Annonce

Annonce

Brev:

Pseudotvillinger - 15 mdr.


20. juni 2016

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Pseudotvillinger - 15 mdr.

Kære Helen,

Der er nu ikke lang tid til vi bliver en familie på 4. Vi har en dreng på lidt over 15 mdr, og venter en pige den 1. august, hvor vores dreng vil være knap 17 mdr. Jeg har tidligere skrevet til dig med spørgsmål omkring det at vi kommer til at have to børn så tæt på hinanden aldersmæssigt, og nu hvor tiden nærmer sig, trænger der sig flere spørgsmål på.

Jeg tænker meget på hvordan vores dreng kommer til at reagere på det. Og i den forbindelse på om vi på nogen måde kan forberede ham lidt på det? Jeg har prøvet at fortælle ham, at min store mave skyldes at der er en lille baby indeni, men jeg har naturligvis ingen forventning om at han forstår det.

Hvad kan vi gøre for at forberede ham?

Jeg skal højst sandsynligt have et planlagt kejsersnit denne gang, da sidste fødsel endte med et akut kejsersnit af grad 1 i fuld narkose. Også i den forbindelse gør jeg mig tanker om hvordan vi gør det bedst for vores dreng, så han ikke føler sig tilsidesat. Jeg håber meget på at kunne komme hjem så hurtigt som muligt - allerede gerne efter 2 døgn efter kejsersnittet, hvis amningen går godt og jeg fysisk er i stand til det. Men selv det at være væk fra min dreng i to døgn synes jeg virker uoverskueligt.

Indtil videre er vores plan den, at min kæreste (faren til begge børn) er med på ...


Annonce

... sygehuset det første døgn, hvor vores dreng skal være hos mine forældre, som han er vant til at blive passet hos (dog har han kun prøvet én overnatning hos dem, og har aldrig været passet af andre end dem). Herefter er det planen, at min kæreste tager hjem for at være sammen med vores dreng, og at de så kommer og besøger mig og lillesøster på sygehuset indtil vi kan komme hjem.

Lyder det okay?

Har du i øvrigt nogle gode råd til den første tid - særligt ift hvordan vi bedst tager hensyn og inddrager vores lille dreng?

Lidt praktiske oplysninger - min kæreste/faren vil være hjemme i 6 uger efter lillesøsters ankomst, og vil på den måde kunne hjælpe til,. Og vores dreng vil være hjemme i 3 af disse uger (pga ferie i dagplejen) + dage hvor vi ellers gerne vil holde ham hjemme. Han er således hjemme sammen med os og lillesøster de første tre uger efter hun er kommet til verden.

For at opsummere har jeg således tre spørgsmål:

1 - hvad kan vi gøre for at forberede vores dreng på at han snart ikke er alene mere?

2- kan vi gøre tingene anderledes end det vi har planlagt, såfremt jeg skal have kejsersnit og dermed ikke kommer hjem samme dag som lillesøster kommer til verden?

3 - har du andre gode råd til den første tid?

Ser meget frem til dit svar :-)

Med venlig hilsen
Moren til snart 2.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Udvikling | 15 mdr.

Introduktion af baby til storebror

Hej Helen, Nu nærmer terminen sig og jeg går og tænker lidt på hvordan vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce