Annonce

Annonce

Brev:

Svært ved at komme ud med baby


30. september 2016

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Svært ved at komme ud med baby

Kære Helen,

Jeg har brug for råd, eller måske bare nogle opmuntrende ord.

Mit problem er at jeg stort set aldrig kommer ud, hvilket jeg efterhånden er ved at være lidt ked af. Jeg har svært ved at overskue det, nok både fordi jeg bliver rigtig usikker på mig selv som mor og om hvorvidt jeg kan læse min søn når vi er ude, men også fordi jeg helst ikke vil forstyrre hans rytme.

Ofte ender det med at jeg ikke kan finde ud af noget som helst, og så bliver jeg rigtig ked af det bagefter. Derfor har jeg trukket stikket i et stykke tid, men det gør også bare at jeg føler mig lidt fanget herhjemme.

Min usikkerhed stammer nok til dels fra at han i starten døjede med ondt i maven, men jeg læste det som om, at han var overtræt. Når jeg tænker tilbage på det nu føler jeg mig som en rigtig dårlig mor fordi tanken om at det kunne være andet slet ikke strejfede mig. Jeg var bare sikker på at han bare var overtræt, så der var mange skrigeture hvor han blev vugget i søvn. Så når han er utilfreds når vi er ude, så bliver jeg helt nervøs. Det med min usikkerhed er noget jeg arbejder med.

Det er en del af det. En anden del er det med hans rytme. Jeg forsøgte på et tidspunkt at påvirke hans rytme og satte et skema op for dagen. Han havde bare ikke læst det skema, og når han så ikke lige ville sove eller spise når planen sagde det, så stressede det mig egentlig lidt. Så derfor har jeg bare ladet ham helt selv bestemme, hvilket faktisk er gået rigtig godt, og det har været afslappende for mig også. Vi er ved at være et sted for han har en nogenlunde fast rytme, men det svinger selvfølgelig lidt en gang i ...


Annonce

... mellem.

Jeg har rigtig svært ved at lave en aftale med nogen, for hvad nu hvis han sover på det tidspunkt hvor vi skal være et sted, eller skal sove og vi ikke skal være ude længe nok til en ‘hel’ lur. Jeg har nok lidt tendens til at overtænke ting og bekymre mig unødigt, og på forhånd.

Det med at spise ude er også noget jeg synes er svært, og tror han har svært ved pga. mange indtryk. Måske overfører jeg bare mine bekymringer til ham. Det gør det lidt besværligt da vi sjældent har mere end 1-1.5 time mellem han skal enten spise eller sove. Og oveni det så har jeg det lidt skidt med at skulle fare rundt i hans vågentid.
Tja, det er ikke nemt. Og når jeg læser det jeg skriver her kan jeg da godt tænke at jeg da nok har nogle issues. :)

Nu er han jo som sagt 6 md og jeg begynder at tænke på hans behov for at se andre/andet end mig. Mødregruppen har vi også droppet, i hvert fald for en stund, så han ser sine forældre, bedsteforældre og storesøster. Men andre babyer ser han jo så ikke så tit.

Han sidder ikke endnu, men jeg tænker at det med at han kan sidde og følge lidt med, vil hjælpe mig lidt til at komme ud. Så får han også lidt ud af det. Jeg kan jo da lige fortælle at han er en rigtig glad dreng, han smiler og griner, og er på nippet til at kravle. Han snakker ikke så meget, men det tænker jeg er ok ift. at han er godt med motorisk.

Jeg ved ikke helt hvad du skal kunne sige til det her. Men måske du har et par ord. Og om ikke andet kan sige lidt om hvad hans behov er for at komme ud og se andet. Vi har en stille og rolig hverdag herhjemme, men det han skal jo også stimuleres nok.

Kærlig hilsen
R

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Er ikke glad for skemad

Hej Helen Jeg skriver til dig, da min dreng på snart 8 måneder får 4...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Drikkevarer

Små børn bør drikke mælk og vand. De lidt større børn kan tilbydes lidt fortyndet saft og juice, men det er i begrænset mængde, da det indeholder sukker.

Børn over 1 år bør ikke få mere end ½ liter mælkeprodukt dagligt.

Sodavand bør ikke gives til børn under 3 år.

Læs mere i Babylex

Tandbørstning

For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.

Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.

Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.

Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annoncer

Annonce