Annonce

Annonce

Brev:

Bekymret svigermor


20. september 2010

Alder:
16 mdr.

Bekymret svigermor

Hej Helen

Skriver nu til dig igen. Vores søn er i mellemtiden blevet næsten 16 mdr og er en sund og kvik dreng. Men ikke desto mindre er jeg i et dilemma i forhold til min svigermor, som ofte bekymrer sig usædvanlig meget.

Det startede fra dag 1 på sygehuset, hvor mine svigerforældre var på det første barselsbesøg og min søn græd som spædbørn jo af og til gør. Hun sagde "han må da være sulten sådan som han græder". Dette var ikke tilfældet, han var træt og sov lidt efter sødt, så det var lidt af en "sejr" for mig som nybagt mor at kunne få den lille fyr til at sove og dermed modbevise svigermors påstand !

Dette er bare et af mange eksempler, hvor jeg føler, at min svigermor overskrider mine grænser. Var bl.a. meget bekymret, da han skulle i bad første gang "pas nu på det lille hoved"!

Særligt i starten blev jeg meget ked at alle de mange bemærkninger, da man som nybagt mor ofte er meget usikker og famler sig lidt frem. Når andre så kommenterer/ sætter spørgsmål ved ens handlinger, kan man nemt blive endnu mere usikker. Nu er jeg efterhånden mere sikker som mor, men kan dog mærke, at min svigermors kommentarer stadig irriterer mig.

I sommers hvor min søn gik med ...


Annonce

... bare tæer bekymrede min svigermor sig meget om at vi lod ham gå rundt med feks en puttekasse i træ, da han kunne tabe den ned på de bare tæer! Hun kan også finde på at spørge om en af os ikke holder øje med ham, når vi er på besøg. Og så er det jeg tænker "selvfølgelig holder vi da øje med vores dreng".

Hun er så bekymret for at der skal ske ham noget., hvorfor de også lukker hunden ind i et andet rum selvom han er meget glad for den og elsker at klappe den. Jeg ved, at min svigermor gør det i den bedste mening, men det er jo i mine øjne bare helt misforstået at overbeskytte et barn på denne måde.

Min mand og jeg er helt enige om, at hendes bekymringer er helt overdrevne, men har begge svært ved at få sagt fra. Vi har haft svært ved at få børn, så derfor var glæden ekstra stor da det endelig lykkedes og vi er heller ikke helt unge førstegangsforældre (36 og 41). Tænker, at det måske kan være derfor min svigermor reagerer på denne måde, da hun også er ovenud lykkelig for sit lille barnebarn.

Vil høre om du har et godt råd til hvordan vi kan få sagt fra på en ordentlig måde. Jeg har ellers et godt forhold til hende og det vil jeg jo gerne bevare.

Med venlig hilsen
Ws mor.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juli 2018 | Udvikling | 19 mdr.

Balance - falder ofte

Hej Helen, Min dreng er nu ca. 19 måneder og han udvikler sig stadig rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


6. juli 2018 | Kost og ernæring | 13 mdr.

13 måneder og spisning

Hej Helen. Tak for den fine brevkasse, jeg har haft megen glæde af at læse i...

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Søvn og stoppe med natteamning

Kære Helen Tak for dit svar omkring vores søns appetit og madvaner. Det har...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juli 2018 | Sovevaner | 16 mdr.

Lur ikke lang nok

Hej Helen. Vores datter er 16 måneder. I vuggestuen sover hun oftest fra...

Læs hele brevet og Helens svar


3. juli 2018 | Kost og ernæring | 13 mdr.

Mangel på appetit og vægt

Kære Helen Vi håber meget, at du denne gang kan hjælpe os ligeså godt som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 189,95

Du sparer: 60,00

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annoncer

Annonce