Annonce

Annonce

Brev:

Amning og flaske


26. marts 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen

Jeg er førstegangs mor og har en dejlig dreng på 2 måneder.

Jeg vil lægge ud med at fortælle, at min dreng blev født en mandag og mælken løb til omkring onsdag. Jeg endte med at få så store og spændte bryster, at det næsten var umuligt for min dreng at få fat i brystet. Det resulterede i en masse frustrationer og gråd fra både ham og jeg. Det endte med, efter flere telefoniske samtaler med barselsgangen, at jeg malkede helt ud og ligesom “startede forfra”. Efter udmalkning fik han en flaske og spise næsten 60 ml. Han havde også tabt sig mere end det tilladte. Så han har jo sultet den stakkels dreng :(

Vi kom igennem weekenden og mine bryster og mælkeproduktion blev “normal”. Vi har siden haft god amning uden problemer (dog med ammebrikker). Og han tog på som han skulle.

Amningen er dog, for mit vedkommende, ikke gået som håbet (de forestillinger jeg havde til amning inden jeg fødte).

Min dreng ligger næsten en time under hver amning (med bøvs). De først 20 minutter spiser han intens og derefter mere afslappet. Jeg kan ikke ‘tage ham af’ efter 20-30 minutter, da han så bliver meget utilfreds.

Han spiser ca. Hver 3. Time fra ammestart til ammestart - siger selv til. Sover godt om natten. Ca 5-6 timer. Spiser omkring 7-8 gange i døgnet.

Mit problem er ...


Annonce

... at jeg føler mig meget isoleret og bundet til sofaen. Da han ligger næsten en time og spiser, går der ofte 1,5 time, før vi kan komme ud af døren. Derved er der kun 1,5 time til at han vil have mad igen. Jeg har ikke noget imod offentlig amning, men det er ikke noget jeg selv bryder mig om at skulle gøre. Det resulterer i, at jeg ofte bliver hjemme - da jeg synes det er det nemmeste.

Men det har nu påvirket mig negativt, at jeg har grædt hver aften. Mangler overskud. Amning er ikke længere hyggeligt og dejligt for mig. Jeg er blevet ved da det er det bedste for min søn, men jeg kan mærke at jeg får det mere og mere skidt. Har ikke overskud til at hygge med ham. Når jeg er færdig med at amme, venter jeg nærmest bare på næste amning :(

Jeg kunne godt tænke mig fortsat at amme, men måske skifte nogle af amningerne ud med flaske? Men hvordan gør jeg det bedst? Han har ingen problemer med at tage flaske.

Vil jeg kunne holde ud og springe en amning over og så give flaske i forhold til brystspæninger?

Jeg kan mærke at det påvirker mig psykisk og påvirker mit forhold til ham. Og det gør rigtig ondt. Men jeg har samtidig et behov for at komme ud for døren og være social sammen med min dreng.

Håber du vil komme med lidt råd og vejligning

Med venlig hilsen
En fortvivlet mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Svært ved at falde til ro

Kære Helen Min lille dreng er nu 3 måneder, født 26. December 2017 halvanden...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2018 | Sovevaner | 2 mdr.

Sover min snart 11 uger datter for meget?

Kære Helen Jeg bruger meget tit din brevkasse og derfor er jeg nu nødt til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kravle

Det er vigtigt at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er en forudsætning når barnet skal til at stå og gå. Barnet udvikler også evnen til at kunne fiksere med øjnene og træner øjnene i at kunne bevæges i yderstillinger. Når barnet kravler laver det også ”krydsede...

Læs mere i Babylex

Gulsot

En del nyfødte får en gullig farve i huden, som skyldes at børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion.

De overskydende blodlegemer nedbrydes af leveren og der dannes et farvestof kaldet bilirubin. Hvis leveren endnu ikke er helt moden til at kunne udskille bilirubinen, ophobes det i kroppen i et par dage og kan ses som en gullig farve i huden.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Jeg vil lige fortælle, at vores datter nu falder i søvn helt af sig selv, og vi har slet ikke haft en kamp med at lære hende det.

Vi skylder dig æren for det, da vi har fulgt dine råd fra din bog og din brevkasse.

Så tusind tak!

Mor til pige på 18 måneder


Annoncer

Annonce