Annonce

Annonce

Brev:

Bliver han for forvent?


8. maj 2014

Alder:
2 år, 5 mdr.

Bliver han for forvent?

Hej Helen,

Victor er knap 2,5 og er meget elsket af hele sin store familie, særligt farmor og mormor.

Så meget at farmor hver gang hun kommer på besøg, ca et par gange om måneden har gaver med til ham. Sågar kom hun med den samme gave som hun havde med sidst - med den begrundelse at han blev jo så glad for den, så nu har han to.

Hver gang vi får venner eller familie på besøg, forventer Victor at de har gaver med og bliver faktisk en gang i mellem lidt skuffet, når det går op for ham, at det har de altså ikke. Han er selvfølgelig lige blevet storebror for 2 mdr hvor stortset alle havde gaver med til ham, men det startede faktisk før det.

Det er også tit sådan, at hvis vi går med en ting i tankerne som vi fx gerne vil give ham i gave, så kommer farmor os i forkøbet. Victor er fra december og i efteråret sagde jeg til farmor, at jeg ville købe bamses hus med figurerne til ham i fødselsdagsgave el julegave, hvor hun siger, at det behøver jeg ikke bruge penge på, det fandt hun billigt på kræmmermarked! Ja, undskyld mig for at jeg gerne vil købe det fra nyt til min søn og at hun samtidig havde ...


Annonce

... "snuppet" min gaveide. Det kan ske, ja, men det sker bare hele tiden! Vi kan dårligt tillade os at købe noget, eller tænke på noget vi gerne vil købe, for så har farmor det med i gave, når hun kommer på besøg.

Mormor er også lidt sådan, men på en anden måde. Til jul hang hun min gamle hjemmehæklede nissesok op, hvor der lå en lille nissechokolade hver gang han kom (vi besøger hende ca en gang om ugen). Og det er blevet til, at det er mormors store nisse NisseOle som har lagt chokoladen. Rigtig hyggeligt... Men den sok OG NisseOle hænger der endnu! Mormor nænner ikke at fjerne det, når nu Victor hver dag spænder hen hvor sokken og NisseOle har sin plads for at kigge efter chokoladen.

Er det forkert af mig og tro at min søn bliver for forvent af disse ting? Eller er det helt okay altid at have gaver med, og lade julen fortsætte året ud, for det er jo så hyggeligt og så han ikke bliver ked af at Nissen og sokken er væk og først kommer igen med chokolade i til næste år?

Synes det er fantastisk at have familie der elsker Victor og gør alt for ham, så længe det ikke "skader" på længere sigt.

Kærlig hilsen mig.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

4. juni 2018 | Opdragelse | 2 år

2 år

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi jeg simpelthen søger nogle råd. Lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


20. maj 2018 | Diverse | 2 år, 5 mdr.

Hjælp til at afhjælpe omvæltninger

Kære Helen, Tak for en skøn og enormt informativ brevkasse og for dine...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt - part II

Kære Helen, Først vil vi begge gerne sige tak for din mail og forklaringer...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2018 | Udvikling | 2 år, 1 mdr.

Hvordan håndterer vi hans flip konstruktivt og kærligt?

Hej Helen, Jeg har nogle spørgsmål omkring vores dreng som højest...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Slik

Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.

Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.

Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.

Ifølge...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for denne form for brevkasse - den er helt fantastisk for en 1. gangs mor som mig, som altid er bekymret for om jeg nu gør tingene godt nok:-) Så et tak herfra.

Helle, mor til dreng på 1 år


Annoncer

Annonce