Annonce

Annonce

Brev:

Sprog, natmad og snart storesøster


3. februar 2016

Kategori:
Alder:
15 mdr.

Sprog, natmad og snart storesøster

Kære Helen.

Vores datter er nu 15 mdr. Og jeg er Gravid med 2. Barn (termin 8. Juli 16). Jeg har derfor lige et par sprøgsmål til dig.

1. Hvornår begynder børn at tale? Min datter prøver på at sige Ja, nej, ad, tak, op, mam mam og dukken kalder hun baby. Det er selvfølgelig ikke udtalt perfekt men hun prøver. Og så kan hun sige forskellige dyrlyde og fugle kalder hun ba-ba. Mange spørger hele tiden om hun kan sige noget osv. Er det hun kan sige nok til hendes alder? Jeg bliver lidt i tvivl ud fra folks spørgsmål.

2. Det går så godt med hende i dagplejen og hun er altid glad når hun bliver afleveret. Og her hjemme er hun også meget aktiv, hun er ikke en pige der sidder stille, men hun løber rundt og leger/undersøger. Hun får aftensmad 17.30 og så får hun lidt inden sengetid. Skal hun blive ved med lidt natmad? Hun bliver puttet 19.30 og ...


Annonce

... hun ligger sig til at sove med det samme. Hun vil gerne bare ligges, hun gider ikke de store putteritualer. Hun sover så fra 19.30-5 tiden uden at vågne eller det mindste. Men 5 tiden der vågner hun så og er klar til at stå op, hun står op i sin seng. Jeg tager hende så med ind i vores seng, hvor hun nogle gange sover en time længere. Kan man på en måde få hende til at sove længere? Så vi ikke skal op kl. 5.

3. Nu bliver hun jo snart storesøster. Er der nogen måde man kan forberede hende på. Jeg leger med hende som normalt og tager hende op når hun vil. I weekenden sover jeg dog lidt længere og så tager min mand hende om morgen, så hun kan vænne sig til han nok kommer til at tage lidt over. Hun er jo ikke gammel nok til, at forstå at hun skal være storesøster. Men jeg vil meget gerne, gøre det så godt og positiv for hende som muligt.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Søvn hos tvillinger på 16 mdr

Kære Helen Jeg skrev til dig for knap 2 mdr siden angående søvnproblemer hos...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Udvikling | 16 mdr.

Utryg ved andre end mor og far

Kære Helen. Vi skriver til dig da vi har udfordringer med vores dejlige...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Fra 2 til 1 lur

Hej Helen Tak for svar på mit brev ang. at det var svært at putte. vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse hvis maden gemmes eller ved genopvarmning og de kan medvirke til dannelse af nitrit.

'Grønt drys' på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog gerne anvendes i varme retter, hvis de koger grundigt med.

Spædbørn og småbørn må godt få 'grønt drys' på kold mad,...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annoncer

Annonce