Annonce

Annonce

Brev:

6 måneder, amning og skemad


2. februar 2018

Kategori:
Alder:
6 mdr.

6 måneder, amning og skemad

Kære Helen

Tak for dit svar på mit sidste brev! Jeg forsøger at tage lettere på Ingrids egen rytme og bare følge med. Hun er imidlertidig altså bare en pige der står tidligt op - den er ofte 6, få gange har den været 7. Det lykkes os dog for det meste at ligge hende for natten efter 19, og klokken er jo trods alt ikke 5 om morgenen, når hun vil op mere. Dejligt!!

Jeg har lidt spørgsmål i forbindelse med hendes dagsrytme når nu hun er begyndt på skemad. Du har tidligere skrevet til mig at vi skal arbejde hen imod at hun skal have mos/grød når hun vågner og ammes når hun skal sove. Jeg ammer stadig hver gang hun vågner, fordi det er mit indtryk at hun har brug for det. Hun sover nu omkring 1,5-2 timer til formiddag og 2-3 timer eftermiddag og ofte også 30-45 minutter sidst på dagen. Jeg er i tvivl om hvornår jeg skal servere skemaden. Lige nu gør jeg det ca. midt i mellem lur.

Hun kan stadig ikke holde sig vågen længere end 2 timer, så derfor går der ca. en time efter hun er vågnet. Jeg har gjort det sådan for at hun har samlet lidt appetit fra amningen efter hun vågnede, hun er stadig i godt humør og ikke for træt, og hun når også at få lidt appetit til amningen, når hun skal lægges igen. Jeg synes jeg famler lidt i blinde dog - skal jeg gøre det anderledes? Skal jeg prøve at skippe amningen efter lur og servere mos/grød i stedet? Her snakker jeg primært formiddagslur og frokost. Når hun vågner så tidligt som hun gør kommer hendes formiddagslur naturligt også til ofte at ligge fra 8-9.30/10. Derfor har hendes frokost ligget omkring kl. 11. Er det for tidligt?

Generelt svinger vores dage meget synes jeg, fordi det stadig ikke er samme tid hver morgen hun vågner. Det er svært at planlægge noget som helst, når det er sådan. Kan jeg forvente det snart bliver mere fast?

Hendes dagsrytme nu:
4-5: ammes, sover videre

6-7: vågner og står ...


Annonce

... op

7-8: morgengrød og vand

8-9: ammes, formiddagslur (sover her 1,5-2 timer)

9.30-11: vågner, ammes

10.30-12: frokostmos eller grød og vand

11.30-13: ammes, lur (sover her 2-3 timer)

13.30-15: vågner, ammes

15.30-17: ammes, evt. powernap afhængigt af hvornår hun vågnede fra forrige lur

17.30-18: aftensmad mos og vand

19-19.30: ammes, puttes til natten

ca. 22: ammes

ca. 23-24: ammes

ca. 02: ammes

I sidste brev forklarede jeg vist også at jeg ammer meget i løbet af natten også. Jeg synes også jeg får ret meget i hende i løbet af dagen, så jeg er lidt frustreret over at det stadig er så meget om natten også. Hun kan langt fra sove et stræk på 5-6 timer som jeg har læst at babyer i hendes alder bør kunne. Kan jeg gøre noget anderledes?

Derudover har jeg store problemer med at amme hende på mit højre bryst. Hun græder rigtig meget og kan være svær at få ned igen. Hun har afvist det i lang tid, og jeg har forklaret det med hendes nakkeproblemer. Dog går vi jævnligt til kiropraktor og får løsnet op, men selv herefter nægter hun højre bryst. Enten bliver hun sur så snart jeg ligger hende til eller også gør hun efter få sut.

Jeg har prøvet at ligge hende anderledes - tvillinge, laid back, på siden i sengen. Intet virker. Jeg har malket det bryst ekstra ud ca. 1 gang om dagen på det sidste, så produktionen ikke gik helt i stå på det. Det løber næsten altid (på højre) når jeg ammer på venstre. Det er ofte godt spændt når jeg ligger hende til, og nogle gange får hun det igang og det sprøjter ud kan jeg se, men hun vil stadig ikke have det. Skal jeg bare acceptere at hun ikke vil og så bare kun amme på venstre? Er det nok for hende? Det har stået på i små 2 måneder, men før det ammede jeg konsekvent på begge bryster til hvert måltid.

Jeg glæder mig til igen at læse dine altid meget brugbare svar!

De bedste hilsner

Ingrids mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. maj 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Nye rutiner - 7 mdr.

Hej Helen. Så skriver jeg igen. Endelig sover baby godt om natten. Det var...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Gråd og ingen søvn

Kære Helen, Vi har simpelthen brug for din hjælp. Vores lille datter Ronja...

Læs hele brevet og Helens svar


17. maj 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Søvn- og madudfordringer 7 måneder

Kære Helen. Vi har en søn på snart 7 måneder, som har haft udfordringer med...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Udvikling | 6 mdr.

Udviklingsspring omkring 6 mdr

Hej Helen Tak for dine gode råd omkring putningen. Siden har lillesøster...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2018 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Barn nr. 2 og mad

Hej Helen Jeg skriver til dig da jeg er meget forvirret om jeg nu gør det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nakkefoldsscanning

En nakkefoldsscanning foretages i 11.-13. graviditetsuge og her kigger man via et apparat som køres rundt på den gravides mave, på barnet inde i livmoderen.

Man ser især på størrelsen af en lille hævelse af barnets nakke, en væskebræmme, som kan give et fingerpeg om at her er en risiko for at barnet har Downs Syndrom.

Læs mere i Babylex

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid gode råd... Din hjemmeside er til stor hjælp. Især for os udenlandsdanskere som ikke har en sundhedsplejerske til rådighed på samme måde som man har i Danmark.

Tak, for alt det du gør.

Udlandsdanskeren


Annoncer

Annonce