Annonce

Annonce

Brev:

Ammestop - 1årig


17. januar 2018

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Ammestop - 1årig

Hej Helen,

Jeg har et par spørgmål mht Ammestop.

Pt. Ammer jeg stadig ved aftenputningen og 2 gange i løbet af natten (af og til kun 1). Jeg er virkelig træt af at amme og føler at nu har jeg taget min tørn. Jeg har ammet meget længere end jeg lige havde regnet med. Derfor har vi tænkt os at tage en kold tyrker ved de to amninger om natten og bibeholde amningen før sengetid lidt endnu.

Som sagt ammer jeg de fleste nætter to gange, og når det af og til kun sker 1 gang, er det fordi vores datter er vågnet og kommet over i vores seng. Det er nogen gange nødvendigt for at undgå timelange seancer om natten, hvor hun græder, fordi hun har brug for nærhed. Så snart hun kommer over i vores seng falder hun til ro og sover fint sammen med os uden at vågne. (De fleste nætter sover hun fint og vågnet bare til de to amninger.)

Jeg er ret sikker på at det meste af amningen bare skyldes, at hun søger nærhed, for hun spiser aldrig ret meget og jeg kan hurtigt lægge hende tilbage i seng (efter ml. 5-8min), men for at være helt sikker på, at hun ikke er sulten, overvejer ...


Annonce

... jeg at give hende en lille flaske mælk (hun er jo et år lige om lidt) ved 11-tiden, som sikre hun kommer igennem resten af natten uden sult. Så kan man måske trappe langsomt ud af den ved gradvist at give mindre og mindre.

Er dette en god eller dårlig ide? Er det bedre bare at lære hende nu, at om natten sover man, og om dagen spiser og drikker man. Hun spiser RIGTIG meget om dagen :) og sidste måltid er kl. 18.30-19.00, så umiddelbart har jeg ikke lyst til at give hende en ydeligere godnatgrød kl. 19.30, før hun bliver lagt.

En anden ting; som sagt kommer hun af og til over i vores seng, men jeg er bange for, at hvis vi gør det under afvendingen, kommer vi til at erstatte en dårlig vane med en anden, og så vil hun stadig vågne ikke for at blive ammet, men for at komme over til os. Hvad er dine tanker om det? Skal vi bare bide i det sure æble og være vågen den tid det kræver, det antal nætter det nu tager? Eller kan vi gøre det lidt nemmere for begge parter ved at tage hende over til os på et tidspunkt?

Glæder mig til at høre dine tanker

Venlig hilsen
Dorthe

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. maj 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Kæmper mod søvnen

Kære Helen Tak for en god og brugbar brevkasse. Jeg har en søn på 11...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2018 | Transport og ferie | 11 mdr.

Jetlag og erstatning for letmælk?

Kære Helen, Så nærmer tiden hvor vi skal tilbage til DK og holde...

Læs hele brevet og Helens svar


8. maj 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Urolig søvn (igen)

Hej Helen! Vores datter er nu næsten 10 måneder, og vi er flyttet hjem til...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Mad til en dreng på 10 mdr.

Hej Helen. Det er lidt tid siden jeg har skrevet til dig, men nu har jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2018 | Udvikling | 11 mdr.

Vores søn råber og skriger meget

Kære Helen Jeg skriver til dig, da vores søn på 11 måneder, råber og skriger...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Klumpfod

Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.

Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.

Drenge fødes hyppigere...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Min mand og jeg har så ofte talt om, at vi burde skrive til dig og fortælle, hvor fantastisk din brevkasse er.
Vi har aldrig selv skrevet til dig, men har fundet svar på så mange spørgsmål via dine svar til andre i lignende situationer.

Jeg beundrer dine evne til at formidle, og jeg elsker din tilgang til børn og forældre og alle de ting man sammen kommer igennem!
Dine svar stemmer så utrolig fint overens med præcis den måde, vi forsøger at være forældre på. Som førstegangs-forældre betyder det helt utrolig meget, at finde opbakning et sted man har tillid til og kan identificere sig med. Og det kan vi hos dig!

Det er så rart at have dine ord med i bagagen, hvis noget er svært eller andre synes, vi f.eks. burde skælde ud, når vores søn et par gange har haft det, du beskriver som fortvivlelses-anfald - er det så rart at kunne sige, at vi ikke er de eneste, der mener, det skal tackles helt anderledes.

Så kære Helen, tusind tak for dine altid inspirerende og varme svar - Tak for dig! Det er fantastisk at kunne søge råd og vejledning på alle tider af døgnet i din brevkasse!

De varmeste hilsner med ønsket om en rigtig god dag - uden tvivl også fra min mand.

Familien S


Annoncer

Annonce