Annonce

Annonce

Brev:

Rigtigt ked af det ved gæstedagpleje


31. marts 2017

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Rigtigt ked af det ved gæstedagpleje

Hej Helen.

Skriver til dig, fordi jeg er i tvivl om det vi gør, og det jeg får at vide er rigtigt.

A. fylder 2 om en lille måned. Hun er til daglig i dagpleje, og er rigtigt glad for dagplejemoderen. Hun har næsten ikke tid til at sige farvel, og er ikke ked af det når vi går.

Problemet er når dagplejemoderen så er syg, eller har fridage og ferie.
A. har altid været rigtigt ked af det, og haft det svært når hun har skullet ud i gæstedagpleje. Og det samme har vi forældre også.
Jeg har altid synes det var rigtigt synd for hende, og det samme har faderen. Altså det er svært når hun græder. Tænker ikke vi ville synes det var synd for hende, hvis hun nu bare var glad.

Det har resulteret i at vi mange gange har holdt hende hjemme, altså taget fri fra arbejde og studie for at passe hende herhjemme. Min mor er hun dog rigtigt glad for, og hun har altid været her meget, og hende vil hun gerne passes af, og der er ingen problemer heller.

Vi er nu nået til den erkendelse, og problematik, at vi kan ikke holde fri hver gang dagplejemoderen er syg osv. og vi tænker heller ikke det er løsningen for A. at blive ved med at holde hende hjemme.

Dagplejemoderen er i legestue en gang om ugen med A. og de andre børn, hvor der så også er andre dagplejemødre og deres børn. Det er de samme dagplejemødre der er i den gruppe hver uge, så A. "kender dem", hun ved ihvertfald hvem de er.

Dagplejemoderen, dagplejelederen og de gæstedagplejemødre som A. skal hen til, er alle klar over at hun har det rigtig svært med dette. De sidste par gange A. har skullet i gæstedagpleje, har A.´s dagplejemor, går hen og besøgt gæstedagplejeren dagen før, så hun vidste hvor hun ...


Annonce

... skulle hen den næste dag.
Det vi har fået at vide det er at hun skal stille vænnes til at blive passet af andre, og vi skal støtte hende i det.

Jeg kan godt forstå hvad de siger, men gør vi det på den rigtige måde kan jeg så spørge dig om.

Når vi ved at A. skal i gæstedagpleje siger vi det til hende dagen før, og om morgenen på den dag hun skal passes. Hun siger bare nej, og det vil jeg ikke.
Så gør vi de morgenrutiner vi plejer at gøre, selvom jeg kan mærke knuden i maven, for jeg ved at hun bliver ked af det når hun bliver afleveret.
Prøver at virke positiv, og glad og sige med glad stemme at det bliver hyggeligt og det er helt okay osv.

Idag skulle hun fx i gæstedagpleje, og hun var derovre igår med hendes dagplejemor.
Inden vi overhovedet er kommet ud af bilen begynder hun at græde, for hun kan se at det ikke er her hun plejer at være. Hun græder hele tiden imens jeg tager hendes tøj af, og hun stopper ikke.
Jeg tager lige skoene af, og går med ind i køkkenet, og holder om hende og siger det er okay, og gæstedagplejeren får hende og jeg siger farvel og går.

De sidste par gange er hun ikke kommet igang med at lege, med er bare indelukket, og græder af og til, og pyller meget. Hun vil heller ikke spise noget, og hun sover kun kort.
Jeg kan bare godt tænke om det kan "skade hende lidt", altså forstå mig ret. Den her følelse af ked af det hed, som hun ikke kan komme ud af. For tænker hun må føle sig forladt af os, eller svigtet.

Jeg plejer at hente hende når hun vågner, så hun ikke er der til sent.

Jeg håber du kan hjælpe lidt med at sige om det vi gør er rigtigt, eller om du tænker vi kan gøre noget anderledes?

Kærlig hilsen
A.´s mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Erstatning for mælk

Hvis du af en eller anden grund ikke ammer dit barn eller ønsker at supplere din amning med mælk, så skal det være modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk før det er tidligst 6 mdr. gammel og da stadig kun i begrænset mængde (smagsprøver i kop).

Der findes forskellige former for erstatning, noget kan bruges fra fødslen og andet først fra barnet er mindst 4 mdr. gammelt. Erstatninger kan købes i pulverform, som blandes op med kogt, afkølet vand, eller flydende i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annoncer

Annonce