Annonce

Annonce

Brev:

9 måneder og lidt af det hele


19. august 2016

Kategori:
Alder:
9 mdr.

9 måneder og lidt af det hele

Kære Helen.

Vores knægt på 9 mdr (10 mdr d. 24. Aug.) har fået skubbet sin rytme.

Han er godt med mentalt, han er en dreng der bruger sit hoved meget og han er begyndt at bygge tårne (dog kun med to klodser) og han er helt med på ideen om en puttekasse og kan bruge lang tid på at sidde og lege med sådan en.

Motorisk har han været lidt mere tilbageholdende, men den seneste uge har han lært at kravle nogle skridt og rejse sig op på sine knæ af alt ting. Han har i den forbindelse fået skubbet sin rytme til nu at sove omkring 4 timer om dagen 2x2 timer, og så i stedet for at stå op kl 7.00 vågner han 05.20 men bliver hurtigt træt igen.

Jeg går og overvejer om jeg skal vægge ham fra hans formiddagslur efter en time og så give ham lov til at sove det han kan til middag for at få ham til at sove længere om morgenen. Hvad tænker du om det?

Han får flaske til middags lur hvor han spiser ca 150-170 ml og igen når han skal puttes til nat. Her spiser han mellem 90-120 en time efter aftensmaden. Derudover får han mme i sin grød til morgen og mos til aften og sødmælk af kop en gang om dagen. Alt i alt indtager han lige under de 400 ml mme. Er det nok?

Vores sundhedsplejerske sagde at det nu var nok bare med én flaske til aften, men jeg er lidt uenig i og med at flasken til aften ikke er særlig stor.

Det sker at han ikke vil spise formiddagsmad fordi han er for træt, og der kan vi godt finde på at give ham en flaske på 150 ml. Jeg kan ikke rigtig finde ud af om det er et sidespor?

Han starter i dagpleje sidst i september og tænker om han til den tid faktisk skal ned på kun én ...


Annonce

... flaske?

Som det er nu og har været i lang tid, sover han ikke i sin barnevogn, men i sin slyngvugge i vores soveværelse (om natten dog i tremmesengen uden problemer og falder fint i søvn selv)

Jeg vil gerne til at øve barnevognen igen så han kan blive lagt uden at blive vugget, da jeg ikke kan bære tanken om at han skal være ked af det i dagplejen fordi der ikke bliver vugget med ham. Har du en god fremgangsmåde til hvordan vi får startet op på barnevognen igen uden at han bliver vugget - eller hvor vi trapper ned?

Lige nu, hvis han vågner i sin slyngevugge, så hopper han selv numsen op og ned og vugger sig selv i søvn på den måde. Vi vugger ham i den når han bliver puttet og til han sover - det tager typisk 2-3 minutter.

Til sidst vil jeg lige høre dig ad angående hans vægt. Han er 78 cm og vejer 12,7 kg. Vi har ingen bestemt politik angående mad herhjemme. Han får sukkerfri saftevand 1-2 gange om dagen for at få godt med væske i ham, da han ikke drikker så meget hvis det er vand. Han må gerne smage vores is fx hvis vi en sjælden gang får sådan en, og han får sukker i sin øllebrød til frokost ved siden af sin rugbrød som han pt har mere travlt med at spytte ud og undersøge end at spise. Han får indimellem A38 med frugt mos, og også nogengange de der grød-smootihes.

Jeg kan ikke finde ud af om vi burde være mere skrappe omkring hvad han indtager. Han har siden fødsel hvor han vejede 4330 g var 55 cm været en stor bredskuldret dreng, han har nogle tykke ben, men ellers synes jeg ikke han virker sådan helt vildt tyk - men mon jeg er blevet mor-blind?

Med Venlig Hilsen
Sams mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vaner

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det at tingene gøres på en bestemt måde giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også leget som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme...

Læs mere i Babylex

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder før ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annoncer

Annonce