Annonce

Annonce

Brev:

7 mdr og amning


1. marts 2018

Kategori:
Alder:
7 mdr.

7 mdr og amning

Kære Helen

Vores dejlige datter Ingrid har rundet de 7 måneder, og egentlig endelig begyndt at sove bedre om natten. Derfor begyndte vi i sidste uge på projekt fjern natamningen.

Det har medført ret urolige nætter igen. For at se om vi kunne mætte hende lidt mere eller få hende til at sove tungere har vi forsøgt os med at far har givet en flaske erstatning i stedet for amningen kl 22-23. Hun vil gerne tage flasken og protesterer egentlig ikke over at det er far og flaske med erstatning overhovedet, men hun spiser ikke så meget (50-100 ml). Det har heller ikke hjulpet på opvågningerne om natten. Hun vågner troligt 2-3 timer efter sidste måltid. Her til aften prøvede vi så i stedet at give flaske ved putning kl 19. Det havde hun heller intet imod, men spiste også kun 95 ml.

Jeg malkede ud og fik også kun omkring 90 ml ud. Derfor blev jeg pludselig bekymret for om Ingrid får nok mælk i døgnet. Og især, får hun mælk nok til at det er okay at jeg skærer amning væk om natten? Jeg ammer hende tidlig morgen, formiddag inden lur, middag inden lur, ved putning om aftenen og sen aften. Den sidste uge er jeg begyndt at give hende flerkornsgrød om eftermiddagen, og mit indtryk har været at hun ikke også havde brug for at blive ammet her. Hun virker ikke til at mangle det, og hun elsker grøden. Men skal jeg amme i stedet? Eller begge?

Jeg har jo haft problemer med at amme fra højre bryst, hun vil stadig ikke tage imod det overhovedet! Jeg malker troligt ud 1-3 gange dagligt for at holde gang i det, og ...


Annonce

... har prøvet flere gange med sprøjte med mælk i for at få hende til at tage det. Hun vil ikke. Derfor ammer jeg kun fra venstre bryst. Måske er det bare ikke nok? Vi har ikke indtrykket af at hun ikke tager ordentlig på, men har ikke fået hende vejet siden januar.

Bør jeg i stedet bare gå over til flaske så jeg kan forsøge at tilbyde hende mere mælk? Eller har hun mon bare ikke plads til mere af gangen? Skal man bare gå ud fra at hun tager hvad hun har brug for? Du nævnte i dit svar på mit sidste brev at vi skulle sørge for at Ingrid ikke spiser for meget skemad så hun ikke har plads nok til mælk. Tror du at det er dét der er tilfældet her? Jeg tilbyder hende ca. 1 dl pr. måltid. Grød spiser hun altid op, mens mosen ikke glider helt så let ned. Hun drikker også fint til alle måltider.

Vores dag ser ligenu sådan ud:
5-6: ammes, sover ofte videre til alt mellem 6-7
7.30: havregrød, vand
9: frugtmos, vand, ammes og puttes til formiddagslur, sover 1-1,5 time
11.30: grøntsagsmos med kød, grønt i hånden, vand
13: ammes, puttes til middagslur, sover 1,5-2,5 time
15.30-16: flerkornsgrød, vand
17.30-18: grøntsagsmos med kød, grønt i hånden, vand
19-19.30: ammes (eller flaske), puttes
22-23: ammes (eller flaske)
De fleste nætter har jeg måtte give hende en kort amning for at få hende til at falde til ro, og ellers har der bare været en masse opvågninger natten igennem, gråd og trøst.

Jeg glæder mig endnu engang til at høre fra dig. Denne gang lidt bekymret.

De bedste hilsner
Ingrids mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. august 2019 | Amning | 7 mdr.

Nedtrapning af amning og dagplejestart

Hej Helen. :) Igen mange tak for dine gode svar. Nu kommer der flere ting...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Udvikling | 5 mdr.

Kravle og generthed

Kære Helen Jeg har lidt forskellige spørgsmål ang. motorisk udvikling og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2019 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Hyppigt mælkbehov, skemad og god rytme

Kære Helen Tak for en god brevkasse, som har givet os stor inspiration til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2019 | Sovevaner | 8 mdr.

Søvn og stop amning

Hej Helen. Min datter er 8,5 mdr og født 1 mdr før termin. Spørgsmål om...

Læs hele brevet og Helens svar


18. august 2019 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Trappe ud af natflaske

Hej Helen, Jeg søger lige en second opinion. Min sundhedsplejerske vil gerne...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Epiduralblokade

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned og den fødende kan presse sit barn ud.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende som en egentlig epiduralblokade er.

Begge typer af...

Læs mere i Babylex

Gluten

Gluten frarådes før 6 mdrs alderen, da der er risiko for glutenoverfølsomhed.

Gluten findes hovedsageligt i hvede, rug, havre og byg. Der er mest i hvede.

Der er ikke gluten i ris, majs og hirse. I havregrød og øllebrød er glutenindholdet ikke så stort og derfor kan du godt give dette lidt før de 6 mdr.

Giv ikke grød med for meget hvede i starten af de 6 mdr. for så vil glutenindtaget blive for stort. Vær opmærksom på at både spelt- og mannagrød...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce