Annonce

Annonce

Brev:

Ammebehov 8 mdr.


21. november 2021

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Ammebehov 8 mdr.

Kære Helen

Endnu engang melder der sig nogle spørgsmål ift. vores søns ammebehov set ift. hans alder.
Som det er lige nu, så bliver han ammet kl. ca. 19, kl. 3, kl. 9 og et sted omkring kl. 15-16. Det følger ikke helt dine anbefalinger, men jeg her forsøgt at mærke efter vores søns behov og tilpasse det en passende rytme.

I en periode forsøgte jeg mig med drømmemåltidet kl. 23, men det gjorde ingen forskel ift. hans opvågning og behov for mælk kl. 3. Han har et indre ur, der siger spar to, for han vågner konsekvent kl. 2:58, 3:00 eller 3:05 og vil have mælk. Han kan sagtens have flere opvågninger inden da, men der søger han slet ikke brystet, men måske et kram, en hånd på maven, lidt shh, sutten eller en tår vand. Men den går ikke kl. 3. Der forventer han mælk. Det er vel stadig ok i hans alder, når han har klaret sig uden fra kl. 19? Jeg er dog lidt nervøs for, at det nu er en tillært vane (det indre ur), som vækker ham og kræver det. Er det mon noget, der naturligt vil rykke sig lidt med alderen? Eller skal vi gøre en aktiv indsats? Det er lidt forskelligt hvor meget han drikker kl. 3.

Typisk vågner han så igen et sted mellem
5.30 og 6.30, og oftest kan han sove lidt videre, hvis han vågner 5.30, men nogle dage står vi op. Det er også ok ift. familiens rytme, hvor vi helst skal op senest 6.30. Det passer jo også fint nok med, at han går tidligt i seng om aftenen.

Andet spørgsmål handler så om de resterende amninger. Som jeg skrev til dig sidst, så er den sværeste amning at kvitte morgen/formiddagsamningen. Omkring kl. 8 begynder han at blive meget pylret og vil op og sutter på min mund og anden bar hud. Han giver ikke op, før han får brystet. Typisk klarer han sig så fint der fra og indtil om eftermiddagen. Han får typisk en tår igen, når han er vågnet fra lur (et sted mellem 15-16), hvor han også bliver ekstremt søgende og ikke kan være hos mig uden at ville have brystet. Så jeg giver efter, da jeg er alene med begge børn indtil ca. 17.

Jeg ved simpelthen ikke, hvordan jeg skal komme hen til de tre ...


Annonce

... amninger, som det ser ud lige nu. Det virker lidt som pest eller kolera at skulle fjerne en af dem. Hvad tænker du? Det kan jo også være, at jeg skal se det an den næste måneds tid. Om det giver sig selv? Det lader til at han reelt har væskebehovet - og derudover har jeg lagt mærke til, at hans afføring er meget mere hård på dage, hvor det er lykkedes med tre amninger. Han drikker masser af vand til måltiderne også. Ca. 1 dl til hvert.

Et par yderligere informationer: Hans mælkeindtag påvirker slet ikke hans behov for mad. Han er ekstremt glad for mad, og det et faktisk mig, der holder lidt igen med mængden. Lige nu får han tre hovedmåltider, to mellemmåltider og fire amninger. Vi giver ikke natgrød endnu, da argumentet for at give den skulle være, at han ikke spiser nok til aftensmaden. Og det gør han absolut! En anden ting er hans vægt.. Siden han begyndte på skemad omkring 5 måneder, er hans vægt steget stødt. Hvor han indtil 5 måneder lå allerøverst i normalområdet, er han ligeså stille røget længere og længere over normalområdet. Da han ramte de 11,5 kg for et par uger siden, begyndte det at bekymre mig lidt.

Efter han nu er begyndt at bruge sig selv meget mere, er vægten dog stagneret, men han ligger stadig på de 11,5 et godt stykke over normalområdet. Han er 76 cm lang. Skal jeg bekymre mig? Synes jo også det er naturligt, at hans væskebehov er stort med den størrelse, han har, og jeg er meget obs på mængderne stadig. Derudover må jeg indrømme, at jeg (på trods af at jeg ved, at det går imod Sundhedsstyrelsens anbefalinger) ikke har puttet ekstra fedtstof i hans mad. Han er mest interesseret i mad, han selv kan spise og kan sidde og spise i en time, hvis han får lov. Han spiser virkelig flot, og det gør absolut ikke, at han spiser mindre. Han kan nemt køre en hel rundtom rugbrød ned på kort tid. Så det er også derfor, jeg føler, at jeg skal holde lidt igen og rationere og give ham lidt ad gangen.

Jeg håber, at du kan gøre mig klogere med nogle af dine tanker og gode råd. På forhånd tak.

Kærlig hilsen
S

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Vent ikke til din baby har fået rød numse

- brug Olívy fra første bleskift

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Yoghurt produkter til baby

Kære Helen Vi er flere i mødregruppen, som er meget glade for de forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

At sove igennem

Hej Helen Min søn er nu blevet 6 måneder og jeg tænker, at det derfor er...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Aftensmad og natteroderi

Kære Helen. Tak for dine tidligere råd og vejledning. Jeg kunne godt bruge...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas ved fødsel

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.

Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...

Læs mere i Babylex

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Tusind tak for din hjælp til ammestop. Jeg har i denne uge endelig lagt amningen på hylden, og lillepigen har ikke sagt et kvæk. Hun falder så pænt i søvn, imens jeg synger for hende. Hun er så dygtig, og jeg er glad for, at det har været så let. Der er selvfølgelig stadig mælk i mine bryster, men de er ikke spændte. Så tusind tak for dine råd...

Hilsen en mor, der gerne ville gøre ammestop så let som muligt for både mor og barn.


Annonce