Annonce

Annonce

Brev:

Mit meget talende barnebarn presser os


3. januar 2021

Alder:
4 år

Mit meget talende barnebarn presser os

Kære Helen.

Må en presset farmor skrive til dig? Jeg håber ikke mit spørgsmål falder uden for kategori.

Jeg har en sønnesøn på 4 år, som taler hele tiden og højt. Han er også meget kropslig, er hele tiden i gang. Jeg er selv pædagog og kan i og for sig godt rumme det, da jeg ved hvad der er på spil. Men min mand, som ikke er drengens farfar, kan slet slet ikke holde det/ham ud. Han bliver direkte vred og skal virkelig holde på sig selv for ikke at råbe hold kæft.

Min søn og barnebarn bor to timers kørsel væk, og vi ser dem i weekender med overnatninger. Jeg besøger dem også, i weekender.

Jeg vil selvfølgelig for alt i verden have en god relation til drengen og forældrene, og vil gerne have de besøger mig, men det er efterhånden noget af en øvelse at have besøg af dem, da elefanten i rummet, fylder så meget: drengen der taler og taler højt hele tiden. Vi prøver alle at tysse lidt på ham, være på overetagen, være ude af huset, men det kan vi jo ikke gøre hele tiden. Min søn og moren er forældre, der opdrager efter de nyeste principper, ingen skæld ud, lytter og svarer barnet, de nænsomme og overbærende. Min mand mener, drengen er ...


Annonce

... hjerneskadet og at han skal medicineres, at forældrene er inkompetente, eller at han har ADHD, og vi skændes rigtig meget om det.

Det er kommet så vidt at min mand ikke vil se dem hos os, før drengen er “opdraget”. Han vil simpelthen ikke finde sig i det. Han mener også, at jeg som pædagog skal tale med forældrene om alt det de, i hans øjne, gør forkert. Jeg synes overordnet ikke de gør noget forkert, men jeg kan godt se, de har hænderne fulde.

Min søn har altid haft et anstrengt forhold til sin stedfar, og jeg hader at se det samme ske for mit barnebarn. Som jeg ser det, er han en normal dreng, der bare er blevet vant til at lyde og konstant tale er normalen.

Jeg føler mig virkelig som en lus mellem to negle. På den ene side min mands modvilje og vrede mod den lille dreng og på den anden side, behovet for at have det rart og hyggeligt med min søn og barnebarn, når de er her. Hvilket er ret svært, når alle går på listesko, for ikke at vække min mands vrede.

Har du et godt råd til hvordan jeg balancerer i dette?
Skal jeg fraråde min søn og barnebarn at komme?
Skal jeg bede min mand fjerne sig, når de kommer?

Hilsen
En presset farmor.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. november 2022 | Opdragelse | 4 år, 4 mdr.

Frustreret 4-årig

Kære Helen. Jeg skriver til dig, fordi vi igen har brug for lidt råd til...

Læs hele brevet og Helens svar


25. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Søskendeudfordringer 3,5 og 1,5 år

Hej Helen Vi er meget i tvivl om hvad vi kan gøre for at børnene får et...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2022 | Renlighed | 4 år, 1 mdr.

Laver lort i underbukserne

Kære Helen Vi oplever udfordringer i forhold til afføring herhjemme. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2022 | Opdragelse | 3 år, 10 mdr.

Hjælp til sur 3 årig

Hej Helen, Vi har Storesøster R. på 3 år og 10 måneder og lillebror H. på...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2022 | Udvikling | 3 år, 5 mdr.

3,5 årig leger ikke rolleleg

Hej Helen Nu vi har barn nr to, bliver det tydeligere for os, at vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

det er vist på tide at jeg skriver og siger tusind, tusind tak for alle dine råd og vejledninger! Det er jo super dejligt at have en som dig at henvende sig til med alle de spørgsmål der kommer op i forbindelse med at være forældre. Det har været en fantastisk stor hjælp at læse dine svar, ikke kun til mig, men også til andre forældre.

Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skulle have gjort uden din brevkasse – bare muligheden for at kunne stille de 'dumme' spørgsmål, er utrolig beroligende, for ikke at nævne at se at der er andre der ude som pusler med de samme problemer som jeg gør.

Så tusind tak for din hjælp!

Bedste hilsner
Mor til pige på 5 måneder


Annonce