Annonce

Annonce

Brev:

Bedsteforældre – hysteri ved afsked


1. februar 2010

Alder:
3 år, 2 mdr.

Bedsteforældre – hysteri ved afsked

Hej Helen,

Som du måske husker fyldte Victoria 3 år i december (hendes lillebror Sebastian er nu 13 mdr) og hun er også startet i børnehave. Jeg synes, at hun på det sidste har gennemgået mange forandringer og har måske problemer med at takle nogle af dem...... hun smed bleen i august, og har ikke haft et eneste uheld siden, så det er ikke et problem – hun har sutten KUN når hun sover til middag og om natten; det er hun også indforstået med, så det er hellere ikke et diskutionsemne.

Victoria har et utroligt stor ordforåd af sin alder og taler i hele sætninger. Hun forstår mange ting, så vi taler meget med hende om tingene.... forandringer, hendes følelser o.l.

Det er svært for mig at forklare, men siden hun er startet i børnehave er hun pludselig blevet ’ældre’ i sin adfærd og er blevet meget mere snedig.

Det største problem i øjeblikket er bedsteforældrene. Victoria er det første barnebarn (fra begge sider) og har i 3 år været meget forkælet og har været 100 % i centrum. Hun har MEGET sjældent fået et nej, og har altid været en mester i at manuipulere bedsteforældrene til at gøre hvad hun vil og når hun vil. Vi (forældre) har observeret, at Victoria ikke har meget respekt for hvad bedsteforældrene siger, og det slags adfærd bryder vi os ikke om - vi vil jo gerne have, at hun skal opføre sig ordentligt og har derfor snakket med bedsteforældrene om.... vi synes, at det fra bedsteforældrenes side er på tide, at de ...


Annonce

... sætter grænser for Victoria.

Det er de så stille og roligt begyndt med, og det bryder Victoria sig aldeles ikke om – når hun ikke får sin vilje begynder hun at komme med hysteriske udfald (nogle hun ikke har haft før...... ved ikke hvor de kommer fra).

Bedsteforældrene kan ikke få hende til at falde til ro.... – de kan ikke klare, at hun skal være så ked af det, og de ved helt ærligt ikke hvordan de skal håndtere hende - og så ender det tit med at de giver efter alligevel.

Afsked plejer at være de værste...... når vi skal hjem efter en hyggelig aften eller hvis hun har været der alene og vi henter hende går hun fuldstændig i baglås og bliver totalt hysterisk. Jeg kan slet ikke tale med hende, så det ender med at hun får tøj på (imod hendes vilje) og bliver smidt ud i bilen. Det er så træls og vi bliver allesammen ked af når hun flipper sådan ud. Når vi så er kommet hjem og hun er faldet til ro siger hun, at hun er ked af at hun ikke har været sød og hun er ked af at hun ikke fik sagt farvel.

Så ender det med at vi ringer til bedsteforældrene, og hun snakker med dem og undskylder og siger at hun elsker dem. Over for os lover hun at hun nok skal være sød, for man må jo ikke være en slem pige...... vi bærer ikke nag, og taler ikke mere om det. Men det samme gentager sig gangen efter......... har du nogle forslag til, hvordan vi bryder disse hysteriske anfald???

På forhånd tak for dit råd.

Med venllig hilsen
Renata

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


19. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Søvn i børnehaven

Hej Helen, Vores datter på 2,7 år blev efter nytår flyttet fra vuggestuen...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Omega-3 til gravide

Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).

Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.

Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...

Læs mere i Babylex

Akupunktur

Der findes mange former for akupunktur. Oprindeligt er akupunktur en gammel kinesisk behandlingsform, som går ud på, at man ved at sætte nåle ind forskellige steder i kroppen, blandt andet kan bedøve eller lindre smerte.

Behandlingen har været brugt i mange tusinde år. Det er en behandling, der baserer sig på en holistisk opfattelse af kroppen og hvor man med nåle regulerer energiblokeringer i kroppen.

Akupunktur er blevet mere og mere almindeligt at bruge i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst: Endnu en gang bøjer vi os i støvet for dig og din fantastiske rådgivning! Du skrev, at vi nok hellere måtte se at få den der natflaske sendt på pension - trods vores ængstelse ved at røre ved barnets vaner. Det tog.... 3 minutter, og hvis vores dreng kunne tale, ville han sige: "Tusind tak, Helen, fordi du fik far og mor til at smide den der elendige flaske ud, for det er meget hyggeligere at sidde på skødet og fedte med en banan og få en nat-historie". Bagefter lægger han sig ned og sover fuldstændigt som vanligt. Det er jo top!!!

Mor til Jens på 13 måneder


Annoncer

Annonce