Annonce

Annonce

Brev:

Vuggestueopstart


19. september 2017

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Vuggestueopstart

Hej Helen,

Vi henvender os da vi godt kunne bruge dit besyv ifht vores situation herhjemme i forbindelse med vores søns vuggestueopstart.

Han er nu 15,5 mdr og startede i sin vuggestue for lidt over en måned siden, efter en barselsperiode på 14,5 mdr hvor både min mand og jeg har gået hjemme med ham. Han har altid været en rigtig glad, mild og veltilpas dreng som sjældent græder og har altid haft let til grin.

Han er grov- og finmotorisk meget fremmelig og elsker udfolde sig fysisk. Han er rigtig god til at fordybe sig i leg både sammen med og uden os og han nyder det sociale samvær med hans nærmeste. Han har en fast rytme og rutine for dagen som vi gør meget ud af at bevare for ham så han oplever kontinuitet og stabilitet i sin hverdag.

Hans verbale udvikling har stagneret lidt den seneste måneds tid, hvilket vi formoder skyldes en omgang mellemørebetændelse med tilhørende penicillinkur samt hans vuggeopstart. Han siger mar ( mor ), dar ( far ), dardar ( farmor ) a det ( hvad er det + peger ) og en masse lange sætninger med volapyksnak. Han er derudover rigtig god til at kommunikere med mimik og tegn, så vi oplever ham som nem at forstå på trods af der ikke er så mange ord endnu.

Vores bekymring går på hans trivsel i vuggestuen. Hans indkøring over 14 dage gik over al forventning - vi tog det stille og roligt og han virkede til at falde godt til i de nye opgivelser. Fra første gang han skulle sove dernede har det været uden problemer og pædagogerne gav udtryk for han var utrolig nem og glad. Han er i vuggestuen fra 8-13 hver dag.

Efter hans opstart løb han ind i et tandfrembrud med 3 nye tænder og feber (han er nu oppe ...


Annonce

... på 18 tænder i alt). Dernæst kom mellemørebetændelsen og en dertilhørende periode hjemme på 1,5 uge.

Efter han er kommet tilbage får vi hver dag at vide at han er meget pyldret dagen igennem dernede og at han sover dårligt ( ca 1 time. Herhjemme sover han altid en middagslur på 2,5-3,5 timer ) og at han helst vil være på arm af en voksen. Han virker til pludselig at være blevet lidt af en mundfuld for dem - et billede vi ikke genkender eller føler stemmer overens med hvordan vi normalt oplever ham herhjemme. Vi synes det er rigtig træls for ham hvis han har dårlige dage dernede, vel vidende at det selvfølgelig er noget af en omvæltning for ham at være startet et fremmed sted og at det vil kræve en periode med tilvænning.

De har nævnt dernede at han går meget rundt fra ting til ting og undersøger uden helt at kunne finde ro, at han bliver ked af det når der er høje lyde eller mange personer omkring ham og at han ikke altid reagerer når de kalder hans navn.

Vores tvivl går på om det stadig “bare” er ørene der driller ( det vil kunne stemme fint overens med den sproglige udvikling, de korte lure dernede, hans reaktion på høje lyde osv) eller om det nærmere er et trivselsspørgsmål. I så fald har vi snakket lidt om, om han ville have bedre af at gå i en dagpleje hvor der sker lidt mindre omkring ham. Han skal tjekkes for væske i mellemøret imorgen.

Vi gør alt hvad vi kan hver dag for at give ham så meget tryghed, omsorg og kærlighed som vi kan når han er hjemme så han har mod på at møde verden når han er væk fra os.

Ud fra det fortalte, hvad tænker du så om det hele ?

Vi vil se frem til at høre fra dig.

Med venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter vol 2

Kære Helen Tak for dit svar. Vi har et godt stykke tid haft helt faste...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Rolige aktiviteter

Hej Helen, Har du nogle forslag til rolige aktiviteter man kan lave når man...

Læs hele brevet og Helens svar


24. juni 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Badetid er pludselig ufedt

Hej Helen, Min store dreng har altid været glad for at gå i bad, elsker at...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Nattesøvn med mange opvågninger

Hej Helen, Vores dreng på 14 mdr. stortrives i dagligdagen. Han er glad,...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2018 | Sovevaner | 12 mdr.

1 år og urolige nætter

Kære Helen Min datter har tidligere sovet ok (fra ca 19-5), men stod meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden.

Temperaturen kan stige pludseligt, og når temepraturen stiger for hurtigt kan temperaturreglueringscenteret i hjernen ikke følge med og kramperne opstår.

Når barnet har krampe vil det evt. udstøde et lille skrig, rulle med øjnene, spænde i hele kroppen, blive stiv som en flitsbue og/eller ryste i arme og ben.

Har man set et epileptisk anfald, så ligner det dette og det kan virke...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg bliver nødt til at skrive igen, for at fortælle, hvor glad jeg er for at du har den her hjemmeside!

Det er så fantastisk at have et sted, hvor der er en faglig person, men også utroligt omsorgsfuld, som gider at høre og svare på alle de bekymringer og tanker man har som mor. :-D

Kærlig hilsen
Camilla, snart mor til to


Annoncer

Annonce