Annonce

Annonce

Brev:

Urolig baby - 2 mdr.


12. februar 2017

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Urolig baby - 2 mdr.

Kære Helen.

Jeg skriver til dig da vores søn på snart 10 uger er konstant utilfreds og græder rigtig meget og utrøsteligt. Fødslen var hård- efter 2 timers pressen blev han blev forsøgt med sugekop 3 gange og det endte med et akut kejsersnit efter de havde skubbet ham op igen. Det viste sig at han stod skævt i bækkenet. Efter fødslen havde vi lidt startvanskeligheder med amning da vores søn havde brugt sine depoter under den hårde fødsel og skulle have sonde indtil min mælk løb til. I den periode var han meget desperat og aggressiv når han skulle have mad. I dag ammer jeg ham og han tager fint på.

Han er irriteret og utilfreds i ca. 80% af sin vågentid og græder utrøsteligt. Nogle gange hjælper det hvis vi vugger ham i armen eller ”hopper” med ham. Han vil ingenting mere og er irriteret over alt. Han skriger i autostolen, barnevognen, viklen, når han ligger på en af os, i favnen osv. Dette var dog ikke et problem de første 3 uger.

Vi har været til kiropraktor og han havde en låsning i nakken som der skulle være styr på nu. Derudover har vi været til zoneterapi dog uden effekt. Vi har også været til kranio sakral terapi, hvor det viste sig at han havde spændinger i ryggen og en skæv kæbe og det skulle der være rettet op på nu - vi har bare ikke mærket en effekt på hans humør.
Han er blevet tjekket af børnelæger flere gange der ikke har fundet noget usædvanligt.
Han er ekstremt urolig og umulig at få til at sove både dag og nat. Vi fornemmer han har lidt mavekneb og luft i maven (vi bøvser ham efter hver amning, dog ikke altid med held). Han spræller ofte med arme og ben og spænder som en flitsbue når han er ked af det.

Han har altid været dårlig til at sove (på nær de 2-3 første uger) og sover meget lidt og er ekstremt lydfølsom og vågner ved den mindste lyd. Om dagen sover han i stuen i sin slyngevugge. Nogle gange lykkedes det at få ham puttet i barnevognen men det er ikke med hans gode vilje og det er en kamp hver gang. Når han ligger i barnevognen bliver han urolig og ked af det og når vi tager ham op holder han op med at græde med det samme.

Vi gentager dette mange gange indtil han til sidst bliver træt og sover men desværre vågner han hurtigt ...


Annonce

... igen.

Vi vil rigtig gerne hvis han bliver glad for sin barnevogn, da jeg kan komme mere ud og når vi får lidt mere faste rutiner så håber jeg også at han kan sove sine lure i den.
Vi har forsøgt at putte ham i barnevognen i vores kælder så han kan vænne sig mere til den, men han vågner efter 10 min. og er meget svær at få til at sove igen.

Til nat bliver han puttet i en bedside seng og i løbet af natten når han bliver ammet putter jeg ham ved siden af mig med sin egen dyne og god plads omkring sig. Vi putter ham ca. Kl. 20 med et fast putteritual og vi står op igen ca. Kl. 6. Han har rigtig mange opvågninger om natten (nogle nætter hver 30. min.) og bliver meget urolig. Han græder dog ikke så meget som om dagen men er stadigvæk meget svær at få til at sove.

Vi forsøger altid at putte ham når han viser de første træthedstegn, hvilket som regel er efter en god times tid med amning, puslen, pludren og leg/gymnastik. Herefter har han svært ved at falde i søvn og vi skal hele tiden være over slyngevuggen i dagstimerne for at holde ham i søvnen og ofte bliver det ikke til mere end 20 min søvn ad gangen (nogle dage lykkedes det dog at få ham til at sove 2 timer ved konstant at holde ham i søvnen og vugge ved den mindste bevægelse). Vi har forsøgt at putte ham tidligere og senere når han er ekstremt træt men ingen af delene fungerer.

Vi har en fornemmelse af at han måske har skjult refluks, da han ofte synker og vågner ved det - han græder dog ikke ved det. Vi har eleveret hans seng og pusleplads da vi har indtrykket af at han ikke er glad for at ligge fladt på ryggen.

Vi har prøvet alt synes jeg, dog uden effekt. Stop med d dråber, mælkesyrebakterier, behandlinger, mavemassage, svøb for at få ham til at sove mere roligt, musik med hvid støj, sukkervand.

Jeg føler mig ekstremt låst herhjemme da han hverken vil i autostol eller barnevogn og hvis vi har gæster larmer det for meget så han ikke får sovet. Desuden er jeg bundet til sofaen for at ”overvåge” slyngevuggen i dagstimerne for at han får sovet mest mulig.

Jeg håber du kan hjælpe.

Vi er ved at være ret frustreret over at han er så irriteret og tænker meget på hvad vi kan gøre for ham.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Svært ved at falde til ro

Kære Helen Min lille dreng er nu 3 måneder, født 26. December 2017 halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Amning | 2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Sko

Det er vigtigt at barnets muskulatur i fødderne får mulighed for at udvikle sig rigtigt. Dette gøres bedst, hvis barnet får lov til at gå så meget som muligt på bare fødder.

Som hovedregel har børn ikke brug for sko, før de begynder at rejse sig og gå rundt. Når barnet skal have sin første sko, er det vigtigt at skoen er blød og passer til barnets fod. Der bør være en fast hælkappe og skoen bør ikke være så stor, at barnet risikerer at glide frem i den. Hvis foden glider, er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen..

Jeg er så glad for du ikke er længere end et tryk på powerknappen væk... tak for din brevkasse!!

Jeg har virkelig brug for dine råd og viden.

Hilsen
Thilde, mor til Louie 7 måneder


Annoncer

Annonce