Annonce

Annonce

Brev:

Er jeg for pylret?


14. september 2013

Alder:
13 mdr.

Er jeg for pylret?

Hej Helen.

Jeg har utrolig længe ville skrive til dig ang. dette emne, men det har været så vanskeligt for mig at gøre det, fordi jeg måske føler, at det er forkert, sådan som jeg går og har det.

Det drejer sig om bedsteforældre og deres store behov for at passe deres elskede barnebarn. Min søn er 13 mdr. og er absolut ikke blevet passet særlig meget. Ja faktisk, så har jeg det sådan, at jeg kun synes at vores søn skal passes, hvis det ikke kan undgås, altså hvis vi fx skal til bryllup, hvor børn ikke er inviteret. Vores søn er kun blevet passet en fem gange tror jeg. Han er startet i institution.

Mit dilemma i forhold til bedsteforældre ligger egentlig i, at det ene par ikke bor i DK. Vi ses ca. 4-5 gange årligt, så det er ikke forfærdelig sjældent, men alligevel heller ikke så ofte. Vores dreng er som regel ikke 100 % tryg ved dem, før vi har været ved dem i noget tid. Men hver gang vi er ved dem føler jeg, at der ikke går to sekunder før vi bliver spurgt om de ikke lige skal passe ham. Og de bliver ved med at spørge og også antyde, at jeg er forhindringen i at de kan passe ham. Jeg svarer ofte pænt, nej tak, der er ikke noget behov for at han skal passes, og jeg har ferie og vil også gerne holde den med min søn. Og jeg kan mærke, at jeg som tiden går bliver mere provokeret af at de hele tiden spørger, fordi de vælger at overhøre mit ærlige svar til dem, om at han ikke skal passes.

Jeg må også indrømme, at lige netop i forbindelse med pasning af ham, så er jeg ret sårbar og har altid været ...


Annonce

... det. Han er absolut kun blevet passet af nogle, som jeg ved han er rolig og tryg ved. Der er også familie her i DK, som er tæt forbundet familiemæssigt til ham, men som heller ikke har passet ham, fordi vi ikke har lyst til at lade ham blive passet af nogle som han ofte græder af at være på armen af. Og sådan er det faktisk også med dette bedsteforælderpar, som ikke bor i DK. I bund og grund ville jeg ønske, at han løb i armene på dem og bare var glad i stedet for pylret og oftest klynkende, når han er hos dem, fordi så ville jeg nok nemmere kunne lade dem passe ham en gang, så de kunne blive glade. Men bare ved at skrive den sætning føler jeg, at jeg også må sige, at jeg jo ikke lader ham passe for andres skyld!

Oveni alle disse overvejelser ligger også, at han jo endnu ikke er særlig gammel. Når han bliver ældre og kan udtrykke sig selv mere verbalt (fx selv sige fra eller udtrykke behov), ja så regner jeg med at jeg også vil have det lettere ved at få ham passet. Men nu er han fortsat så lille, at jeg mener han har bedst af at være sammen med sin mor og far.

Men Helen, er jeg for pylret? Bør jeg bide i mit eget sure æble og lade ham passe af dette bedsteforældrepar, så de bliver glade, selvom jeg faktisk endnu ikke har den helt rette mavefornemmelse omkring det? Det skal lige siges, at jeg har det helt fint med pasning i institutionen. Men de har heller ikke et behov som skal opfyldes, som familie jo har. Og én bedsteforælder har passet nogle gange, han og vi er helt trygge ved denne.

På forhånd tak!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane part 2

Hej igen, Jeg har forsøgt med at introducere nyt søvnritual med blandet...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane

Kære Helen. Jeg har fået givet min søn en rigtig dårlig søvnvane jeg godt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Diverse | 13 mdr.

Hvordan ved jeg om mit barn trives i vuggestuen

Hej Helen Mange tak for dit gode råd mht. vores drengs søvn, det har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2018 | Opdragelse | 12 mdr.

Begyndende opdragelse

Kære Helen Vi har været så glade for dine forringe svar - så her kommer der...

Læs hele brevet og Helens svar


30. maj 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Sove alene og sove igennem

Kære Helen Vi er fast besluttet på at få vores 13 mdr. datter til at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex

Muslingeskaller

Nogle kvinder oplever at muslingeskaller hjælper ved revnede og ømme brystvorter. Læs mere i babylex under S (Skaller).

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annoncer

Annonce