Annonce

Annonce

Brev:

Give flaske med modermælk


5. november 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Give flaske med modermælk

Hej Helen

Jeg skrev til dig for et par uger siden angående forskellige udfordringer med min søn, som du mente hang sammen med min amning og herunder brug af ammebrikker.

Jeg har den sidste uge kæmpet med at komme af med ammebrikkerne, men det resulterer blot i en virkelig frustreret lille dreng, som godt nok tager fat og suger og synker en gang imellem, men kun kortvarigt desværre!

Min søn er begyndt at brokke sig hver gang jeg ammer ham (vrider sig, skælder ud, tager fat og slipper brystet gentagne gange, ja nogle gange skælder han endda ud, inden han overhovedet tager fat i brystet. Det er særligt, når han er træt! Jeg tænker det er fordi mælken ikke kommer hurtigt nok, men jeg har prøvet at malke ud, hvor der er masser af mælk.

Jeg synes efterhånden det er lidt synd for min dreng, og overvejer derfor at gå over til flaske. I den forbindelse har jeg et par ting/bekymringer, jeg godt kunne tænke mig at høre din mening om.

Min søn bruger mig ikke blot ...


Annonce

... til at spise men også som sut, hvis jeg giver flaske vil den suttetrang vel ikke forsvinde? Jeg har eksempelvis prøvet at give ham flaske et par gange, hvor han er meget tilfreds imens han spiser, men han har stadig brug for mit bryst til at falde i søvn. Min bekymring er så, at selvom jeg giver ham flaske, vil han muligvis ikke gå og være småsulten hele tiden, men måske vil han alligevel have brug for at ligge ved mit bryst hele tiden for tryghedens skyld? Hvad er din erfaring med det? Han vil desværre ikke bruge sut (jeg prøver fortsat at få ham til det)

Hvis vi ender med flaske, vil jeg meget gerne pumpe min modermælk ud i stedet for at give erstatning. Det kræver selvfølgelig en del mere arbejde, så hvad er din erfaring med det? Er det urealistisk? Hvordan kunne en typisk dag se ud i forhold til antallet af flasker man giver, og giver man F.eks både flaske, når han vågner og igen når han skal sove?

Glæder mig til at høre fra dig.

Venlig hilsen
Stephanie

Læs Helens svar »



Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. november 2019 | Sovevaner | 1 mdr.

Slår sig selv og går i flitsbue

Hej Helen Tak for dine brugbare svar ang. min søns manglende søvn og...

Læs hele brevet og Helens svar


11. november 2019 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvn og svøb

Hej Helen Tusind tak for dine fine svar på spørgsmål om min søn og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2019 | Sovevaner | 1 mdr.

Sover han nok? - 1 mdr.

Hej Helen Vi har en dreng på 1 mdr. Jeg har indtil videre ladet ham selv...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2019 | Amning | 1 mdr.

Vågen i lange perioder om natten

Hej Helen Tak for en god brevkasse, der har været en stor hjælp i den måned,...

Læs hele brevet og Helens svar


1. november 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Hjælp til nattesøvn til 15 ugers dreng

Kære Helen Jeg er mor til en stor, glad og sund dreng på 15 uger. Lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex

Opkast

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring. Opkastning hænger ofte sammen med at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Vær derfor opmærksom på at give ekstra væske. Hvis barnet kaster op gentagne gange, bør der søges læge.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce