Annonce

Annonce

Brev:

Vores søn kan ikke lide at komme ud til andre


3. februar 2019

Alder:
2 mdr.

Vores søn kan ikke lide at komme ud til andre

Kære Helen

Tak for en rigtig god brevkasse, hvor jeg allerede har fundet gode svar på mange spørgsmål.

Nu har har jeg dog selv et spørgsmål, som jeg har brug for afklaring på;
Vi har en dejlig søn på 2 mdr. og 8 dage, han trives og er en glad dreng, som udvikler sig som han skal, han tager på i vægt, ca. 250 gram om ugen. Han kan holde hoved selv (vi støtter det selvfølgelig stadig), og trækker sig selv op, når man holder i hans hænder. Han pludre tilbage når vi snakker til ham, følger os med øjnene og er i det hele taget god til at holde øjenkontakt. Han er fornylig opdaget sin højre hånd og griber ud efter ting når han ligger på ryggen. Derfor synes vi at han udvikler sig alders svarende.

Han sover ca. 8,5 - 9 timer om natten, hvor han bliver ammet ca. hver 2. time.
Vi har haft lidt udfordringer med at få ham til at sove om dagen, hvor han tit kun vil sove små powernaps på 30 minutter, som tit kun løber op i 3 timer om dagen, og han vil som regel kun sove ved mor.

Han bliver ammet fuldt.

Det er kun os der holder ham, og der er aldrig andre end os, og sundhedspersonale (jordmoder, sygeplejer osv.) der har holdt ham.

Han har altid været en lille tryghedsnakoman, det fik vi at vide allerede på sygehuset.

Han kan sagtens lægge selv og kigge på en uro eller andet legetøj, vi har ikke prøvet i ...


Annonce

... mere end 15 minutter, men tror uden problem han ville kunne underholde sig selv med det længere.

Han græder sjældent, medmindre han bliver overtræt, hvilket sker en gang i mellem, når han ikke får sovet til middag, men her ud over er han glad og tilfreds.

Men her kommer det: hver gang vi har været ude at besøge nogen, også selvom det kun er en halv time, eller det er et sted vi har været før, så bliver han så ulykkelig, han græder og græder bagefter og er helt utrøstelig. Det samme sker hvis folk (som ikke er mor eller far) stikker hoved helt ned til ham for at ‘dikke dikke’. - Dette har gjort at vi har valgt at sige, at vi for en periode ikke kommer ud at besøger folk, og vi holder besøgene på et minimum, fordi vi ikke kan holde ud at han bliver så ked af det.

Nu har vi så fået at vide, at vi er dårlig forældre, fordi vi holder ham hjemme. Hans mormor mener nemlig at han bare skal lære at komme ud, og så bare have lov at skrige når han kommer hjem. Hun mener han mistrives fordi vi holder ham hjemme.

Det gør os som forældre meget kede af det, at få at vide af mormoren, at hun mener vores barn mistrives, når vi ikke selv synes det.

Så kære Helen - er vi dårlige forældre og skal vores barn bare lære at komme ud til andre/ mistrives han i det vi holder ham hjemme?

Venlig hilsen
En fortvivlet og ked mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. september 2020 | Diverse | 3 mdr.

Tænder - 3 mdr.

Kære Helen, Jeg skriver til dig, idet jeg tror, at min datter på 15 uger er...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Mad og vægt - 2 mdr.

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig ang. min lille dreng og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2020 | Amning | 3 mdr.

Drømme-amning med MME

Kære Helen, Jeg skriver til dig idet jeg har brug for dit råd og vejledning,...

Læs hele brevet og Helens svar


11. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part III

Kære Helen, Jeg ville lige give dig en opfølgning på aftenens/nattens forløb...

Læs hele brevet og Helens svar


10. september 2020 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring i søvnrytme, part II

Kære Helen, Mange tusind tak for dit hurtige og utrolig fyldestgørende svar....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce