Annonce

Annonce

Brev:

Om at blive passet


9. juni 2010

Alder:
6 mdr.

Om at blive passet

Kære Helen!

Tusind tak for dit svar angående amning, skemad osv. :o)

Jeg skriver nu for at få nogen råd om pasning af den lille mand på nu 6 måneder.

Jeg er meget tæt knyttet til min lille dreng, og har siden fødselen været bange for at det skal ske ham noget... måske lidt mere end det der er normalt?? Jeg havde svært ved at lægge ham fra mig og var hele tiden bange for at han skulle dø/komme til skade, hvis han fx lå i barnevognen. Det skal så siges at han har aldrig fejlet noget alvorligt, og at mine bekymringer derfor kun har blomsteret i mit eget hovede af sig selv. Det er dog blevet bedre nu, selvom jeg stadig har svært ved at være væk fra ham og overlade ham til andre.

Han har et rigtig godt forhold til sin far, som så også er den eneste der har passet ham, selvom man måske ikke kan kalle det det, når det er hans far;o)

Jeg har kun været væk fra ham i nogen timer, foreløpig, og ikke så længe at det har været nødvendig at far skulle give flaske.

Problemet er nu at hans farmor meget gerne vil passe ham. For sin egen skyld, ikke fordi vi har udtrykket noget behov for det, men det kunne da selvfølgelig være dejligt at have noget tid sammen som par.

Jeg har svært ved at stole på farmor. Hun viser meget lidt respekt for mig og mine måder at gøre ting på. Hun respekterer ikke hvis jeg siger at jeg gerne vil have tingene på en bestemt måde, fx at hun gerne må give besked inden hun kommer på besøg og ikke bare valse ind døren uanmeldt og uden at banke på, eller at hun ikke må give hverken hunden eller en lille baby is, kage og slik.

Hun stiller hele tiden kritiske spørgsmål til mig, og jeg får en følelse af at hun ikke synes jeg passer mit barn godt nok. Men på den anden side er hun selv meget 'uforsigtig' med min dreng, og jeg har mange gange siddet med hjertet i halsen når hun tager ham op. Hun er meget urolig og flytter meget rundt på ham. ...


Annonce

... Læser ikke hans signaler så godt, så hun ser ikke når han forsøger at fortælle hende at han ikke er vild med det hun laver. Når han er ved at begynde at græde, tror hun at han griner. Og når jeg siger at han er træt og skal putte sig, siger hun bestemt at det han hun se at han ikke er og tager ham fra mig for at lege med ham...

Da han var spæd gjorde hun ham meget stresset og han græd i timesvis efter hun havde været på besøg.... det var det samme hver gang, men aldrig noget ellers. Nu er han derimod meget mere robust, og bliver ikke stresset længere. Han er jo også stærkere i sin krop, så han kan holde til at hun ikke støtter hans hoved og at hun somme tider løber rundt på stuegulvet med ham dinglende mellem benene for at han skal 'sparke bold' med hundens lægetøj.....(suk :o()

Nå det var en MEGET lang forklaring, så det er vel på tide jeg kommer frem til spørgsmålet.

Jeg tænker på hvornår er det ok at få sit barn passet?

1. Hvor gammel og i hvor mange timer?
2. Hvornår er det ok at få ham passet hele natten, og vil du anbefale at jeg gør det selvom jeg ammer?
3. Vil det være ok at slet ikke få ham passet?

Jeg tænker at det kunne være ok at hun passer ham noen timer, men jeg har ikke noget behov for at være væk fra ham hele natten nu mens han er så lille. Men jeg synes det er svært nu mens jeg ammer, og jeg ved ikke om det vil være ok at hun giver ham flaske.

4. Jeg er bage for at gøre ham til en der slet ikke kan passes ude, og jeg har en veninde der siger at hun ventede for længe og fik først hendes dreng passet når han var 9 måneder, og det medførte at han efterfølgende var meget bange for at forælderne skulle gå fra ham i to uger bagefter, selvom han havde været godt tilpas under selve pasningen. Har det noget på sig??

Håber du kan hjælpe mig med denne lange smøre af bekymringer, forklaringer og spørgsmål....!

Kærlig hilsen
mamma til S.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fiskeolie og børn

Fiskeolie eller det der også hedder Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk. De er livsnødvendige for os mennesker, både for børn der skal vokse og udvikle sig og for ældre der skal "vedligeholdes". Derfor skal der være omega-3 fedtsyrer tilstede i vores kost.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du selv spiser og også giver dit barn fisk 2 gange om ugen som hovedmåltid. Derudover næsten hver dag som pålæg til frokost.

Det er vigtigt at variere...

Læs mere i Babylex

Fordøjelse

Barnets første afføring kaldes meconium og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve og man kan på afføringen således se om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer som kun får brystmælk vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn der ammes kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer der både får brystmælk og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak igen for dine altid gode råd!! Herhjemme er du "Hende net-fidusen med de gode råd", som min mand kalder dig med stor veneration - hehe ;)

Hilsen familien fra Frederiksberg


Annoncer

Annonce