Annonce

Annonce

Brev:

Nyfødt - amning og søvn


16. maj 2018

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Nyfødt - amning og søvn

Hej Helen,

Jeg har en lille dreng på 11 dage, han bliver kun ammet. Sundhedsplejersken sagde den anden dag, da hun tjekkede ham at han ikke suttede helt så godt som hun havde forventet.
Han tager rigtig fint på (og er over sin fødselsvægt), har ikke gulsot eller stramt tungebånd.

Min tvivl er i forhold til amning og søvn.
Han bliver som sagt kun ammet, men jeg synes han ammer meget tit. Han har lidt tendens til at falde i søvn ved brystet også selvom jeg nulre hans tæer eller hænder, som du anbefaler i din bog.
Et eksempel er de sidste 12 timer. Vi har ikke hold pause fra amning i mere end 1,5 time. Er det normalt for denne alder?
Jeg friammer, altså ligger ham til når han giver tegn. Men i nat efter han sov tre timer først ville han ammes gennem resten af natten.
Han har her kl. 14 stadig ikke rigtig sovet en længere periode siden midnat.

Jeg er med på at børn i denne alder ingen rytme har. Men jeg bekymre mig for om jeg ammer ham for ofte - om han kommer til at få en dårlig vane af at fortsætte med at ...


Annonce

... spise som inde i livmoderen (konstant fremfor de lidt større måltider).

Han vågner hver gang jeg ligger ham fra mig, selvom jeg synes jeg har prøvet nogle forskellige teknikker. Hvis han har lagt ovenpå dynen under amningen har jeg flyttet dynen med ham så han ikke føler det store skift ved at blive lagt på noget koldt.

Jeg kan ikke finde ud af om jeg bør holde ham mere vågen under amning eller om det potentielt kan skade hans søvnmønster i længden?

Jeg har prøvet at skifte ham for at han vågner lige mere op, men jeg synes også det virker voldsom at gøre hvergang han ammes.

Er der noget jeg allerede nu kan gøre for at facilitere et godt søvnmønster, eller skal jeg ligge det fra mig lidt endnu og blot følge hans tegn? Jeg synes bare han ville have godt at nogle længere søvnperioder (og det ville jeg også).

Håber du vil dele dine tanker med mig omkring dette.
Jeg ved der også er nogle der snakker om appetitspring på dette tidspunkt - kan det udmunde sig i konstant amning?
Eller er det her tegn på dårlig ammeteknik?

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. februar 2019 | Graviditet | 0 mdr.

Gravid?

Hej Helen. Sagen er at jeg lige har haft min sidste ægløsningsdag i går, og...

Læs hele brevet og Helens svar


30. november 2018 | Amning | 0 mdr.

Øge mælkeproduktion

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Jeg er mor til en 2 ½ ugers...

Læs hele brevet og Helens svar


28. september 2018 | Amning | 0 mdr.

Baby står op kl.04

Kære Helen. Vi fik for små 3 uger siden en dejlig sund og rask dreng. I...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2018 | Sygdom | 0 mdr.

Stort storkebid

Kære Helen Min datter kom til verden for 4 dage siden efter en hård fødsel....

Læs hele brevet og Helens svar


24. maj 2018 | Amning | 0 mdr.

Sveder meget under amning

Hej Helen, Mit barn sveder meget når han ammer. Der er jo meget varmt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce