Annonce

Annonce

Brev:

Skilsmisse; hvordan håndterer vi dog det?


7. november 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Skilsmisse; hvordan håndterer vi dog det?

Kære Helen.

Jeg har valgt at bo alene med min datter (3 år til februar), og søger råd omkring at tackle den nye situation for hende.

Jeg valgte at afslutte mit forhold til hendes far definitivt for ca. en måned siden, og han kommer nu og besøger hende tirs-tors-lør i et par timer hver gang.

Jeg kan mærke, at vores datter har behov for at få afklaret dette nye mor-far forhold men er bl.a. usikker på, hvad/hvor meget jeg skal sige/forklare.

Vi boede sammen tidligere, men han var meget væk hjemmefra og der var megen uro omkring hans kommen & gåen; man vidste aldrig, om han var væk hjemmefra én dag, fire dage eller otte dage og det var således forbundet med usikkerhed for vores datter at skulle forholde sig til fars fravær.

Han har aldrig deltaget i hendes opvækst på dagligt plan, og jeg stod alene med hverdagen og alle pligter. Han var således en "Tivoli-far", som pludselig dukkede op derhjemme og skulle fejres, og deltog ikke i at f.eks. stå op med hende, skifte hende, give mad, aflevere/hente, bade, putte etc. Hun er derfor vokset op med, at Far er noget eksotisk som hun savner og længes efter, men føler samtidig en stor utryghed forbundet med ...


Annonce

... ham, idet han ikke putter, pusler, trøster og er der i hverdagen; hun er simpelthen ikke vant til ham, og vender sig instinktivt mod Mor, når der skal trøstes, puttes osv.

Jeg er meget i tvivl om, hvad der vil være bedst for vores datter fremadrettet; skal jeg overlade hende til Far (som ikke har sit eget hjem, men fortsat bor hos sin far & mor som 42-årig) hver anden weekend? Skal jeg lade ham tage hende med rundt til venner og familie og besøge, de gange han ser hende om ugen? Eller skal jeg fortsat sørge for at være tilgængelig, stå på sidelinjen og passe på hende når han har samvær? Han er ikke i stand til at drage omsorg for hende, glemmer madtider, glemmer sovetider, glemmer at skifte hende og virker irriteret over at skulle tage sig af et lille barn, med alle de forpligtelser og hverdagsagtige gøremål der nu engang er forbundet med den slags; hvad er dit råd, Helen?

Føler lidt, at jeg skal vælge mellem 2 "onder"; at lade hende rende rundt en hel dag i bar mave i snevejr med våd tisse-numse uden at få hverken vådt eller tørt - men så får hun da set Far-, eller at skulle agere sikkerhedsnet de næste 10 år?

Med blødende moderhjerte

Den bekymrede Mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Svangerskabsforgiftning

Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.

Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil gerne, som så mange andre, takke dig for en helt usædvanlig god brevkasse. Som bosiddende i England har det betydet rigtig meget for mig at finde svar på dette og hint derhjemmefra. Jeg kan rigtig, rigtig godt lide din kærlige holdning til tingende, og det har virkelig hjulpet mig meget at læse dine omhyggelige svar.

Mange kærlige hilsner
Sanne, mor til dreng 5 måneder


Annoncer

Annonce