Annonce

Annonce

Brev:

Amning og flaske


26. marts 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen

Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder.

Jeg vil lægge ud med at fortælle, at min dreng blev født en mandag og mælken løb til omkring onsdag. Jeg endte med at få så store og spændte bryster, at det næsten var umuligt for min dreng at få fat i brystet. Det resulterede i en masse frustrationer og gråd fra både ham og jeg. Det endte med, efter flere telefoniske samtaler med barselsgangen, at jeg malkede helt ud og ligesom “startede forfra”. Efter udmalkning fik han en flaske og spise næsten 60 ml. Han havde også tabt sig mere end det tilladte. Så han har jo sultet den stakkels dreng :(

Vi kom igennem weekenden og mine bryster og mælkeproduktion blev “normal”. Vi har siden haft god amning uden problemer (dog med ammebrikker). Og han tog på som han skulle.

Amningen er dog, for mit vedkommende, ikke gået som håbet (de forestillinger jeg havde til amning inden jeg fødte).

Min dreng ligger næsten en time under hver amning (med bøvs). De først 20 minutter spiser han intens og derefter mere afslappet. Jeg kan ikke ‘tage ham af’ efter 20-30 minutter, da han så bliver meget utilfreds.

Han spiser ca. Hver 3. Time fra ammestart til ammestart - siger selv til. Sover godt om natten. Ca 5-6 timer. Spiser omkring 7-8 gange i døgnet.

Mit problem er ...


Annonce

... at jeg føler mig meget isoleret og bundet til sofaen. Da han ligger næsten en time og spiser, går der ofte 1,5 time, før vi kan komme ud af døren. Derved er der kun 1,5 time til at han vil have mad igen. Jeg har ikke noget imod offentlig amning, men det er ikke noget jeg selv bryder mig om at skulle gøre. Det resulterer i, at jeg ofte bliver hjemme - da jeg synes det er det nemmeste.

Men det har nu påvirket mig negativt, at jeg har grædt hver aften. Mangler overskud. Amning er ikke længere hyggeligt og dejligt for mig. Jeg er blevet ved da det er det bedste for min søn, men jeg kan mærke at jeg får det mere og mere skidt. Har ikke overskud til at hygge med ham. Når jeg er færdig med at amme, venter jeg nærmest bare på næste amning :(

Jeg kunne godt tænke mig fortsat at amme, men måske skifte nogle af amningerne ud med flaske? Men hvordan gør jeg det bedst? Han har ingen problemer med at tage flaske.

Vil jeg kunne holde ud og springe en amning over og så give flaske i forhold til brystspæninger?

Jeg kan mærke at det påvirker mig psykisk og påvirker mit forhold til ham. Og det gør rigtig ondt. Men jeg har samtidig et behov for at komme ud for døren og være social sammen med min dreng.

Håber du vil komme med lidt råd og vejligning

Med venlig hilsen
En fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. september 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Min søn har svært ved at sove

Hej Helen Jeg har en dreng som er 6,5 uge gammel, født 3/8 med termin...

Læs hele brevet og Helens svar


8. september 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

2 måneder og søvnrytme

Kære Helen, Jeg har lille Athena, som bliver 3 mdr her den 20. september....

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Usammenhængende søvn

Hej Helen Min søn på knap 4 mdr powernapper dagen igennem, og det er...

Læs hele brevet og Helens svar


30. august 2018 | Sovevaner | 1 mdr.

Baby vil ikke sove om dagen

Hej Helen, Jeg fødte for snart 7 uger siden en sund og rask pige. Hun kom...

Læs hele brevet og Helens svar


25. august 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Putteritual til nat

Hej Helen, Ved min første fødte var (og er) jeg meget glad for at vi fik...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemme fødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der er mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere rolig, du og...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annoncer

Annonce