Brev:
Baby står op kl.04
Kære Helen.
Vi fik for små 3 uger siden en dejlig sund og rask dreng. I forvejen har vi en stor dreng på knap 3 år.
Lillebror er en meget veltilpas og mild dreng, men vi er udfordret på nattesøvnen. Det forholder sig sådan at den lille mand konsekvent sover rigtig dårligt om natten, og jeg er efterhånden så træt at overskuddet til storebror smuldre.
Jeg vil derfor gerne have dit blik på vores udfordring og dine råd om hvad jeg kan stille op - hvis der altså er noget at stille op.
Generelt så trives lillebror, når han er vågen er han aktiv og socal, han vil gerne snakke men han nyder også at ligge selv og iagtage sin brors leg eller se på mig lave mad for eksempel. Jeg fuldammer ham og har haft en nem ammeopstart (jeg havde også et ukompliceret ammeforløb med hans storebror). Lillebror har på sine 3 korte leveuger taget 1150 gram på og vokset 6 cm. så han får masser af mad.
Som sagt så består vores udfordring i at vi ikke rigtig sover om natten. Lillebror går fint i seng mellem kl 21-22, hvor han ammes og derefter svøbes i dynen. Han falder i søvn af sig selv, og jeg kan putte ham i babynesten som ligger i dobbeltsengen ved siden af mig. Han sover her et fint stræk på 3 timer, hvorefter han vågner og jeg ammer ham. Han falder i søvn igen og jeg kan for det meste putte ham i babynesten igen uden problemer. Han sover ca. 1,5 time, vågner igen og vil ammes. Her kan det godt være lidt svært at få ham til at sove igen. Han falder nemt i søvn men vågner få minutter efter og har brug for at blive taget op. Dette ...
... kan gentage sig 4-5 gange inden han falder "rigtigt" i søvn.
Herfter sover han ca. 1-2 timer, vågner og vil ammes og så begynder uroen og natterodderiet for alvor. Klokken er omkring 03-04 og herfra sover jeg stort set ikke igen. Lillebror vil ammes, falder måske hen ved brystet men når jeg lægger ham fra mig vågner han helt op og vil snakke. Lyset er slukket i soveværelset og jeg skifter ham kun ved afføring, generelt holder jeg en meget "natteligstemning".
Jeg har forsøgt at stort set alt. Sutten tager han nogle gange men vågner når han taber den, så det giver ofte kun 20 mintters ro. Jeg har forsøgt at ligge ham ved siden af mig, her falder han i søvn men sover uroligt og vågner måske efter 20-60 min og så starter det hele forfra. Vi har også en slyngevugge men den har ingen effekt efter kl. 03. Hvis han falder i søvn igen vågner han ofte op og græder eller klynker og er meget svært at få til at falde til ro igen.
I løbet af dagen sover han fint, der er ikke en fast rutine endnu men han sover gerne 2-3 lange lure i sin barnevogn, hvor jeg lægger ham ud og så falder han selv i søvn.
Generelt ammer jeg ham ca hver 2.-3. time i løbet af dagen. Jeg er ikke opsat på at få ham til at sove igennem om natten, babyer har jo små maver så jeg er helt ok med at han ikke sover mere end 3 timer ad gangen, men uroen og den lidt "forstyrret" døgnrytme vil vi meget, meget gerne have bugt med.
Jeg håber du har en ide om hvad jeg kan gøre for at få mere ro på i de sene nattetimer/tidlige morgentimer.
Mange hilsner
Mia
Annoncer
Produktnyheder
Sig farvel til røde babynumser
Hud der konstant bliver udsat for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Men med korrekt forebyggende hudpleje kan du sikre, at dit barn altid har sund hud ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. januar 2021 | Graviditet | 0 mdr.
COVID-19 vaccination, graviditet og amning
Hej Helen Jeg er gravid i uge 36, så det varer ikke så længe, før den lille...
28. december 2020 | Udstyr | 0 mdr.
Hej Helen, Hvad er din holdning og anbefaling i forhold til en slyngevugge?...
24. december 2020 | Sovevaner | 0 mdr.
Hej Helen, Så blev det allerede tid til endnu et spørgsmål fra vores side...
22. december 2020 | Kost og ernæring | 0 mdr.
Hjælp til mængde af mad og ensomhed
Hej Helen, Og tak for en god brevkasse som jeg jævnligt læser med i :-)...
17. oktober 2020 | Graviditet | 0 mdr.
Hej Helen Jeg har et kort spørgsmål - må gravide ikke spise birkes?? Tak...
Viden om børn:
Ultralydsscanning
Ultralydsscanning giver os muligehed for at se ind i livmoderen til det lille barn. Ved at ultralydsscanne kan man således se om barnet har det godt, man kan vurderer om barnet vokser som det skal og man kan regne ud om terminen er rigtig. Man vil også kunne se om der er mere end et barn.
Når man ultralydsscanner, bevæger man et kegleformet eller rundt apparat rundt på den gravides mave. Den sender nogle lyde gennem maven og på en skærm, vil man kunne se hvordan fosteret ser...
Bleskift
Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.
Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.
Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to