Annonce

Annonce

Brev:

Vil ikke mormor


23. marts 2013

Alder:
4 år, 4 mdr.

Vil ikke mormor

Kære Helen

Spørgsmålene maser sig på, så du får lige et mere fra mig. Jeg er som sagt alene med min dreng, men vi har et rigtig godt forhold til hans far, som han ser flere gange om ugen - ofte et par timer om eftermiddagen, så jeg kan arbejde lidt længere. Hans far har dog meget overladt al initiativ og alle beslutninger til mig - så har han jo heller ikke noget ansvar, hvis det skulle gå galt. Han er dog i det små begyndt at bakke lidt op.

Derfor er vi meget tætte på mine forældre (som også stadig har god kontakt med min søns far), der hjælper med stort og småt og som vi holder ferie med. Min dreng sover fast hos dem en gang om ugen, og de passer ved sygdom. Altsammen ting der betyder, at hverdagen hænger sammen på en god måde.

Min mor har ikke det stærkeste sind, men er meget kærlig og omsorgsfuld. Hun gik desværre ned med en depression omkring det tidspunkt, hvor min søn blev født, så der er mange ting - især udadvendte ting, hvor hun ikke kan overskue at være med, men hun er altid med på sidelinien, og hun tænker altid på os, og skubber til min far, hvis hun fornemmer, at vi har behov for hjælp.

Jeg er dog bange for, at dette har påvirket, hvordan min søn ser sin mormor. Han betragter hende vist ikke som en rigtig voksen. De kan hygge, have det sjovt og forsvinde ind i deres helt egen ...


Annonce

... verden. Men nogle gange kan han blive nærmest ondskabsfuld over for hende. Især når jeg kommer ind i billedet. I starten tænkte vi, at det var fordi, han blev nærmest pinlig over at kunne lide sin mormor så meget, så det skulle skjules, når jeg var der. Men det sidste halve års tid er han begyndt at sige ting som "mormor må ikke kunne lide mig ", jeg kan ikke lide mormor", "alle må komme hjem til mig, men ikke mormor". Og han kan så samtidig ikke forstå, at mormor bliver ked af det.

Men mormor bliver utrolig ked af det. Hun har det i forvejen skidt, ser ikke så mange mennesker, og så har hun et barnebarn (det eneste), der nogle gange direkte afviser hende lige fra han kommer ind af døren og siger sårende ting. Og mit hjerte knuser helt, når han opfører sig sådan. Vores familie er så lille, at det er vigtigt, at vi værner om den.

Jeg har forsøgt at forklare, hvor sårende det er for mormor og for mig og for morfar, som han forguder. Men lige lidt hjælper det. Jeg har sagt til ham, at hvis han ikke har noget pænt at sige, så skal han ikke sige det. Hvis han har de følelser, kan jeg ikke forhindre det, men han behøver ikke at sige det, for alle bliver kede af det. Hvordan tror du, at jeg kan trænge ind til ham. Jeg tror slet, slet ikke, at han forstår, hvad det er, han gør!

På forhånd tak!
Enemor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2018 | Opdragelse | 4 år

Er 4 årig vred og ked af det pga afsavn?

Hej Helen, Har længe fulgt din brevkasse og har nu selv brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2018 | Renlighed | 3 år, 11 mdr.

Renlighed, igen.

Hej Helen. Jeg skrev til dig i juli sidste år ang vores store dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for en god brevkasse. Vi er i den kedelige situation, at vi ikke har haft glæde og gavn af vores egen sundhedsplejerske. Vi har fundet dine svar meget relevante.

Tak fra os.


Annoncer

Annonce