Annonce

Annonce

Brev:

Forstoppelse - 2 mdr.


21. februar 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Forstoppelse - 2 mdr.

Kære Helen.

Vi fik i starten af januar en dejlig lillebror, som nu er syv uger, men desværre gik amningen heller ikke denne gang, og jeg stoppede efter tre uger med udmalkning osv. Han fik fra starten Nan HA i tilskud, da han var tre uger for tidligt født, tabte sig meget og havde let gulsot. På sygehuset fik han Nan HA, men da vi kom hjem fik han almindelig Nan. Vi bor i Tyskland, og her får nyfødte "Pre-milch" og ved ærligt talt ikke, hvad forskellen er på det og Nan 1. Han fik dog en del mavekramper og prutter, så jeg skiftede tilbage til Nan HA Pre og det gik fint i et par uger.

Da jeg stoppede amning, droppede jeg dog den færdigblandede mme, og min læge mente ikke, der var grund til at give HA-mælk, og sagde endda, at når børn først har fået det andet kan det give allergi, så jeg købte igen den almindelige som pulver. Lillebror fik samtidig en slem forkølelse og måtte have næsedråber og noget medicin til at udvide bronchierne. Og så fik han forstoppelse. Han kom kun af med afføring hver 2-3 dag og altid i mange smerter. Det var tykt (som en pølse, men ikke knoldet) og mudderfarvet (grøn/brunt). Lægen prøvede først med de her tyske homøopatiske kommenstikpiller, som jeg dog ikke havde meget fidus til, og de virkede heller ikke.

Jeg fik nogle stikpiller med glycerin, som nok virkede, men han skreg endnu mere og virkede meget utilpas. Hna fik det i seks dage, hvorefter lægen havde håbet, det ville blive bedre, men det gjorde det ...


Annonce

... ikke. Han skriger mindre, men har meget luft i maven og stadig langt mellem afføringer. Han presser hele tiden og det gør tydeligvis ondt, når det kommer ud. Han sidder derfor meget på mig, men udover det har han det tilsyneladende fint. Lægen vil nu ikke gøre yderligere, da maven er blød og der er gang i tarmen. Hun anbefalede fennikelthe i mme'en. Jeg spurgte ind til laktulose, men det anbefaler man åbenbart først efter 6 måneder her.

Det skal siges, at han vejer ca. 4,5 kilo, og siden vi kom hjem har han taget voldsomt meget på (han var nede på 2,5 kilo på sygehuset). Han spiser godt og meget - i lang tid også meget mere end hans behov på en sjettedel af vægten.

Mine spørgsmål er således:

- Bør jeg skifte til Nan HA? Jeg kan se, du har anbefalet det i tidligere breve. Og hvordan vil du så anbefale at jeg gør det - altså bør jeg have en slags udfasning af den anden mme?

- Bør jeg prøve med laktulose, og hvordan skal jeg i så fald give det? Og hvor længe?

Jeg har fuld tiltro til lægerne hernede, men nogle gange er de lige lovligt forhippede på urter og the, og jeg vil helst ikke have, at det udvikler sig til en ond cirkel med hans afføring. Der er vel også en grund til, at man siger flaskebørn skal have daglig afføring?

Min sundhedsplejerske hernede (som er en jordemoder) vil helst ikke modsige lægens råd, men kunne ikke se noget galt med HA-mælken og talte også om, at man kunne give ham dråber.

På forhånd mange tak:)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juli 2018 | Udvikling | 3 mdr.

Pludrer ikke særlig meget

Kære Helen Jeg skriver fordi vores datter ikke pludre særlig meget. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juli 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Søvnproblemer og utrøstelig

Hej Helen, Vi er et forældrepar som er blevet forældre til en dejlig...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnproblemer - 10 uger

Kære Helen, Vores søn er nu 10 uger og efter en masse frem og tilbage på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juli 2018 | Amning | 2 mdr.

Ammeteknik - slubre lyd

Hej Helen, Jeg synes min søn ofte laver nogle "slubre lyde" når mælken...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juli 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvnstadier - 30 min og hvad så

Hej Helen, Som du ved sover min mindste søvn korte lure. Jeg har tænkt over...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex

Sele til barnevogn

Barnevognssele anvendes, når der er risiko for at barnet kan falde ud af barnevognen og barnet bør være under opsyn, når det er i sele. De fleste børn har brug for sele i barnevognen fra de er 6 måneder gamle - nogle børn lidt før.

Du bør altid vælge en barnevognssele som er DVN mærket (Dansk Varefakta Nævn). Selen skal spændes fast i barnevognens bund og den må ikke kunne trækkes løs.

Selvom barnet ligger i DVN mærket sele, skal der altid være opsyn med et barn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annoncer

Annonce