Annonce

Annonce

Brev:

Glæde af at starte i vuggestue


20. maj 2013

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Glæde af at starte i vuggestue

Kære Helen

Jeg er så småt begyndt at overveje om min datter vil have glæde af at starte i vuggestue og vil gerne høre hvad din holdning er.

Vi var til en børnefødselsdag her i weekenden og at se hende med andre børn, var virkelig en øjenåbner for mig og jeg tror faktisk at hun ville have godt af det.

Jeg tror der var ca. 20 børn til stede mellem 1 og 7 år og der var ingen tvivl om at hun var top begejstret over selvskabet.

Lidt eksempler fra fødselsdagen, der gør at jeg tænker hun kunne have glæde af at starte:

På et tidspunkt tager hun fat i skulderen på en ca. 1-årig dreng der sidder på græsset, kigger ham dybt i øjnene og giver ham en lang fortælling. Drengen kigger noget befippet på hende og er temmelig tavs. Min datter giver op på at fortsætte samtalen og går væk. Efter et øjeblik vandrer hun resolut tilbage, lægger hånden på hans skulder og fortsætter fortællingen med intens øjenkontakt. Stadig ingen respons og min datter vandrer videre og møder en 2´årig dreng på hendes vej, der er så venlig at give hende et stykke af hans kage og lægger en arm om hendes skulder, hvorefter min datter kvitterer med at give ham et kram.

Senere, hvor hendes far har haft ”opsynspligten” spørger jeg hvor vores datter er henne og til min skræk og rædsel siger han at hun er i hoppeborgen. Min umiddelbare tanke er at det er alt for voldsomt for hende, men ...


Annonce

... kigger derover og hun hviner og griner og er jublende lykkelig i hoppeborgen med et selskab på 5-6 børn mellem 3 og 7 år!

Vi var til fødselsdagen i ca. 5 timer og hun var da henne ved os og lige få et kram i ny og næ, men opmærksomheden var helt sikkert rettet mod de andre børn 90% af tiden. Da vi tog hjem havde vi en meget træt pige, men virkede bestemt ikke til at være overstimuleret eller overvældet.

Hun har selvfølgelig ikke et niveau hvor hun kan lege sammen med andre børn endnu, men den fryd og glæde og nysgerrighed overfor de andre små størrelser var simpelthen fantastisk at se.
Hun er i øvrigt helt sikkert i en fase af hendes udvikling hvor der er meget fokus på det sociale. Hun kysser og krammer, aer, vinker, ”giver fem” og udforsker reaktioner konstant, er så småt begyndt at ”drille” og elsker f.eks at lege fangelege og gemmelege.

Lige pt. er situationen den, at hun går hjemme med en barnepige som hun er utroligt glad for og tryg ved, og både hendes far og jeg har fleksible arbejdstider, så vi har jo intet praktisk behov for at få hende passet hvilket jo også giver mulighed for at hun f.eks er i vuggestue 3 timer om dagen. Det er også tilladt i visse institutioner her at børnene har deres egen banepige med.

Så Helen hvad tænker du?

Er hun ”klar” til institution? (slet ikke, halv tid, hel tid og med eller uden barnepige?)

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Klør næse non-stop. Symptomer på nye tænder?

Hej Helen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind! Min søn på knap 11...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Bedsteforældre

Det er dejligt at have bedsteforældre og for de fleste børn og børnefamilier spiller bedsteforældrene en stor rolle.

Bedsteforældre kan være ressourcepersoner, der træder til og hjælper jer i hverdagen med de praktiske opgaver. De vil ofte også gerne hjælpe med børnepasning, hvis I forældre har brug for lidt tid for jer selv.

Børn har glæde af at kende deres bedsteforældre, det er vigtigt for børn at kende deres historie og det er dejligt for dem at have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tusinde tak for en informationsrig hjemmeside og nogle virkelig fantastiske bøger om børn! Jeg har erhvervet mig hele din bog-serie og efter at have læst dem, bruger jeg dem stadig ofte som opslagsværk. Tak for dem!

Venlig hilsen
Cecilie


Annonce