Annonce

Annonce

Brev:

Problemer med min mor og stedfar


7. maj 2012

Alder:
5 mdr.

Problemer med min mor og stedfar

Kære Helen

Jeg har virkelig brug for et godt råd og det ved jeg du kan give mig ;-)

Det drejer sig om min mor og stedfar, dvs. min søns bedsteforældre… Min søn er nu 5 måneder og vi har ikke endnu besøgt min mor og hendes mand, da han ryger som en skorsten indenfor (min mor er ikke ryger eller det vil sige passiv stor ryger).

Min kæreste og jeg ønsker ikke at udsætte vores søn for den slags passiv rygning. Vi ønsker ikke at bestemme om folk skal ryge i deres eget hjem eller ej, men vi vil selv bestemme om vi skal komme der så uden at blive kigget skævt til. Det har jeg forklaret min mor et utal af gange indtil videre nu og hun bliver lige sur på mig hver eneste gang og synes jeg er en hønemor, bare fordi jeg gerne vil passe godt på min lille dreng.

Min stedfar har en meget træls holdning til børneopdragelse og kan slet ikke sætte sig ind i alle de forholdsregler vi og andre tager nu om dage. En af hans kommentarer: ”ja i gamle dage var der ikke noget der hed babyalarmer der tog børn ikke skade af at ligge og græde og de sov jo nærmest også i en appelsinkasse i frostvejr udenfor – de har det fint i dag!”

Jeg er utrolig bange for passiv rygning og vuggedød. Jeg ville aldrig tilgive mig selv hvis der skete min lille dreng noget efter en tur ned til dem. Hvor længe skal man tage ekstra højde for vuggedød? Hvad er din holdning til rygning og babyer? Vil det være ok at vores dreng kommer med derned hvis han ryger ude imens vi er der – selvom det er et storryger hjem når vi ikke er der?

Det er sådan at bare man har været der i 5 min så skal man vaske hår og tøj når man kommer hjem fordi man stinker af cigaretrøg. Dvs at hvis jeg vil skulle hjem og vaske dyner osv hvis jeg tager min søn ...


Annonce

... med derned.

Min mor sagde forleden dag: ”er han ikke snart gammel nok til at besøge os?” hvor jeg bare snakkede om noget andet for nej min søn bliver aldrig gammel nok til at ryge tænkte jeg så.

Jeg må indrømme jeg har fået nok nu, jeg kan ikke klare flere kommentarer om at jeg er en hønemor, for den kommer hver eneste gang vi ses… I går handlede det så om at jeg har valgt at bruge neutral vaskepulver til min søns tøj.

Vi sad midt i min fødselsdag og så begyndte jeg at blive angrebet, hvor jeg til sidst kogte helt over og blev sur. Det var jo på ingen måde rart for nogen og stemningen bar også præg af det resten af tiden de var der.

Hvordan kan jeg få min mor til at forstå at de skal tie stille og at det her er nye tider det er ikke for 32 år siden da hun fik mig – ja og min barndom har ikke været go så den kan hun ikke hente guldkorn hjem i!!!

Jeg har lige i dag bestilt din bog De bedste bedste forældre i håb om at den kan hjælpe mig og guide mig lidt.

Det skal lige siges jeg har de mest fantastiske og forstående svigerforældre, så der er ingen problemer heldigvis :-)

Jeg har snakket med veninder og min mødregruppe om de her ting og alle jeg snakker med er enige med mig i at det vi gør, er det rigtige, de deler selv samme holdning til rygning, gråd, allergivenlige produkter etc. Jeg ved jeg gør det rigtige for min lille elskede dreng, men hvordan kan jeg få min mor og stedfar til at respekterer at sådan er det hjemme hos os og så gider jeg ikke høre mere på det? Det må de bare accepterer!

Jeg håber virkelig at du kan hjælpe mig Helen, for jeg har det simpelthen så anstrengt i forhold til dem pt. at jeg ikke kan se, hvordan vi finder vejen tilbage.

På forhånd tak

Kærlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex

Sundhedsplejerske

Alle sundhedsplejersker er uddannet sygeplejersker og har arbejdet på forskellige børneafdelinger i sygehusvæsnet samt i den kommunale pleje. Derudover har sundhedsplejersken taget en diplomuddannelse til sundhedsplejerske.

En sundhedsplejerske følger børnene fra de bliver født (nogle gange allerede i graviditeten) og indtil de går ud af folkeskolen.

Alle børnefamilier i Danmark får tilbudt at modtage besøg af sundhedsplejersken. Når et lille barn bliver født, så...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annoncer

Annonce