Annonce

Annonce

Brev:

Ulykkelig dreng under amning


21. november 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Ulykkelig dreng under amning

Hej Helen

Tak for dine gode svar om min søns søvn - nu har jeg dog et nyt problem, som jeg håber, du har en idé til, hvordan jeg løser.

De sidste 4- 5 dage har min søn været dybt ulykkelig under amning. Nogle gange går det fint med at amme ham i 5-10 minutter, hvorefter han pludselig og uden forvarsel begynder at klynke med brystet i munden, hvorefter han går over i at skrige helt hjerteskærende. Andre gange begynder han allerede at skrige så snart jeg lægger ham til. Andre gange igen (dog sjældent - måske hver 5. gang) forløber amningen uden problemer, og han virker mæt, glad og tilfreds.

Jeg har både prøvet at hjælpe ham med at få ordenligt fat, og jeg har prøvet at fjerne ham helt, bøvse ham, skifte ham, lege lidt med ham og lægge ham til igen. Nogle gange hjælper det at skifte amme stilling, men ofte kun i et par minutter, så er resultatet det samme.

Problemet er opstået meget pludseligt, og jeg har aldrig tidligere haft problemer med at amme ham - tværtimod har han fra starten taget fint på. Dog har han lidt problemer med at danne vakuum og klikker meget af og på, men jeg plejer at kunne hjælpe ham ved at klemme brystvorten sammen.

Jeg har ...


Annonce

... haft ham til en ØNH-læge, der ikke mener, tungebåndet er for kort, som jeg ellers lidt havde håbet var årsagen. Jeg har ikke for lidt mælk, snarere lige i overkanten - kan det være årsagen? Det har jeg dog hele tiden haft, men problemet er som sagt opstået meget pludseligt. Mit indtryk er heller ikke, at det skyldes, han blot ikke er sulten, da han ofte forsøger at spise lidt videre, men det lyder nærmest som om, det er anstrengende/hårdt for ham at spise.

Jeg har forsøgt at give ham flaske med udmalket modermælk - det vil han som regel gerne have, med undtagelse af en enkelt gang, hvor han også blev ked af flasken. Så jeg tror altså ikke problemet er mælkens smag eller hormonelle forandringer. Jeg tror heller ikke, det er ammestrejke, da han jo gerne spiser, og først efter lidt tid bliver ulykkelig. Han er vist i et tigerspring - kan det være årsagen?

Han græder tit videre ret længe, selvom jeg fjerner ham fra brystet og forsøger at distrahere ham med pludren, skiftning, sut og kærtegn. Det er ret hårdt, for jeg frygter efterhånden amningen, når han melder sig. Problemet opstår oftere om dagen end om natten tror jeg - men det kan være tilfældigt.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. februar 2021 | Udvikling | 3 mdr.

Vågner hele tiden op

Hej Helen, Og endnu engang tak for afklaring til forrige spørgsmål :-)...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2021 | Udvikling | 2 mdr.

Baby og fjernsyn

Hej Helen, Helt kort - hvad er anbefalingerne i forhold til baby/børn og...

Læs hele brevet og Helens svar


17. februar 2021 | Sovevaner | 2 mdr.

Hjælp til slatspiseri og søvn

Hej Helen, Lige et par spørgsmål herfra vedr. søvn, som jeg ikke rigtig...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Aftengråd - 3,5 måned

Hej Helen Vores dreng på 3,5 måned har de sidste 3 aftener grædt helt...

Læs hele brevet og Helens svar


12. februar 2021 | Udstyr | 3 mdr.

Sove på madras i soveværelset

Hej Helen :-) Vi fik for 3 måneder siden en dejlig lillebror. Både storebror...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gulsot

En del nyfødte får en gullig farve i huden, som skyldes at børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion.

De overskydende blodlegemer nedbrydes af leveren og der dannes et farvestof kaldet bilirubin. Hvis leveren endnu ikke er helt moden til at kunne udskille bilirubinen, ophobes det i kroppen i et par dage og kan ses som en gullig farve i huden.

Læs mere i Babylex

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusinde tak for dit svar på mit sidste brev vedrørende min dreng. Det varmede at blive mødt med forståelse og indsigt – i forhold til lige netop den problematik vi var i på daværende tidspunkt.

Venlig hilsen
Mor til dreng på 3 år


Annonce