Annonce

Annonce

Brev:

Ammestop - knap 2 år


25. maj 2021

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Ammestop - knap 2 år

Kære Helen.

Mads fylder 2 år om tre uger og han bliver fortsat ammet. Det er når han puttes om aftenen og så i løbet af natten (lidt forskelligt, hvor hyppigt, men måske 2-5 korte amninger i løbet af en nat). Jeg har før skrevet til dig angående en plan for stop af natamningen, men det er ikke blevet til noget, da hans far ikke rigtig vil samarbejde, da han taler for fuldt ammestop og synes Mads skal lære at sove i sin egen seng. Jeg er meget glad for at amme ham til natten, da det virkelig er en dejlig stund mellem os, men jeg er træt af de hyppige opvågninger om natten.

Nu varer det ikke så lang tid før jeg skal vaccineres mod coronavirus (6-8 uger) og jeg tænker derfor ammestop er aktuelt, da man ikke anbefaler vaccination til ammende.

Jeg vil derfor høre om du har et forslag til en plan for ammestop/nedtrapning eller hvad du anbefaler i perioden inden vaccination.

Lige nu bliver Mads ammet ved 20-tiden i dobbeltsengen, hvorefter hans far putter ham i hans ...


Annonce

... tremmeseng. Han er derfor vant til at blive puttet af far og er tryg ved det. Hvis jeg forsøger at putte ham, så vil han op til mig og bliver ked af det.

Han vågner nogle dage inden vi går i seng og hans far går så ind og får hurtigt hjulpet ham videre i søvnen i tremmesengen. Ellers vågner han første gang mellem 23 og 01.00 og kommer han op i dobbeltsengen og bliver ammet og sover videre i dobbeltsengen resten af natten. Han vågner en del gange om natten, nok mellem 2 og 6 gange. Bliver kortvarigt ammet og sover videre, nogle gange kan han godt puttes uden brystet, men det er sværere jo længere ud på natten vi kommer. Om morgenen når han vågner, vil han også meget gerne ammes de fleste dage. Fra vi står op og til han skal puttes om aftenen, er han slet ikke interesseret i amning og han forbinder det kun med at putte og sove.

Håber du har et forslag til, hvordan vi bedst håndterer ammestop i familien samt får ham til at sove i sin tremmeseng om natten.

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Den trygge måde at prøve nye produkter af på

Som nybagt forælder vil du naturligvis det bedste for dit barn. Men hvad for legetøj og hvilke mad- og plejeprodukter kan du være tryg ved at købe. Og hvordan er de for barnet at lege med, spise eller bruge i praksis? Det kan du få hjælp til at finde ud af med boxene fra LittleUnBox på ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. juli 2021 | Kost og ernæring | 22 mdr.

Vitamintilskud

Hej Helen, Min lille Lasse fylder to år til september. Han er småtspisende...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juni 2021 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvnproblemer hos 2,5 årig

Kære Helen. Vi har en dejlig datter på 2 år og 4 måneder og venter en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2021 | Sovevaner | 23 mdr.

Svært ved at overgive sig til søvnen - 23 mdr.

Hej Helen, Først vil jeg lige sige 1000 tak for dit svar på mit forrige...

Læs hele brevet og Helens svar


15. juni 2021 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Kan et barn have for meget legetøj?

Kære Helen. Vi drukner i legetøj, men bedst som vi tænker at noget kan...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2021 | Udstyr | 2 år

Sut?

Hej Helen! Min datter er lige fyldt 2 og har aldrig brugt sut, hendes eget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Quinoa

Quinoa er en plante, der vokser både vildt og dyrket. I Danmark kan den købes i supermarkedet og sælges her både som mel, flager og gryn. Den minder om hirse eller ris og kan indgå i madlavningen som alternativ til kartofler, ris og pasta.

Quinoaflager kan bruges til grød og indeholder ikke gluten, hvorfor quinoagrød kan gives før 6 måneders alderen. Det anbefales at man generelt varierer mellem forskellige grødtyper til børn. Quinoagrød har en lidt "fnugget konsistens" og smager...

Læs mere i Babylex

Stå selv

Mange børn kan slet ikke vente på at komme op i lodret stilling og vil allerede i 5-6 mdr´s alderen gerne trække sig op ved mors eller fars hænder. Når det lykkes er det dejligt med en hoppetur på mors og fars ben.

Vær dog opmærksom på at barnet skal være noget ældre før det er stærkt nok til selv at kunne holde sig oprejst. Først omkring 10 mdr´s alderen rejser de fleste børn sig ved møbler og andre faste steder.

At barnet vil stå, betyder ikke at barnet er parat...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce