Annonce

Annonce

Brev:

Overgang til pasning hos svigerforældre


5. marts 2019

Alder:
8 mdr.

Overgang til pasning hos svigerforældre

Kære Helen

Til maj starter jeg på arbejde, når vores datter er 10,5 måneder. Derfra har jeg fri hver mandag, far er hjemme tirsdag, onsdag og fredag, og farmor og farfar skal passe hende torsdag.

Hun skal starte i vuggestue til november.

Vi er så småt ved at vænne hende til at far passer, men hun kigger meget efter mig og er meget morsyg. Det har hun altid været, og det er selvfølgeligt mere tydeligt hun i den fase, hun er i nu.

Hver lørdag og søndag tager jeg ud nogle timer om formiddagen, så far giver mellemmåltid kl. 9 og får hende til at sove, og jeg kommer lidt efter, at hun vågner. Dette går rigtigt godt. (vi begyndte med dette for to uger siden). planen er, at hun skal have mere og mere vågentid med far, hvor jeg ikke er hjemme. Når jeg kommer hjem og hun ser mig, så er det som om, at hun kommer i tanke om, at jeg har været væk, og hun bliver rigtigt ked af det og knuger sig til mig resten af eftermiddagen og aftenen.

Hun har aldrig været passet af andre. Vi ser farmor og farfar hver torsdag et par timer efter arbejde samt hver søndag nogle timer. De bor 400 meter herfra, og kan komme dagligt, hvis det skal være.

De får stille og roligt lov til at lege ...


Annonce

... lidt med hende og kigge på hende, det har de ellers ikke kunne, da hun var yngre. Hun har altid været meget reserveret og ville bare være hos mor og far. Vi har ellers fra hun var helt lille ladet dem holde hende, men taget hende tilbage ved mindste utilfredshed. Jeg er begyndt nu at kunne gå ud i køkkenet, når de sidder og leger i stuen, og det går rigtigt fint, men der er far selvfølgeligt også inde i stuen. Vi tænker derfor, at vi måske snart skal gå ud af huset, og lade dem passe, men alle er lidt nervøse ved det, fordi hun har reageret, som hun har, hvilket jo er dumt, da hun kan mærke vores nervøsitet.

Det skal lige nævnes, at hun har de bedste bedsteforældre. Det fås simpelthen ikke bedre, og de gør alt for at lege med hende, aktivere hende, og aflede hende, men hun kigger efter mig, og hører hun, at jeg rumsterer ude i køkkenet, så kravler hun derud.

Har du et forslag til, hvordan overgangen bliver bedst mulig, så de kan passe hende?

Jeg går ud fra, at det er bedst, at det er hjemme hos os til at starte med. Om søndagen er vi dog ofte hjemme hos dem, og hun har en masse legetøj der, som nærmest er mere interessant, end det hun ser til dagligt.

Med venlig hilsen
mig

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko – sko til aktive børn

Hvorfor er gogsig barfodssko til børn en god ide?

Det bedste for barnet er egentlig at gå med bare fødder. Men med vores klima, er det ikke altid hensigtsmæssigt. Størstedelen af alle børn kommer til verden med sunde, velfungerende fødder. Fødder der er skabt til at blive brugt.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. november 2022 | Sygdom | 7 mdr.

Væske på ørene

Hej Helen Jeg har været til ørelæge med lillebror, og han var fyldt op med...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Opvågninger nat

Hej Helen Tak for dit svar på mit spørgsmål igår. Vi har idag haft succes...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad - konsistens og portionsstørrelser

Hej Helen Nu er jeg nødt til at skrive til dig med flere spørgsmål vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


5. november 2022 | Sovevaner | 10 mdr.

Hjælp til dreng på 10 mdr. med urolig nattesøvn

Hej, Helen. Vi har nydt godt af dine gode råd mange gange med vores ældste,...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hjælp til søvn og måltider - PART II

Hej Helen, Tusind tak for dit svar! Siden sidst er det blevet meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce