Brev:
Hiver i bryst
Hej Helen
Endnu et ammespørgsmål
Vores dreng på snart 12 uger er begyndt at hive meget i brystvorten, hoppe af og på, distraheres af at se sig omkring, pludrer til brystet og til mig. Dette begynder han typisk på efter første nedløb. Han kan også finde på at sprøjte med mælken ved at pjaske med det med munden (svært at beskrive).
Hvis vi tager ham væk fra brystet, så er han i godt humør, vil gerne lege og har egentlig som udgangspunkt først brug for at blive ...
... ammet igen før han puttes til lur. Det betyder, at der kun er få minutters koncentreret amning. Måske 3-5 minutter. Han tager fortsat fint på.
Min bekymring er dog om det er for lidt stimulering af brystet og om det kan nedsætte produktionen på sigt?
Herudover forestiller jeg mig at han ville klage, hvis vi tog ham fra og han fortsat var sulten. Jeg ved ikke, hvordan jeg skal understøtte at han ligger der og sutter mere effektivt. Kan man overhovedet det?
Venlig hilsen
Annoncer
Sponsorerede artikler
OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER
Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. januar 2023 | Amning | 3 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere besvarelser, dem har jeg haft stor glæde...
21. december 2022 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar på mit første brev. Jeg har lidt opfølgende i...
19. december 2022 | Sovevaner | 4 mdr.
Kaster med arme og ben under søvn
Hej Helen. Jeg skriver til dig da jeg har en søn der ikke rigtig sover om...
18. november 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Blandingsforhold ved grøntsagsmos
Kære Helen Det går rigtig godt med grøden - lillebror smasker og laver...
17. november 2022 | Udvikling | 4 mdr.
Hej Helen, Vi har en lille mus på 4.5 måneder, som pt sover rigtig uroligt...
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.