Annonce

Annonce

Brev:

Forstoppelse - 2 mdr.


21. februar 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Forstoppelse - 2 mdr.

Kære Helen.

Vi fik i starten af januar en dejlig lillebror, som nu er syv uger, men desværre gik amningen heller ikke denne gang, og jeg stoppede efter tre uger med udmalkning osv. Han fik fra starten Nan HA i tilskud, da han var tre uger for tidligt født, tabte sig meget og havde let gulsot. På sygehuset fik han Nan HA, men da vi kom hjem fik han almindelig Nan. Vi bor i Tyskland, og her får nyfødte "Pre-milch" og ved ærligt talt ikke, hvad forskellen er på det og Nan 1. Han fik dog en del mavekramper og prutter, så jeg skiftede tilbage til Nan HA Pre og det gik fint i et par uger.

Da jeg stoppede amning, droppede jeg dog den færdigblandede mme, og min læge mente ikke, der var grund til at give HA-mælk, og sagde endda, at når børn først har fået det andet kan det give allergi, så jeg købte igen den almindelige som pulver. Lillebror fik samtidig en slem forkølelse og måtte have næsedråber og noget medicin til at udvide bronchierne. Og så fik han forstoppelse. Han kom kun af med afføring hver 2-3 dag og altid i mange smerter. Det var tykt (som en pølse, men ikke knoldet) og mudderfarvet (grøn/brunt). Lægen prøvede først med de her tyske homøopatiske kommenstikpiller, som jeg dog ikke havde meget fidus til, og de virkede heller ikke.

Jeg fik nogle stikpiller med glycerin, som nok virkede, men han skreg endnu mere og virkede meget utilpas. Hna fik det i seks dage, hvorefter lægen havde håbet, det ville blive bedre, men det gjorde det ...


Annonce

... ikke. Han skriger mindre, men har meget luft i maven og stadig langt mellem afføringer. Han presser hele tiden og det gør tydeligvis ondt, når det kommer ud. Han sidder derfor meget på mig, men udover det har han det tilsyneladende fint. Lægen vil nu ikke gøre yderligere, da maven er blød og der er gang i tarmen. Hun anbefalede fennikelthe i mme'en. Jeg spurgte ind til laktulose, men det anbefaler man åbenbart først efter 6 måneder her.

Det skal siges, at han vejer ca. 4,5 kilo, og siden vi kom hjem har han taget voldsomt meget på (han var nede på 2,5 kilo på sygehuset). Han spiser godt og meget - i lang tid også meget mere end hans behov på en sjettedel af vægten.

Mine spørgsmål er således:

- Bør jeg skifte til Nan HA? Jeg kan se, du har anbefalet det i tidligere breve. Og hvordan vil du så anbefale at jeg gør det - altså bør jeg have en slags udfasning af den anden mme?

- Bør jeg prøve med laktulose, og hvordan skal jeg i så fald give det? Og hvor længe?

Jeg har fuld tiltro til lægerne hernede, men nogle gange er de lige lovligt forhippede på urter og the, og jeg vil helst ikke have, at det udvikler sig til en ond cirkel med hans afføring. Der er vel også en grund til, at man siger flaskebørn skal have daglig afføring?

Min sundhedsplejerske hernede (som er en jordemoder) vil helst ikke modsige lægens råd, men kunne ikke se noget galt med HA-mælken og talte også om, at man kunne give ham dråber.

På forhånd mange tak:)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Lun sutteflaske til sikker temperatur på sekunder

Nu er det slut med at vække hele huset om natten mens baby græder og du igen og igen forsøger at ramme den rigtige temperatur til sutteflasken. Med det nye milkymeter™ kan du måle temperaturen i mælken mens du varmer sutteflasken i mikrobølgeovnen. På den måde er du sikker på at få den samme ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. september 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Min søn har svært ved at sove

Hej Helen Jeg har en dreng som er 6,5 uge gammel, født 3/8 med termin...

Læs hele brevet og Helens svar


8. september 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

2 måneder og søvnrytme

Kære Helen, Jeg har lille Athena, som bliver 3 mdr her den 20. september....

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Usammenhængende søvn

Hej Helen Min søn på knap 4 mdr powernapper dagen igennem, og det er...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2018 | Sovevaner | 1 mdr.

Baby vil ikke sove om dagen

Hej Helen, Jeg fødte for snart 7 uger siden en sund og rask pige. Hun kom...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Putteritual til nat

Hej Helen, Ved min første fødte var (og er) jeg meget glad for at vi fik...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Calcium

Calcium findes hovedsagligt i mælkeprodukter, herunder modermælk og modermælkserstatninger.

Calcium er vigtigt til opbygning af skelettet og er derfor af stor betydning for børn, der naturligt skal vokse meget. Hvis barnet ikke får calcium nok, vil der frigøres calcium fra skelettet for at opretholde koncentrationen af calcium i blodet.

Børn der ammes eller får flaske får dækket deres behov for calcium derigennem og det anbefales at børn får modermælk eller...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine dejlige, fornuftige svar. De passer så godt til mit temperament, og det giver altså ro i sjælen at høre fra dig. Mange gange hjælper det også at få sat ord på sine bekymringer.

Jeg finder mange gode råd i dine tidligere svar til andre forældre. Jeg kan nogle gange føle mig som verdens dårligste mor, når ingenting vil lykkes. Derfor trøster det mig, når jeg kan læse, at jeg ikke er den eneste, der har problemer med de kære børn. Så føler jeg mig ikke så alene.

Tak fra Lis, mor til datter på 4 måneder


Annoncer

Annonce