Annonce

Annonce

Brev:

Amning og flaske


26. marts 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen

Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder.

Jeg vil lægge ud med at fortælle, at min dreng blev født en mandag og mælken løb til omkring onsdag. Jeg endte med at få så store og spændte bryster, at det næsten var umuligt for min dreng at få fat i brystet. Det resulterede i en masse frustrationer og gråd fra både ham og jeg. Det endte med, efter flere telefoniske samtaler med barselsgangen, at jeg malkede helt ud og ligesom “startede forfra”. Efter udmalkning fik han en flaske og spise næsten 60 ml. Han havde også tabt sig mere end det tilladte. Så han har jo sultet den stakkels dreng :(

Vi kom igennem weekenden og mine bryster og mælkeproduktion blev “normal”. Vi har siden haft god amning uden problemer (dog med ammebrikker). Og han tog på som han skulle.

Amningen er dog, for mit vedkommende, ikke gået som håbet (de forestillinger jeg havde til amning inden jeg fødte).

Min dreng ligger næsten en time under hver amning (med bøvs). De først 20 minutter spiser han intens og derefter mere afslappet. Jeg kan ikke ‘tage ham af’ efter 20-30 minutter, da han så bliver meget utilfreds.

Han spiser ca. Hver 3. Time fra ammestart til ammestart - siger selv til. Sover godt om natten. Ca 5-6 timer. Spiser omkring 7-8 gange i døgnet.

Mit problem er ...


Annonce

... at jeg føler mig meget isoleret og bundet til sofaen. Da han ligger næsten en time og spiser, går der ofte 1,5 time, før vi kan komme ud af døren. Derved er der kun 1,5 time til at han vil have mad igen. Jeg har ikke noget imod offentlig amning, men det er ikke noget jeg selv bryder mig om at skulle gøre. Det resulterer i, at jeg ofte bliver hjemme - da jeg synes det er det nemmeste.

Men det har nu påvirket mig negativt, at jeg har grædt hver aften. Mangler overskud. Amning er ikke længere hyggeligt og dejligt for mig. Jeg er blevet ved da det er det bedste for min søn, men jeg kan mærke at jeg får det mere og mere skidt. Har ikke overskud til at hygge med ham. Når jeg er færdig med at amme, venter jeg nærmest bare på næste amning :(

Jeg kunne godt tænke mig fortsat at amme, men måske skifte nogle af amningerne ud med flaske? Men hvordan gør jeg det bedst? Han har ingen problemer med at tage flaske.

Vil jeg kunne holde ud og springe en amning over og så give flaske i forhold til brystspæninger?

Jeg kan mærke at det påvirker mig psykisk og påvirker mit forhold til ham. Og det gør rigtig ondt. Men jeg har samtidig et behov for at komme ud for døren og være social sammen med min dreng.

Håber du vil komme med lidt råd og vejligning

Med venlig hilsen
En fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. marts 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Urolig baby i de tidlige aftentimer

Hej Helen Tak for dit svar angående vores datters gylperi og eventuel...

Læs hele brevet og Helens svar


15. marts 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby græder, når hun bliver lagt

Kære Helen. Så er der flere spørgsmål herfra. Vi er nu flyttet til Aarhus,...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2019 | Udstyr | 3 mdr.

Vil ikke bruge sut

Kære Helen Har du nogle gode råd til hvordan vi kan få vores lille søn til...

Læs hele brevet og Helens svar


5. marts 2019 | Diverse | 1 mdr.

Voldsom gylp

Hej Helen Tak for en super god brevkasse! Vi har længe nydt godt af at læse...

Læs hele brevet og Helens svar


25. februar 2019 | Diverse | 2 mdr.

Flytning og klippe negle

Kære Helen. Endnu engang tak for hjælpen ift. dit sidste brev. Det går...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Allergi

Børn fødes ikke med allergi, men nogle børn er mere udsatte for at få allergi end andre.

Allergi er ofte en arvelig sygdom, som tit knytter sig til astma, høfeber og børneeksem. Hvis forældre eller søskende har allergi eller har haft behandlingskrævende allergi, så vil risikoen for at et nyt lille barn også får allergi være større.

Vi har via vores immunsystem et forsvar mod angreb af forskellige stoffer og når man har allergi, så reagerer immunsystemet overfor...

Læs mere i Babylex

Moderkage

Moderkagen forsynet barnet med næring imens det ligger inde i maven. Når fødslen er forbi og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.

Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det sker enkelte gange at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves og den må fjernes af en læge. Hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.

Når moderkagen er født, så tjekker...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce