Annonce

Annonce

Brev:

Familien vil gerne passe


4. november 2012

Alder:
2 år, 11 mdr.

Familien vil gerne passe

Kære Helen,

Som du ved, er vi vendt hjem til Danmark for små fire måneder siden. En ting, som vi har nydt meget i USA, var vores frihed til selv at disponere over vores weekender. Min mand og jeg er begge skilsmissebørn, så vores drenge har ikke mindre end fire sæt bedsteforældre, plus en moster og en faster.

Da vi jo har været afsted i et par år, er der nu stor rift om at få lov at passe især vores ældste søn på knap 3 år. Det er jo dejligt, at de er så glade for ham og gerne vil have ham på besøg i weekenden, men det er næsten for meget. Lige nu er der tre hold, som gerne vil "låne" ham inden jul. De bor alle en times kørsel væk, så det vil være med overnatning.

Han virker til at nyde det meget - de hygger jo rigtigt om ham - og siger selv, at han gerne vil besøge den ene eller den anden, men han går jo i børnehave 30 timer om ugen, så jeg synes også, at han skal have mulighed for at trække stikket lidt ud og bare være sig selv i weekenderne. Vi forsøger generelt ikke at have for travlt i weekenderne. Det er jo også en omvæltning for ham at starte på et hektisk børnehaveliv her i Danmark, som han dog har taget i stiv arm.

Har du nogle forslag til, hvordan vi takler den store interesse uden at nogen bliver skuffede og samtidig tager hensyn til vores søn?

Et lille sidespørgsmål er min søns forhold til min søster, altså hans moster. Han har altid været glad for hende, og han har nydt hendes ...


Annonce

... besøg hos os i USA. Hun er en rigtig hyggemoster :) Hun bor to opgange fra os og kommer derfor jævnligt forbi til kortere eller længere besøg, uden at det dog er for meget. Min søn er begyndt at sige "nej, gå væk!", når han ser hende, og det sårer hende naturligvis. Jeg har forsøgt at forklare hende, at det er fordi at han kender hende så godt, at han føler, at han godt kan sige sådan til hende - og at han i øvrigt siger ligesådan til mig flere gange om dagen (ja, han er meget farglad for tiden!), men jeg kan se, at hun bliver ked af det.

Han vil dog gerne lege med hende og lade hende hjælpe sig, hvad vi også opmundrer til.
Jeg har sagt til ham, at det ikke er pænt at sige sådan til moster, men hvad er den rigtige taktik?

Til sidst: det ene hold bedster er i mine øjne lidt uansvarlige; gav vores søn kage, da han var seks måneder (uden vi så det), ville lade ham smage øl, da han var halvandet (hvis vi ikke havde sagt stop), har ikke den store forståelse for hans rytme (spiser aftensmad 19.30, selvom vi er på besøg) og har hidtil slet ikke villet hjælpe med at skifte hans ble, selvom de påstår, at de godt kan (papbedstemor har ingen børn selv). Ikke noget alarmerende, men nok til at jeg ikke vil føle mig helt tryg ved, at han skal tilbringe en hel weekend hos dem.

Er det mig, der er hys? Eller skal vi bare stikke dem en "manual" med madvaner, spise- og sovetider?

Jeg ser frem til dine svar! :)

M.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Søvn i børnehaven

Hej Helen, Vores datter på 2,7 år blev efter nytår flyttet fra vuggestuen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Muslingeskaller

Nogle kvinder oplever at muslingeskaller hjælper ved revnede og ømme brystvorter. Læs mere i babylex under S (Skaller).

Læs mere i Babylex

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Helen har altid et godt råd og det som overrasker mig mest er faktisk hvor go' hun er til at sætte sig ind i min verden og hvordan hun hurtigt fornemmer hvordan hun skal takle mig som person.

Camilla Martin


Annoncer

Annonce