Annonce

Annonce

Brev:

Amning og flaske


21. januar 2018

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Amning og flaske

Hej Helen.

Tak for dit svar sidste gang. Jeg har overvejet dine råd og har nogle yderligere spørgsmål.

Lillesøster er nu 10 uger gammel. I starten af januar blev hun vejet af sundhedsplejersken, som sagde, at hendes vægtkurve fladede lidt ud. Derfor syntes hun, vi skulle supplere med en flaske om aftenen. Efter at have gjort der i en uge, hvor lillesøster slugte 130 ml. kontaktede jeg sundhedsplejersken igen, fordi jeg var i tvivl om, hvor sulten lillesøster måtte være, når hun nu kunne spise så meget til aften. Vi blev rådet til at give en flaske mere midt på dagen. Og så forsætte med at amme, som jeg gør.

Alt det her med hendes vægt gør, at jeg konstant tænker på, om jeg har mælk nok. Lillesøster spiser to flasker om dagen - cirka 100 til 165 ml pr gang. Jeg ammer både før og efter lur. Gerne fra begge bryster de fleste gange. Vi har stadig meget uro omkring amningerne - især om aftenen. Et lille eksempel:

I går stod hun op efter den sidste lur kl. 18.30. Hun meldte sig herefter og jeg prøvede først siddende med det ene bryst. Hun skiftevis suttede og skældte ud i et par minutter. Herefter gik jeg og ammede, stadig ved samme bryst. Det fungerede i 5 min. Så prøvede jeg tvillingestilling og det fungerede også kun i 5 min. Herefter samme procedure ved det andet bryst. Hun sutter og skælder ud hele tiden. Til sidst stoppede vi og gik ud for at skifte ble, og det accepterede hun. En time senere ville hun have igen - men med samme resultat. Hun var gal på de bryster. Klokken 20 synes jeg vi havde prøvet nok, så hun fik en flaske og spiste 130 ml. Herefter prøvede jeg at putte hende, men det var hun ikke klar til. Klokken 21.30 var hun træt og ked, så jeg ...


Annonce

... prøvede igen med brysterne, men hun suttede kun kortvarigt og blev sur, sutten ville hun heller ikke have. Så jeg gik hende i søvn. Herefter overtog far, så jeg kunne komme i seng. Han fortalte at hun i en time sov meget urolig pga opstød. Han gik rundt med hende for at hun ikke skulle vågne. Herefter sov hun ok rolig til klokken 5.00 inden hun meldte sig igen.

Hun plejer at sove 5-6 timer i streg efter den sidste flaske med hjælp fra far. Herefter spiser hun så også i 1-1,5 time når hun vågner. Det er selvfølgeligt dejligt at hun kan sove så lang tid i streg, men pga hendes vægt, bekymrer jeg mig om, det er ok.

Får hun alt det, hun skal have, når hun sådan skælder ud på de bryster. Burde vi give hende mere mme?

Hendes silent refluks er ikke blevet bedre. Jeg har overvejet at gå til lægen, men når jeg læser om bivirkningerne ved nexium, så er jeg usikker på om det er en god ide. Hun sover jo godt de timer om natten. Om dagen gør hun ikke. Vi går rundt med barnevognen og bliver hun for ked, så tager jeg hende med ind og så sover hun videre imens hun ammer.

Jeg kan se, at man kan gøre flaskerne klar fra morgenen af, når de er over to måneder, men hvordan gør man det? Putter man mme i kold kogt vand og så varmer man det op senere?

Jeg har købt johannesbrødkernemel for at prøve det i de to flasker, men hvordan doserer man det?

Jeg har også overvejet at skifte til enfamil AR, men hvad kan et skift gøre mod hendes mave? Efter vi er begyndt at give to flasker, er der nu afføring hver eller hveranden dag, hvor der før kun var hver fjerde.

Hun skal vejes igen i starten af februar, og jeg er meget spændt på det.

Med venlig hilsen
Lillesøsters mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. maj 2018 | Sovevaner | 1 mdr.

Søvnproblemer hos spædbarn på knap 6 uger

Hej Helen. Jeg håber du kan hjælpe mig, jeg blev for 5 1/2 uge siden mor til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. maj 2018 | Udvikling | 2 mdr.

Vedrørende øjenkontakt og kommunikation

Kære Helen Vi har en dejlig datter som er 8 uger og 3 dage gammel, og er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. maj 2018 | Sygdom | 3 mdr.

Grædende 3 måneders baby

Hej Helen Vi har været heldige med en mild dejligt dreng På 15 uger. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


10. maj 2018 | Sygdom | 2 mdr.

Baby udenfor og forkølelse

Hej Helen Vi står snart og skal på familieudflugt som foregår udenfor hele...

Læs hele brevet og Helens svar


26. april 2018 | Sovevaner | 1 mdr.

Lange lure med mange opvågninger

Hej igen igen. I de sidste 2-3 uger sover min datter på 6,5 uge, nogle lange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Amning

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.

Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annoncer

Annonce