Annonce

Annonce

Brev:

I tvivl om fødselsdag


30. august 2017

Kategori:
Alder:
5 år

I tvivl om fødselsdag

Hej Helen!

Jeg er ny her, men skriver allerede mit andet spørgsmål samme dag:-)

Jeg er mor til K. der fylder 6 år i oktober og som er startet i 0. klasse. Da vi var til forældremøde, var der nogle forældre der har større børn på skolen, foreslået, at der skal holdes fødselsdag 4 gange om året. Man delte selvføgelige stadig ud i klassen og blev fejret på dagen.

Da K. er vores eneste barn og vi er nye i det her skole liv, så synes vi det lød lidt mærkeligt, at holde fødselsdag, med nogen man ikke kender så godt og ikke nødvendigvis kommer godt ud af det med, jeg kender jo ikke forældrene og børnene så godt endnu. Efter lidt eftertanke, kunne jeg godt se det fornuftige og praktiske i det, så hvis nogle efterårsforældre tog initiativ til det, ville jeg ikke sige nej. Men det blev vedtaget, at folk var lidt i tvivl, som mig selv, så det blev til, at hvis man nu følte for det, kunne men gøre det, eller selv holde noget hvis det er det man vil.

Men her kommer så mit dilemma. Min søn har fødselsdag mandagen lige efter efterårsferien. Der vil han dele ud i klassen. Når han kommer hjem venter bedsteforældre, så der bliver han også fejret. Lørdag i den uge holder vi stor fødselsdag (stor familie) med venner og deres børn, som ...


Annonce

... er alle på K.'s alder eller et år ældre. Sådan har vi altid gjort. Vi har aldrig inviteret børnehave hjem, for han har aldrig givet udtryk for, at han ønsker det. Han har haft nok i det, at blive fejret derovre, derhjemme på dagen og i weekenden med familie og venner. Så vi havde egentligt ikke tænkt på, at invitere drengene hjem til os, slet ikke hele klassen (der er ikke plads). Men hvis han bad om det ville jeg gøre det.

Er det noget jeg selv skal forslå ham? Tænker han vil få mere glæde af det, næste år, når han kender dem bedre? Vil forældrene synes jeg er mærkelig, at min dreng ikke holder fødselsdag for klassen? Vil jo heller ikke have at han mangler den oplevelse, men bliver det så for ham eller for mig eller de andre forældre? Han bliver nemlig hurtig overvældet, så én stor fødselsdag er vel nok for i år, den er fast for vi får besøg af familie, langvejs fra, som K. ser meget frem til.

Puha det her blev rodet, men vil bare ikke have, at min søn falder udenfor, men samtidig kan man ikke leve sit liv og tænke på hvordan andre opfatter én hele tiden. Er også selv lidt en introvert, så alt det sociale, man skal i skolen er overvældende.

Håber inderligt du kan give et godt råd eller to.

Med venlig hilsen
K.'s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. juni 2018 | Sovevaner | 4 år, 11 mdr.

Nye putterutiner

Kære Helen Endnu engang tak for gode råd og ikke mindst forståelse. Det kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Sygdom | 4 år, 7 mdr.

Snak om operation med 4 ½ årig

Kære Helen. Ville virkelig ønske, at jeg ikke skulle stille dette spørgsmål...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Renlighed | 4 år, 11 mdr.

Uheld i børnehaven - knap 5 år

Kære Helen Jeg har nogle tanker og bekymringer angående min søn, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juni 2018 | Udvikling | 4 år, 11 mdr.

Flytning - 4 år, 11 mdr.

Kære Helen Tak for din store forståelse for diverse problematikker og altid...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter hvordan barnet lejres. Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn altid lejres på ryggen, da dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side hver gang det sover, da dette kan medføre at barnet får en skæv hovedfacon og bliver flad i den ene side af nakken/baghovedet. Du kan hjælpe barnet ved forsigtigt at dreje hovedet til forskellig side, når det...

Læs mere i Babylex

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en vidunderlig website - du gør virkelig et fantastisk stykke arbejde.

Karina, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce