Annonce

Annonce

Brev:

Måltider på ferie med bedsteforældre


18. juni 2014

Alder:
20 mdr.

Måltider på ferie med bedsteforældre

Kære Helen

Tak for en rigtig god brevkasse og for dine tidligere svar på vores spørgsmål ☺

Vi er forældre til en datter på 20 måneder, og skal snart på en uges ferie i sommerhus sammen med farmor og farfar.

For noget tid siden kom vi til at tale om hvordan måltiderne på ferien skulle være, da vi har meget forskellige døgnrytmer. Det er ikke noget vi har talt med bedsteforældrene om endnu…

Vi spiser aftensmad mellem 17 og 17.30 og bedsteforældrene først mellem 20 og 21.

Ideelt skulle vi jo lave et kompromis og sige, at så spiser vi allesammen kl. 18-18.30 og hygger os. Det mener vi bare ikke kan lade sig gøre, da vi flere gange har prøvet at rykke hendes spisetid bare til kl. 18 og givet hende et mellemmåltid kl. 16. De gange vi har prøvet det har det været ret kaotisk og hun har været ked af det, pjevset og har næsten ikke ville spise når maden kom på bordet. Derfor tror vi også det er pusterummet hun har behov for og ikke bare maden. Håber det giver mening.
Ydermere så ville bedsteforældrene aldrig kunne omstille sig til at spise så tidligt og slet ikke til at få ”snøvlet sig færdige” med madlavningen.

Som vi ser det er der to muligheder tilbage, og vi vil meget gerne høre dine tanker omkring ...


Annonce

... det.

1. Vi laver mad og spiser sammen med vores datter som vi plejer at gøre. Her er vi lidt bange for at bedsteforældrene kommer til at føle, at vi bare kører vores eget sololøb (hvilket vi vel reelt også gør) for vi ved at måltiderne betyder meget for dem, og man sidder gerne i maaange timer ved bordet.

2: Vi laver noget nem mad til vores datter og hun spiser selv. Så spiser vi med bedsteforældrene når hun er lagt i seng.

Ved begge løsninger er vi nok nødt til pænt at bede bedsteforældrene om at give hende/os ro til at spise. De er typerne der godt kan finde på at styrte gennem lokalet, sætte sig ned og nive hende i kinderne og styrte ud igen flere gange eller stå og tale længe om alt muligt og forvente at man deltager i samtalen.De er på alle måder indbegrebet af uro, uden at det nødvendigvis er negativt ment. Men kan man overhovedet tillade sig at bede dem om at blive ude, mens hun spiser?

Når vi sidder og skriver det, virker det egentlig som et luksusproblem… men vi har bare så svært ved at se det udefra. På den ene side vil vi jo ikke gøre bedsteforældrene kede af det, men på den anden side betyder rutinerne bare rigtig meget for vores datter.

Håber du kan kaste lidt nyt lys på det.

Venlig hilsen

Far og mor

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2024 | Renlighed | 23 mdr.

Tisse på potte

Kære Helen Først og fremmest igen tak for dit svar angående lur og...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2024 | Sovevaner | 22 mdr.

Rutiner og weekend, del 2 - Lur

Kære Helen Tak for dit svar på mit forrige brev. Det er rigtig godt at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


15. januar 2024 | Opdragelse | 21 mdr.

Rutiner og weekend

Kære Helen Tak for dit svar og gode råd angående mad og svingende appetit....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Barselsorlov

I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce