Annonce

Annonce

Brev:

Mit meget talende barnebarn presser os


3. januar 2021

Alder:
4 år

Mit meget talende barnebarn presser os

Kære Helen.

Må en presset farmor skrive til dig? Jeg håber ikke mit spørgsmål falder uden for kategori.

Jeg har en sønnesøn på 4 år, som taler hele tiden og højt. Han er også meget kropslig, er hele tiden i gang. Jeg er selv pædagog og kan i og for sig godt rumme det, da jeg ved hvad der er på spil. Men min mand, som ikke er drengens farfar, kan slet slet ikke holde det/ham ud. Han bliver direkte vred og skal virkelig holde på sig selv for ikke at råbe hold kæft.

Min søn og barnebarn bor to timers kørsel væk, og vi ser dem i weekender med overnatninger. Jeg besøger dem også, i weekender.

Jeg vil selvfølgelig for alt i verden have en god relation til drengen og forældrene, og vil gerne have de besøger mig, men det er efterhånden noget af en øvelse at have besøg af dem, da elefanten i rummet, fylder så meget: drengen der taler og taler højt hele tiden. Vi prøver alle at tysse lidt på ham, være på overetagen, være ude af huset, men det kan vi jo ikke gøre hele tiden. Min søn og moren er forældre, der opdrager efter de nyeste principper, ingen skæld ud, lytter og svarer barnet, de nænsomme og overbærende. Min mand mener, drengen er ...


Annonce

... hjerneskadet og at han skal medicineres, at forældrene er inkompetente, eller at han har ADHD, og vi skændes rigtig meget om det.

Det er kommet så vidt at min mand ikke vil se dem hos os, før drengen er “opdraget”. Han vil simpelthen ikke finde sig i det. Han mener også, at jeg som pædagog skal tale med forældrene om alt det de, i hans øjne, gør forkert. Jeg synes overordnet ikke de gør noget forkert, men jeg kan godt se, de har hænderne fulde.

Min søn har altid haft et anstrengt forhold til sin stedfar, og jeg hader at se det samme ske for mit barnebarn. Som jeg ser det, er han en normal dreng, der bare er blevet vant til at lyde og konstant tale er normalen.

Jeg føler mig virkelig som en lus mellem to negle. På den ene side min mands modvilje og vrede mod den lille dreng og på den anden side, behovet for at have det rart og hyggeligt med min søn og barnebarn, når de er her. Hvilket er ret svært, når alle går på listesko, for ikke at vække min mands vrede.

Har du et godt råd til hvordan jeg balancerer i dette?
Skal jeg fraråde min søn og barnebarn at komme?
Skal jeg bede min mand fjerne sig, når de kommer?

Hilsen
En presset farmor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. maj 2021 | Renlighed | 3 år, 6 mdr.

Af med bleen - hvordan hjælper vi bedst?

Hej Helen Jeg har lige et spørgsmål omkring storebror også :) Han er ved...

Læs hele brevet og Helens svar


27. april 2021 | Opdragelse | 4 år

Fantasi og løgn

Kære Helen Atter engang tak for din brevkasse. ...Men nu til sagen: Min...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Flytning og reaktion

Hej Helen. Min kæreste og jeg, og lillesøster L og storebror P på 1,5 år og...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Vil bestemme alt og afviser sin storesøster

Kære Helen. Man skulle ikke tro det – med mit lange brev, men der er en...

Læs hele brevet og Helens svar


8. april 2021 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

3-årig vil ikke i børnehave

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vi har en dreng, M, på 3 år og 6 måneder,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex

Slå

Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.

Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce