Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer med søvn - 5 uger gammel


21. maj 2022

Kategori:
Alder:
1 mdr.

Udfordringer med søvn - 5 uger gammel

Hej Helen,

Vi har nogle udfordringer med søvnen og amningen i forhold til vores lille pige på 5 uger. Udfordringerne begyndte for en lille uge siden, og står altså stadig på.

Udfordringen består i, at vi har meget svært ved at få hende til at sove (eller rette, blive i søvnen). Vi synes, vi prøver alt (som virkede hidtil) - men det er virkelig svært. Vi vugger i armene, vi vugger i liften, vi går ture med barnevognen, vi ligger med hende i sengen, vi sidder med hende i armene... men ofte uden resultat.

Når vi vugger hende i armene, kan vi godt få hende til at falde i søvn - men hun vågner så snart, vi lægger hende fra os. Vi er opmærksomme på først at lægge hende fra os, når vi vurderer, at hun er i den dybe søvn (typisk efter 15-20 minutter) - men hun vågner alligevel, og begynder ofte at græde med det samme.

Når vi har fået hende til at sove i liften (ved at vugge den i skødet), stiller vi den ind i soveværelset, og hun ser ud til at sove. Men der går ikke mere end 5 minutter, så vågner hun og vi skal starte forfra.

Tidligere sov hun i gennemsnit 2,5 time ved hver lur. Der kunne godt gå mere end to timer mellem hver lur, men hun sov rimelig stabilt, når hun så faldt i søvn. Hun sov ikke de 16-20 timer, som jeg kan læse mig til er gennemsnittet for nyfødte - men måske nærmere 14 timer i døgnet.

Som det er nu, kan der desværre gå mange timer mellem to lure... alt for mange timer. Vi har oplevet, at der har ...


Annonce

... været +5 timer mellem to lure, fordi vi simpelthen ikke kan få hende til at sove - eller blive i søvnen. Det er virkelig frustrerende, for vi ved jo, at det er alt for mange timer for hende at være vågen... men intet synes at virke for os.

Udover udfordringerne med søvnen, har vi også oplevet udfordringer med amningen. Vi er blevet guided af vores sundhedsplejerske til at tænke i "forret, hovedret og dessert", når hun ammes - for at sikre, at hun får tilstrækkeligt, og herved bedre kan falde i søvn efterfølgende. Mellem "retterne" bliver hun bøvset, får skiftet ble, snakker og laver lidt tummy-time. Vi er dog begyndt at opleve, at hun bliver meget frustreret, når vi kommer til "desserten", altså slutningen af amningen - hun vil ikke tage fat og begynder at græde voldsomt. Det virker som om hun stadig er sulten, men vil bare ikke tage fat. Hvis det ikke var fordi, hun ikke fortsat virkede sulten, ville jeg selvfølgelig ikke prøve at give hende "desserten" - men det er netop fordi hun fortsat virker sulten. Det er ikke en udfordring, der sker ved hver amning - men det sker et par gange om dagen.

Kan ovenstående have noget med et tigerspring at gøre? Hun blev født 5 dage over termin.

Vi er så heldige, at vi begge er hjemme på barsel, så vi er heldigvis to til at deles om at få hende til at sove. Jeg ved virkelig ikke, hvordan jeg skulle have klaret det på egen hånd, hvis min kæreste havde været på arbejde.

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. august 2022 | Udvikling | 2 mdr.

Vågentid - 2 mdr.

Hej Helen, Min søn er nu 8 uger gammel. Vi plejer altid at starte med...

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Hårde putninger

Hej Helen Vi har en dreng på 7 uger, som har været meget svær at putte siden...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Nattesved

Hej Helen. Vores dreng sveder rigtig meget om aftenen/natten i en kort body....

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Amning | 1 mdr.

Tungebånd

Hej Helen, Jeg har observeret at vores dreng har hjerteformet tunge, hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juli 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Lyserødt udflåd

Hej Helen. For tre uger siden var jeg til tryghedscanning i uge 8. Jeg fik...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)

Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.

Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.

Du hører nok fra mig igen

Knus fra mig


Annonce