velfungerende glad dreng, der spiser og sover godt. Vi har bestemt også dage hvor han har mod på nye mennesker og ting, så jeg føler han er i en positiv udvikling, han er der bare ikke helt endnu :)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

350.000 danskere får ferielæge

Sommerferien er over os, og inden den er slut, har flere af os været ramt af forkølelse, maveonde eller anden sygdom. Hvad enten vi er i udlandet, i sommerhuset eller på hjemmeadressen, kan det være en udfordring at komme til lægen i ferien. Men for 350.000 danskere bliver den udfordring nu løst ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juli 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Balance - falder ofte

Hej Helen, Min dreng er nu ca. 19 måneder og han udvikler sig stadig rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Bedsteforældre | 20 mdr.

Væk fra min datter i 4 dage?

Hej Helen. Jeg er blevet inviteret til ”voksen” bryllup i udlandet til slut...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juli 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Lur ikke lang nok

Hej Helen. Vores datter er 16 måneder. I vuggestuen sover hun oftest fra...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2018 | Kost og ernæring | 19 mdr.

Det samme til morgenmad hverdag

Hej Helen, Min søn er nu knap 19 måneder og han vokser og tager på som han...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juni 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Snakker med lukket mund

Hej Helen, Min søn er nu snart 19 måneder. Han har det godt, er en glad og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce