Annonce

Annonce

Brev:

Er børnehave det rigtige for vores søn?


22. maj 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Er børnehave det rigtige for vores søn?

Kære Helen

For det første tak for en super god brevkasse. Jeg håber, at det er i orden, at mit brev blev temmelig langt.

Efter at min mand og jeg har talt frem og tilbage om vores søn og hans start i børnehave, tror jeg at vi har brug for dine refleksioner omkring det hele.

For at du rigtigt kan sætte dig ind i situationen, vil jeg give en afgrænset beskrivelse af vores søn. Han har fra fødslen været en sensitiv dreng, i den forståelse, at han sanser omverdenen meget stærkt og hurtigt bliver overstimuleret af dagens indtryk. - sociale indtryk så vel som fysiske indtryk i form fx lyde.
Det udviser sig som regel i, at han har svært ved at styre sine følelser, fx hvis han taber et glas vand på gulvet kan han blive helt utrøstelig. Når han får for meget af dagens stimuli bliver meget udad reagerende og har svært ved at falde til ro, han kan især om aftenen blive aggressiv og have svært ved at kontrollere sig selv og har brug for vores hjælp til at falde til ro.

Hans ekspressive sprog har været en del forsinket, noget som jeg tænker kan hænge sammen med hans sensitivitet, idet at han har skulle bruge meget mentalt overskud på at forholde sig til omverdenen. Det er på vej nu, og selvom at han stadig er bagud i forhold til sine jævnaldrende, så er ordforrådet rigtig godt, og der kommer flere og længere sætninger til hele tiden. Det er dog svært for andre at forstå ham, da han har en del udtalefejl.

Han er et barn der finder meget tryghed i mor og far og elsker at være sammen med os. Men han er også et barn med krudt i som søger andre børns nærvær. Han leger dog meget parallelt med andre børn stadig og kan have svært ved at indgå i sociale lege, måske pga det forsinkede sprog. Derudover er han et barn med meget glæde, kreativitet og fantasi i sig, så de store følelser går begge veje.

I vuggestuen har sproget ikke været det store problem, da der var mange vilde drenge og piger som elskede bare at tumle i puderummet, eller køre vildt på løbecykler på legepladsen. Og netop det fysiske er han meget sikker i, og han elsker at udfordre sine grænser. Han har for det meste været glad i vuggestuen, hvor han er blevet beskrevet som en aktiv, socialt glad, og selvstændig dreng som ikke har behøvet meget voksenkontakt, men til gengæld har ...


Annonce

... opsøgt de andre børn meget. Det var dog en meget hård og lang indkøring da han startede som 1- årig og senere igen en svær indkørings periode efter vi havde været på et par måneders udenlandsrejse.

Vores liv ser pt således ud, at min mand studerer i Århus og i nogle perioder er en del væk i hverdagene, men han har også lange stræk i København og forsøger at planlægge sig ud af at være meget væk fra os. Jeg synes at vores søn tager det pænt, men han savner selvfølgelig også sin far. Samtidig forøges familien med en lillebror i midten af juni, noget der selvfølgelig vil blive en omvæltning og så skal vi oven i hatten 4 måneder til udlandet med min mands studie fra midten af oktober.

Samtidig er han startet i børnehave for to uger siden (en ikke integreret institution) og vi er faktisk meget urolige for, om det er det rigtige for ham pt. Vi ville gerne have haft udsættelse i vuggestuen, så der var mere ro omkring det hele, men det var vuggestuen ikke meget for. Han reagerer meget kraftigt på at være startet. Med gråd, fortvivlelse, siger at han ikke vil derhen, og han er blevet meget mor omklamrende. Jeg tror heller ikke de helt forstår hans sensitivitet og tolker ham som en forsigtig og genert dreng.

Min mand og jeg er meget bekymrede for om børnehavestart lige nu er det rigtige. Vi ved jo ikke, hvor lang tid der vil gå, før han vænner sig til det, men der kan jo gå flere måneder, og det ved jeg ikke, om jeg synes er fair at eksperimentere med for længe, når vi så tager til udlandet i oktober, for derefter igen at måtte indkøre ham i børnehaven.

Vores tanke omkring et alternativ har derfor været at tage ham ud af institution nu og have ham hjemme indtil efter udlandsturen, hvor det hele vil blive mere stabilt. Min mand har over to måneders ferie fra om to uger, så han vil kunne tage sig af vores første søns behov fuldtid efter jeg føder. Vi er klar over at vi skal gøre meget for at vores søn kommer til at se andre børn og får et alternativ til institution. Og selvom det er en del måneder han vil være ude af børnehave, så er det jo en afgrænset periode, som vi overvejer om vil være det bedste for ham.

Hvad er dine tanker om situationen. Alle refleksioner vil blive taget imod med kyshånd.

Med venlig hilsen

En bekymret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forkølelse

Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også at barnet kan have svært ved at sove.

Her er et par gode råd:

- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger under madrassen

- Brug ammemælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvandspipetter købes på apoteket.

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for de gode smid-sutten-lidt-væk-råd. Det er gået over al forventning. Barnet har nu kun sut om natten og i yderste fortvivlelses-tilfælde - og det accepterer han faktisk. Godt du findes! Vi manglede lige det der bløde spark i måsen :)

Tak fra en glad mor


Annoncer

Annonce