Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestue og antal timer


4. februar 2018

Kategori:
Alder:
19 mdr.

Vuggestue og antal timer

Hej Helen

Vores søn startede i vuggestue da han var 15 måneder. Jeg læser mange steder at det er bedst at have dem hjemme til de er 1,5 - 2 år.
Nogle steder har jeg også læst at børn kan udvikle stress og seperationsangst ved tidlig start i vuggestuen. Men samtidig fik jeg også bare tit afvide at han vil have godt af at komme i vuggestuen og lege med de andre børn.

Hvad tænker du om en start på 15 måneder? Vil du mene det er for tidligt?

Vi har fra start altid været fleksible. Han er altid vågnet af sig selv om morgen. Han har i starten været i vuggestuen gennemsnitlig fra kl 9-14 ca 5 timer. Men i starten af december fik vi en deltidsordning hvor han nu er i vuggestuen fra 9-12 de dage han sover hjemme og når han sover i vuggestuen bliver han hentet når han vågner ved 13.30 tiden. Altså er han i vuggestuen ca 4 timer dagligt nu. Han har også mange fridage ind imellem. Lige nu har han to faste fridage om ugen, dvs han i øjeblikket kun er i vuggestuen 3 dage om ugen. Hvad tænker du om det?

Engang imellem græder han ...


Annonce

... når han bliver afleveret, men pædagogerne fortæller at det er overstået indenfor få minutter. Og at han er glad og tilfreds i løbet af dagen. Men når han græder kan det godt være hårdt for mig. Jeg bliver så ked af det og får lyst til at beholde ham hjemme. Med hensyn til vuggestuen så er de 3 pædagoger på stuen og 9 børn. Hvad tænker du om at han græder engang imellem? Er det almindeligt?

Vores søn er en åben og udadvendt dreng, når vi er ude siger han hej til alle mennesker han møder på sin vej og er ikke bange for at tale til folk. Jeg tænker at barnets personlighed også har noget at sige med hensyn til vuggestue start? Eller er jeg forkert på den? Nogle børn søger fx meget tryghed og så er der børn som søger mindre tryghed. Et barn som har meget behov for tryghed generelt tager måske mere “skade” end et barn der har mindre behov for tryghed.

Hvad er din holdning til ovenstående og mine tanker? Jeg kan godt efter at have læst at børn skal være hjemme til de er 2 år få det dårligt over at han startede i 15 måneders alderen.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2024 | Sovevaner | 22 mdr.

Rutiner og weekend, del 2 - Lur

Kære Helen Tak for dit svar på mit forrige brev. Det er rigtig godt at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Opdragelse | 21 mdr.

Rutiner og weekend

Kære Helen Tak for dit svar og gode råd angående mad og svingende appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


3. januar 2024 | Kost og ernæring | 21 mdr.

Nedsat appetit? - 21 mdr.

Kære Helen Godt nytår. Åh, det der med mad. H er en skøn lille...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Moderkagebiopsi, moderkageprøve

En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.

Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...

Læs mere i Babylex

Rygning

Når mødre ryger passerer nikotin og andre giftige stoffer fra tobakken over til barnet via modermælken. Derfør bør kvinder der ammer ikke ryge.

Passiv rygning er farligt. Det er vigtigt at det lille barn ikke udsættes for tobaksrøg. Det er vigtigt at begge forældre er bevidst om at have et ansvar i forhold til at beskytte barnet mod tobaksrøg. Vokser et barn op i et hjem, hvor den ene eller begge forældre ryger, har barnet stor risiko for at få mellemørebetændelse og udvikle...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Fantastisk hjemmeside, fantastiske bøger og fantastiske meninger!

Kærlig hilsen
Mor til Elias, 7 måneder.


Annonce