Annonce

Annonce

Brev:

Amning hver 2 time - 3 måneder


29. november 2021

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Amning hver 2 time - 3 måneder

Kære Helen.

Først tak for en god brevkasse som jeg har brugt flittigt.

Mit spørgsmål vedrører min søn på 11 uger og amning. Først lidt om os. Han blev født til tiden efter en hurtig og god fødsel med en fin gennemsnitlig vægt 3470. Den første måned var uden udfordringer i det store hele men så begyndte det at drille. Vi kom i massivt søvnunderskud efter en måned da han hurtig fik meget lyd på sin vejtrækning, hvilket holdt os vågne det meste af natten. Han fik herefter konstateret en formodning om let blødt strubehoved. (Det er han stort set vokset fra nu). Dernæst tabte han sig en kurve, hvilket satte yderligere stress i vores system. Han ligger nu stabilt på kurven efter 5 opfølgende vejninger og er i god trivsel i følge både egen sp og børnelæge, og er en glad lille dreng. Begge har sagt vi ikke skal være bekymret for vægt.

Her kommer mit spørgsmål. Jeg ammer ham næsten på klokkeslæt hver anden time med undtagelse af formiddag, hvor han som up. godt kan sove 2.5 3 timer i sin barnevogn udenfor med få opvågninger samt de sene aften timer hvor han også godt kan sove 3 ish timer.

Men opvågning og amning hver anden time trækker virkelig tænder ud på mig, da det ofte tager mindst 30 min hver gang inkl. forsøg på bøvs. Egen sp siger vi kan springe dette over, men så ligger han og få mælk op i munden (der er også mistanke om silent refleks) og kan slet ikke sove. Han bøvser kun om dagen og gylper aldrig. Jeg læser mig til at han “burde” spise nærmere hver 3. 4 time nu og mindre om natten. Hos os er der omvendt og han spiser mere om natten.

Jeg giver ham mad, når han “kalder”- hermed mener jeg at han smasker, ligger uroligt, basker med hænder, og af og til spiser sine hænder. Men misforstår ...


Annonce

... jeg ham? Nogen mener at han blot spiser sine hænder fordi han har opdaget dem og smasken kan være fordi han er træt. Hvis jeg ikke tager ham op, tiltager dette blot. Han spiser grådigt efter han har ligget i sin barnevogn og de fleste gange om natten i gennemsnit 15 min. Nogle gange om natten spise han blot 5 min og falder i søvn (Måske søger han her blot tryghed). Efter hver natamning sover han godt om trygt - maks to timer. Om dagen (når han ikke kommer fra barnevogn) spise han ukoncentreret og synes andre ting er mere spændende.

Hans teknik skulle være god (tabby 8), han spiser ved begge bryster, jeg har fokus på at han får den tykke mælk og han tilbydes som regel to gange. Det er dog svært altid at nå, da han kun er vågen ca. 1.5 mellem dagens to første lure, da vi jo også skal skifte, hygge og tumle.

Jeg har mistanke om at jeg ind i mellem mangler (lidt) mælk, hvilket jeg tilskriver manglende søvn og deraf følgende stress. Det kan aldrig lykkes mig at lægge mig om dagen og hvis det gør er jeg ofte så overtræt at jeg ikke kan sove. Vi har prøvet at supplere med flaske både før og efter han har spist ved bryst, men det er han ikke interesseret i. Om natten mangler jeg aldrig mælk hvilket sikkert skyldes at jeg får sovet. Samlet set bliver det sjældent til mere end 5 6 timer på hele døgnet.

Grundet hans tabte kurve er jeg selvfølgelig ivrig efter han får nok at spise og hvis amning hver 2. Time er normalt så accepterer jeg dette, men jeg er virkelig slidt nu og trænger til søvn. Hvad kan vi gøre? Sutten som vi bruger begrænset kan kun udskyde 10 15 min.

Hvis vi skal leve med dette en tid endnu, er mit spørgsmål, hvornår jeg kan forvente det bliver mere sjældent.

Bedste hilsner
Christina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvad er retningslinjerne for gluten

Kære Helen Jeg forstår at man tidligere har anbefalet at børn undr 6 måneder...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Kan man fryse købt frugtmos?

Kære Helen Vi er så småt begyndt på at prøve skemad og af samme grund ryger...

Læs hele brevet og Helens svar


12. januar 2022 | Sovevaner | 3 mdr.

3 mdr. og søvn

Kære Helen, Først og fremmest tak for en fantastisk brevkasse. Min mand...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder baby græder når hun skal sove

Hej Helen Vi har en udfordring med putning af vores 4 måneder gamle datter....

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Diverse | 4 mdr.

Tør næse

Hej Helen Jeg tror, min baby på snart 5 måneder har en tør næse. Jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sidde

De fleste børn kan i 6 mdr´s alderen sidde med let støtte f.eks. i en høj stol eller i barnevognen.

7 mdr gamle kan de fleste børn sidde kortvarrigt, dvs et par minutter, for så at falde til siden, for- eller bagover.

8 mdr gamle kan det fleste børn sidde i lidt længere tid og begynder også at tage hænderne ud og støde fra ved siden. Balancen bliver bedre og bedre.

Når barnet begynder at kunne sidde selv og holde et stykke legetøj i hånden er det...

Læs mere i Babylex

Gluten

Gluten frarådes før 6 mdrs alderen, da der er risiko for glutenoverfølsomhed.

Gluten findes hovedsageligt i hvede, rug, havre og byg. Der er mest i hvede.

Der er ikke gluten i ris, majs og hirse. I havregrød og øllebrød er glutenindholdet ikke så stort og derfor kan du godt give dette lidt før de 6 mdr.

Giv ikke grød med for meget hvede i starten af de 6 mdr. for så vil glutenindtaget blive for stort. Vær opmærksom på at både spelt- og mannagrød...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce