Annonce

Annonce

Brev:

Bedsteforældre og søvn


21. december 2018

Alder:
6 mdr.

Bedsteforældre og søvn

Kære Helen,

Jeg har brug for et råd.

Vi er i en rytme, hvor vores datter sover 3 lure. 2 lange og en kort. Som regel er det kl 8 kl 12 og kl 16. Hun kan være vågen i ca 2 timer ad gangen. Hun trives rigtig godt, meget smilende, virkelig stærk og har kunne sidde flot siden hun var 4,5 mdr, ikke bange for fremmede og i det hele taget meget aktiv pige.

Jeg kan mærke, at jeg er begyndt at blive lidt firkantet omkring hendes søvn fordi hvis én lur bliver rykket, så går det i sidste ende ud over nattesøvnen. Nogle gange er sidste lur strukket til 16.30, hvis det er blevet rykket lidt, men jeg sidder og stresser over, at hun nu ikke skal sove mere end en powernap. Vi lægger hende i seng mellem 19-19.30, hvor hun er meget træt. Vi er for det meste kun oppe med hende 1 gang om natten som er mellem kl 03-06, hvor hun får flaske.

Jeg møder dog bare kritiske kommentarer, fra især, bedsteforældre, som nærmest har en holdning om at man bare vækker barnet fra lur. Det synes jeg bare ikke man gør.
Ydermere skal det siges, at vores datter er svær at have med om aftenen, da hvis vi lægger hende til at sove efter 18 så starter hun på nattesøvnen og hvis vi vækker hende fra den, for at skulle hjem så vågner hun hver time hele natten. Vi har også prøvet det her med at give Drømmeflasken omkring kl 23, men resten af natten bliver super dum og hun spiser heller ikke noget, så derfor får hun først mad når hun beder om det. Hun har heller ikke brug for mere mad. - hun følger sine ...


Annonce

... kurver super flot.

Ift, når vi er ude, har vi valgt at en af os kører hjem med hende, når hun skal lægges til natten eller også spørger vi om arrangementet, kan være tidligere. Ellers sidder vi bare og stresser over, om natten nu bliver super dum og dermed også dagen efter fordi vi ikke har sovet meget. Er det bare os der er alt for firkantet og skal løsne op? Eller er det egentlig okay, at vi har det som vi har det? - jeg er bare meget sprød omkring min nattesøvn selvom vi for det meste kun er oppe 1 gang om natten. Jeg håber jo også, at det bliver nemmere, når hun bliver større.

Ja jeg ved ikke om der er så meget råd i det, men er det ok at have det som vi har det, er det normalt eller har du en klog sætning, som vi kan bruge til de bedsteforældre, som synes vi gør livet meget besværligt for os selv?

Ifølge vores familier, så sov alle børn fra vores generation i familien 12 timer i streg, når de var 6 uger gamle og man kunne bare tage os med rundt og op og ned og hen og ud. - har jeg svært ved at tro, men holder de alle fast i ;) Jeg synes dog bare de glemmer lidt, hvad der er vores datters behov og hvad der er deres eller voksnes behov.

Ja, jeg synes bare det er rigtig svært at håndtere de her bemærkninger, som ofte kommer og ja jeg hører mig selv ofte sige “men der sover hun nok” og er jeg da også træt af, men altså hun er jo træt.

Rigtig god jul og godt nytår.

Mange hilsner en mor, som nok skal tro mere på sig selv og være ligeglad med hvad andre tænker

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. november 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Falde i søvn i soveværelset

Hej Helen - igen Jeg kan jo lige så godt benytte mig af, at jeg har al den...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2022 | Sygdom | 7 mdr.

Væske på ørene

Hej Helen Jeg har været til ørelæge med lillebror, og han var fyldt op med...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Opvågninger nat

Hej Helen Tak for dit svar på mit spørgsmål igår. Vi har idag haft succes...

Læs hele brevet og Helens svar


9. november 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mad - konsistens og portionsstørrelser

Hej Helen Nu er jeg nødt til at skrive til dig med flere spørgsmål vedr....

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2022 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Hjælp til søvn og måltider - PART II

Hej Helen, Tusind tak for dit svar! Siden sidst er det blevet meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnevogn

Når I skal købe en barnevogn er det vigtigt at I gør jer klart, hvad vognen hovedsageligt skal bruges til.

Skal den mest stå på altanen, eller skal den bruges til at gå lange ture med. Skal den kunne bæres op og ned ad trapper? Og skal den kunne være i bilens bagagerum?

Det er også vigtigt at tænke på årstiden. Både sommer, men især om vinteren, er det vigtigt at både kassen og kalechen er vandtæt. Om vinteren er det vigtigt, at både sider og bund er godt...

Læs mere i Babylex

Kolik

Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.

Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Selvfølgelig har jeg en tilknyttet kommunal sundhedsplejerske, men jeg er super glad for mit medlemskab hos NetSundhedsplejerkse.dk, da der dukker mange spørgsmål op i løbet ugen med en lille ny og jeg kan kun anbefale det.

Camilla Martin


Annonce