Annonce

Annonce

Brev:

Amning / ammestop


8. maj 2021

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Amning / ammestop

Kære Helen!

Jeg har et problem ift amning af min søn, som er 16 mdr gammel.
Jeg håber det er til at hitte ud af - for det er lidt rodet.

Amning har altid og lige fra starten kørt fint, og jeg har været rigtig glad for at kunne amme - har altid friammet uden problemer, jeg synes det har reguleret sig selv. Min søn, P, bruger ikke sut og har heller aldrig fået flaske. Han har heller ikke sutteklud/bamser/lignende som han er glad for, så det er primært brystet der trøster ham når han er ked - han accepterer typisk ikke andet.

Nu er mit problem så, at det har taget kæmpe overhånd med al den amning. For måske 3-4 måneder siden (lige FØR P startede i vuggestue) begyndte han at ville ammes enormt meget i løbet af dagen. Da jeg, som sagt, altid har friammet ham, tænkte jeg at det var en fase, og det ville gå over igen. Men det er det ikke! Han vil ammes næsten konstant dagen igennem, og det bliver oftest til nogle meget lange sessioner på halve og hele timer. Og når jeg så til sidst afbryder amningen (han når som oftest ikke selv til en form for mætningspunkt) bliver han helt ulykkelig og/eller meget hidsig.

Det bliver jeg selv ret håbløs/ulykkelig over, for jeg synes jeg prøver at give ham alt hvad jeg kan, og det hjælper ikke rigtigt!

For et halvt års tid siden stoppede vi amning om natten, og det er gået sådan nogenlunde. Jeg sov på sofaen og far sov i soveværelset med P. P vågner stadig mange gange om natten og er ked, og kommer op i sengen til far og sover (ellers sover P i egen tremmeseng i vores allesammens soveværelse). Så vågner P igen omkring kl 4-5 og vil ikke acceptere at sove mere uden at få bryst. Så i vores desperation, er det blevet sådan, at der kommer jeg ind og giver bryst og så sover vi forhåbentlig alle lidt videre. Det er bare rodet! Jeg troede at nætterne ville blive lidt mere udholdelige efter natammestop, men det er som om P stadig ikke har vænnet sig til det, og er stadig mere ...


Annonce

... ulykkelig om natten end jeg snart kan holde til mere.

Så vores aften/nat/dag ser sådan ud:

P får aftengrød ca 19.30, bliver ammet, børste tænder, nattøj på, siger godnat til diverse bamser, får læst bog, bliver puttet i seng.

Han vågner flere gange i løbet af aftenen, hvor han skal aes lidt, nynnes for, og sover videre.

Omkring midnat har han typisk en skrigetur, hvor far må have ham op og berolige. Det kan tage en halv til en hel time.

Efter det sover han typisk til 4-tiden, hvor han vil have bryst. Jeg kommer ind til dem i sengen, og ammer, og vi sover allesammen lidt videre. Vi står op, han får morgenmad og bliver gjort klar til vuggestue. Han vil gerne ammes flere gange i løbet af morgenen, men det svinger lidt hvor meget det bliver til (alt efter hvor travlt vi har). I vuggestuen har han det fint, spiser godt, sover godt.

Han kommer hjem om eftermiddagen ved 15-tiden, bliver ammet (en laaang session, men som jeg også synes er hyggelig). I løbet af eftermiddagen vil han gerne ammes MANGE gange, og bliver rigtig hidsig hvis jeg siger nej. Det kan være op til flere gange i timen at han efterspørger.

Jeg tror at mit problem er, at jeg bare er ved at være rigtig træt. Jeg er træt af at amme så meget og alligevel have en dreng der er ret utilfreds. Jeg er træt af at blive vækket meget tidligt om morgenen altid, og træt af at jeg ikke ved hvad jeg skal gøre ved det.

Egentlig er jeg ikke interesseret i at stoppe helt med at amme, men det vil jeg trods alt hellere end at det er sådan her. Jeg har nok også lidt dårlig samvittighed over evt at stoppe amningen, når det er så godt for barnet...

Jeg har jo indtil nu ment, at jeg gerne vil amme alt det han efterspørger, fordi det er vigtigt for mig at han føler sig tryg og har det godt - især når han ikke bruger sut, og det er så svært at trøste på andre måder. Men nu er jeg bare træt, og jeg håber meget du kan hjælpe.

De bedste hilsner,
En træt mor

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Den trygge måde at prøve nye produkter af på

Som nybagt forælder vil du naturligvis det bedste for dit barn. Men hvad for legetøj og hvilke mad- og plejeprodukter kan du være tryg ved at købe. Og hvordan er de for barnet at lege med, spise eller bruge i praksis? Det kan du få hjælp til at finde ud af med boxene fra LittleUnBox på ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

3. august 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

1 time før 16 mdr datter falder i søvn om aftenen

Kære Helen, Så har jeg vist brug for dine gode råd igen! Min datter der...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

Skiftes til at putte? 16 mdr

Kære Helen. Vi er egentlig godt i gang med at forsøge at vænne vores...

Læs hele brevet og Helens svar


27. juli 2021 | Sovevaner | 15 mdr.

Dreng på 15 måneder vugges stadig i søvn

Kære Helen. Vi er forældre til en søn fra April 2020, som generelt altid har...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juli 2021 | Udvikling | 17 mdr.

Fra dagpleje til vuggestue

Hej Helen. Tak for din brevkasse! Jeg har et spørgsmål omkring min...

Læs hele brevet og Helens svar


1. juli 2021 | Opdragelse | 17 mdr.

Om at sige farvel

Hej Helen, Jeg skriver til dig for at høre om et godt råd vedrørende sige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hår

Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse og farve.

Selvom barnet fødes med meget hår er der ingen garanti for at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår som er udviklet da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.

De nye hår som vokser frem er ofte tynde og fine i forhold til det hår som barnet blev...

Læs mere i Babylex

Ultralydsscanning

Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.

Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: VIND 1 Safe Multi Crib by BabyDan

værdi kr.1.599,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dit uddybende svar..... Der er lige pludselig en masse ting der hænger bedre sammen for mig.

Tak fra Anja, med mindre ondt i brysterne


Annonce