Annonce

Annonce

Brev:

Amning hver 2. Time - del 2


1. december 2021

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Amning hver 2. Time - del 2

Kære Helen.

Tak for et grundigt svar. Jeg synes på en eller anden måde, at det er lidt nemmere at leve med lidt tid endnu, nu hvor jeg bedre forstår amningens natur sammenholdt med at det skal nedtrappe i relativ nær fremtid. Det fører mig imidlertid til to nye spørgsmål.

I dit svar skriver du, at du formoder min søn behersker sutteflasketeknikken. Sandt at sige har han kun spist egentlig af flasken en håndfuld gange da han kun var ca 8 uger, så det er egentlig svært for mig at vide om det er det eller om han bare ikke er/var sulten nok til at prøve de gange, hvor han ikke ville tage flasken for nyligt. Vi bruger medela calma.

Jeg vil egentlig gerne at han kan tage en flaske Fra sin far allerede nu, såfremt det skulle blive nødvendigt og jeg ikke kan tage ham med mig eller hvis jeg en dag ikke har mælk og jeg vurderer, at han er sulten. (Det er sket sidst på dagen, hvor jeg tror at jeg har manglet og han egentlig godt kunne spise noget).

Egen sp har anbefalet sensilac med kogt vand, hvis vi skal give flaske, men dette kan ikke laves på forhånd og må kun stå i 30 min, så det er noget omstændigt at forberede - skulle det pludselig vise sig en eftermiddag, at jeg ikke har nok. Det skal planlægges. Derfor har jeg været tilbageholdende - vil jo også helst at han får min mælk en måned endnu.

Kan vi træne at han får ...


Annonce

... flaske? F.eks at han får en flaske en gang om ugen og jeg så pumper ud for at opretholde produktionen? Pt. forbinder han jo mig med mælk og ikke sin far - er det et problem hvis vi pludselig forvirre ham med de to ting? Dette også i relation til mit spm. Nedenfor. Grundet hans tidligere vægttab vil jeg meget nødig risikere noget.

Dernæst. Jeg har fulgt læge og professor i miljømedicin Philippe Grandjean, der har udtalt (vist nok i sin bog kemi på hjernen), at Sundhedsstyrelsen kunne overveje at ændre - eller i det mindste undersøge - sine retningslinjer om længden af amning. Han er enig i at fordelene opvejer ulemperne ved amning de første måneder, men grundet det indhold af miljøgifte (rester af pesticidrester, fluor, dioxin osv) som vi alle bærer rundt på, og som overgår til modermælken, så bør man overveje at forkorte ammeperioden til F.eks. 4 5 måneder for at forhindre miljøgiftene overgår til barnet og i stedet supplere/ give mma.

Hvad er dine tanker herom?

Egen sp. Har sagt at de vigtige antistoffer sådan set er overgivet efter 4 måneder.

Jeg ønsker som up. ikke at amme over 6 måneder og formentlig kortere, så også I den forbindelse er mit spørgsmål om træning af flaske relevant. Hvordan går vi bedst i gang med dette når tiden for amme stop nærmere sig hvad end jeg beslutter mig for.

Bedste hilsner
Christina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvad er retningslinjerne for gluten

Kære Helen Jeg forstår at man tidligere har anbefalet at børn undr 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kan man fryse købt frugtmos?

Kære Helen Vi er så småt begyndt på at prøve skemad og af samme grund ryger...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

3 mdr. og søvn

Kære Helen, Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse. Min mand...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder baby græder når hun skal sove

Hej Helen Vi har en udfordring med putning af vores 4 måneder gamle datter....

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Diverse | 4 mdr.

Tør næse

Hej Helen Jeg tror, min baby på snart 5 måneder har en tør næse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Orlov

Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.

I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.

Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce