Annonce

Annonce

Brev:

En mor i krise – min søn skal være storebror i en alder af tre


1. august 2016

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

En mor i krise – min søn skal være storebror i en alder af tre

Kære Helen

Jeg er 100 procent sikker på jeg er blevet gravid med mit andet barn, selvom jeg endnu ikke står med den positive test i hånden – jeg har alle symptomer, som med min søn, og er nu gået en dag over tid.

Min mand og jeg var for en 2 ugers tid siden på kroophold i forbindelse med vores første bryllupsdag, og her slappede vi så meget af, og jeg må være ærlig at sige ikke forsigtige nok, så miseren er på alle måder selvforskyldt. Jeg har længe været skruk, og har ikke kunne klare, at se babyer og gravide kvinder, og kvinder der ammer uden det fx begyndte at spænde i mine bryster.
Nu, hvor jeg inden længe kommer til at stå med den positive test, kan jeg ikke tænkte på andet end, hvor uansvarligt og egoistisk det var.

Vi har verdens bedste dreng på 2,5 år, der er utrolig sød og hjælpsom det meste af tiden (han kom fx i dag hen og gav mig papir, da han desværre kom til at se mig sidde og tude på gulvet på vores toilet)og fået skabt en dejlig tilværelse i takt med han er blevet ældre.

Vi havde egentlig en ide om, at han skulle være 4, før han skulle være storebror, for at han kunne være mere mentalt parat og selvhjulpen, da jeg har et fysisk handicap.

Jeg havde fået bildt mig selv ind, at jeg denne gang ville tage det mere roligt, hvis vi skulle have en til, men jeg har tværtimod reageret med den nøjagtigt samme angst som første gang bare med fokus på konsekvenserne for min lille dreng, og ikke mindst vores fremtidige forhold til hinanden, da jeg virkelig elsker den familie vi har nu.

Jeg har simpelthen så dårlig samvittighed over, at jeg nu kommer til, at udsætte ham for dette i sådan en alder, hvor han i praksis stadig er et meget lille barn, og tilmed skal starte i børnehave, og jeg er ikke sikker på, at han vil kunne klare den sorg, svigt og forvirring an helt unægtelig kommer til at føle, og ikke desto mindre, hvordan jeg i den sindssyge hverdag det bliver, får givet ham det han har brug for, og er berettiget til.

Jeg frygter hans reaktioner overfor, at skulle takle så meget på en gang i en så tidlig alder, fordi jeg har været dum, ubetænksom og uansvarlig, vel at mærke i em alder af 31!

Min mand har den holdning, at det er ikke det optimale tidspunkt, men vil gerne beholde det, mens jeg til tider er på grænsen til, at sige vi bør få en abort, for at beskytte den lille dreng vi begge elsker, så ubeskriveligt meget, da han ikke vil være i stand til at forstå alt det der sker med den alder han har, mens jeg på den anden side må give min mand ret i, at vi havde snakket om, at ...


Annonce

... skulle begynde, at prøve, når han var blevet tre, så i virkeligheden bliver det en realitet 8 måneder tidligere end vi ønskede, og vi jo ikke ved om vi kan få en til, hvis jeg får en abort.

Jeg tuder konstant, og ved ikke hvad jeg skal gøre af mig selv, for jeg er så utrolig bange for, at jeg kommer til at fejle som mor, fordi jeg ikke vil kunne klare to børn på samme tid, da han jo ikke kan forventes at have smidt bleen samt nok går lidt tilbage i sin udvikling i et forsøg på, at få den opmærksomhed han savner fra os.

Da jeg ringede tudende til min mor i dag, sagde hun, at hun alligevel går på pension lige inden, og derfor gerne vil hjælpe alt det til, der er behov for, for alt lette livet for ham og give ham den opmærksomhed og alenetid han har behov for samt hjælpe til i forbindelse med hans opstart i børnehaven. Kan man gøre noget for, at han hurtigere falder til i børnehaven?

Jeg svinger utrolig meget, det ene øjeblik tænker jeg vi bør få barnet lige indtil jeg får kigget på min søn, hvorefter den dårlige samvittighed og timing overmander mig fuldstændigt, så jeg har svært ved ikke at bryde ud i gråd, og tænker jeg er nød til at få en abort for at sikre min lille dreng trivsel og livsglæde. Men på den anden side, skal det lille væsen jo ikke straffes for, at jeg har tænkt med hjertet i stedet for hjernen!

Vil dette have mere fatale konsekvenser for en treårig end en fireårig, der jo er i stand til at forstå flere ting, hvor langt er springet rent udviklingsmæssigt fra 3-4, er han bedre tjent med et liv alene med os, hvor han kan få sine behov opfyldt, for hvordan finder man det overskud til at give ham alene far og mor tid, når man har en lille baby, der skal have mad hele tiden og ikke sover om natten?

Han elsker at lege med os begge samtidig, og gerne lidt voldsomt, er der nogen måde vi kan imødekomme dette behov, når der er en baby der hele tiden skal spise og sove? Kan man evt. lade babyen blive et flaskebarn, for at efterlade mere tid til ham, i forbindelse med at vi dermed begge vil kunne være inde over madning?

Har du i det hele taget nogle råd til, hvordan man kan få hverdagen til at fungere, så alle trives? Synes snart jeg har læst alle steder, at folk synes, at 4 og 5, er den perfekte alder, fordi de her ikke har samme behov for forældrene og bedre kan forholde sig til situationen, hvilket selvfølgelig ikke hjælper mig at læse, da der ikke vil blive 4 år, hvis vi får dette barn, men maks omkring 3,5 år

Med venlig hilsen

En mor, der føler hun svigter det dyrebareste i verden

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gylp

Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i at barnet ofte gylper efter et måltid og det er helt normalt. Ofte er det når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op. Hvis dit barn får flaske, kan du måske ændre lidt på flaskesuttens hul. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så barnet sidder mere lodret, når det får mad.

Du skal være...

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annoncer

Annonce