Annonce

Annonce

Brev:

Tvivl om barn nr. 2


22. juni 2016

Kategori:
Alder:
3 år, 3 mdr.

Tvivl om barn nr. 2

Kære Helen

Jeg er meget i tvivl om mine følelser, og om min mand og jeg skal gå videre med forsøg med barn nr. 2.

Jeg er 42 år (bliver 43 i oktober) og i 2013 blev jeg via ægdonation mor til en dejlig dreng, som er 3 år og 3 måneder nu. Vi har forsøgt med IVF flere gange, men ægdonationen lykkedes i første omgang. Der blev et befrugtet æg tilbage til et evt. ekstra forsøg.

Det var en ret stor omvæltning for os at få børn, selvom vi nok har fået verdens nemmeste barn. Jeg var fra starten helt indstillet på, at selvfølgelig skulle vi se om vores søn kunne få en søskende ved brug af det ekstra æg. Min mand mente dog, at vi havde det godt nok som vi havde det og turde heller ikke udfordre skæbnen yderligere, når vi nu havde et dejligt barn.

I februar 15 får jeg ham overtalt til, at vi skal forsøge med det ekstra æg, og jeg får overbevist ham om, at det er simpelthen for dumt andet; men desværre går ægget til under optøning.

Min mand synes, at nu har vi forsøgt, og så må det var det. Jeg synes imidlertid aldrig, at vi får forsøgt og har stadig drømmen om et ekstra barn. Jeg har truffet en beslutning om, at hvis jeg skal have et ekstra barn skal det være senest, mens jeg er 42. I efteråret 15 får jeg derfor min mand overtalt til at vi må undersøge, om vi har mulighed for at forsøge med den samme ægdonor, for så ville jeg lige kunne nå at få barnet, mens jeg stadig er 42. Det viser dog, at hun ikke længere donerer æg.

Derefter synes min mand igen, at nu har vi forsøgt; men jeg kan stadig ikke slippe tanken om et ekstra barn og går hver måned mod alle odds og håber på, at jeg kan blive gravid.

I sidste måned har vi så en større diskussion om det, og jeg får fortalt, at jeg ikke synes, at vi rigtig har forsøgt, da det ekstra æg jo aldrig blev sat op, og at jeg er bange for, at det altid vil komme til at ligge mellem os, hvis vi ikke får prøvet "rigtigt". Derudover får jeg også sagt, at jeg er så vred på ham over at det har taget så lang tid at få ham med i hver eneste skridt af processen, så jeg jo nu er for gammel til at forsøge igen.

Enden på det bliver, at han indvilliger i, at vi skal forsøge igen med ny ægdonor, og vi er nu i gang med ...


Annonce

... de indledende blodprøver.

Nu er problemet imidlertid, at jeg selv er kommet i tvivl om, hvorvidt det er det rigtige at gøre. I kraft af at min mand har indvilliget kan jeg tilgive ham, at han ikke har haft lyst til at prøve tidligere, så vi kan slippe den distance, der var ved at komme mellem os. Samtidigt er jeg reelt i tvivl om, jeg stadig har lyst. Det er meget mærkeligt for for 2 måneder siden, var det det eneste jeg ville. Men min bekymring går på, at jeg jo burde være kisteglad nu og på vej ud over stepperne. I stedet så er jeg i tvivl om, vi skal fortsætte. Om jeg har energien til at starte forfra med en ny lille baby? Om det ikke bare er på tide at give slip på drømmen om et ekstra barn og så i stedet bare være glad for, at det lykkedes os at få et barn og så nyde ham. Men er bange for, at jeg vil fortryde om 5 år, at vi ikke forsøgte. Samtidigt er det en meget hektisk tid på arbejde lige pt, hvilket måske gør det svært at tænke klart. Eller kan det være, at jeg faktisk måske mente det mere end jeg troede, når jeg har sagt til mig selv, at jeg ikke ville være mere end 42, når barnet kom.

Jeg håber, at du kan hjælpe mig en smule på vej, selvom det jo kun er mig selv, der kan træffe beslutningen.

Med venlig hilsen
J

PS: Lige et tillægskommentar, som måske meget godt eksemplificerer, hvordan jeg har det.

Lige pt. tænker jeg næsten, at det bedste udfald kunne være, at vi forsøgte med ægdonation, men at det ikke lykkedes. Så kunne vi lægge forsøgene bag os og leve glade videre med vores ene søn. Samtidigt virker det jo som en håbløs måde at se tingene på. Hvis jeg vil have at det mislykkedes, så er der jo ingen grund til at forsøge. Så kan man ligeså godt spare de 60.000. Og hvis det forsøg mislykkedes, hvad så med de 2-3 æg, der måske er i fryseren. Skal vi så forsøge med dem.

Er det jeg oplever, lidt sidste nerver inden vi går i gang, eller er det fordi, at jeg måske alligevel havde lagt drømmen om et ekstra barn mere bag mig, end jeg egentlig havde troet? Og er tvivlen reelt måske er udtryk for, at det faktisk ikke er det her, jeg har lyst til længere; men som jeg forsøger at gennemføre, fordi det er det her, jeg har villet så længe?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2018 | Opdragelse | 3 år, 5 mdr.

Vil ikke acceptere bonusfar

Hej Helen Vi er en sammenbragt familie på 5, hvor min kæreste har to store...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annoncer

Annonce