Annonce

Annonce

Brev:

Jobstart og amning - knap 9 mdr


30. august 2017

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Jobstart og amning - knap 9 mdr

Kære Helen,

Nu er jeg tilbage i Bruxelles og har arbejdet siden 1. august. M. er startet i vuggestue den 16. august – før det blev han passet af mine forældre, som var så søde at komme herned :-).

Det er gået rigtig fint både med pasning og vuggestue. I vuggestuen siger de, at han både sover og spiser godt, og han græder normalt ikke ved aflevering. Det er jo alt sammen fantastisk og en stor lettelse for mig. Til gengæld synes jeg, det er super svært at kombinere arbejde og amning.

Min plan var at amme tidlig morgen, sen eftermiddag og aften- men når vi kommer hjem, hænger M. ved mit bryst hele aftenen og er totalt uinteresseret i sin aftensmad. Efter kl 18.00 er han meget overtræt og begynder tilmed at nive i bryster og arme, hvilket gør overraskende ondt! Nogle gange så ondt, at jeg bliver virkelig vred og ked af det!

Aftenerne er altså ikke den store fornøjelse, hvilket er lidt trist, når nu vi har så få timer sammen… Jeg har flere gange overvejet helt at stoppe amningen, fordi jeg synes, det er for hårdt – men jeg synes samtidig nærmest, det er det værst tænkelige tidspunkt, nu hvor M. virkelig har brug for mine antistoffer til at bekæmpe alle vuggestue-bacillerne og selvfølgelig for nærhed, når vi nu er fra hinanden hele dagen.

Jeg har prøvet at give ham en flaske et par gange - og det er han faktisk ret begejstret for. Jeg synes bare ikke, at han er mindre interesseret i brystet af den grund… Jeg spørger mig selv, om det kunne hjælpe, hvis han fik en flaske i vuggestuen omkring middagstid. Min læge mener dog, at han uanset hvad vil have et stort behov for at blive ammet, når vi kommer hjem, fordi det er hans måde at genfinde kontakten mellem os.

Jeg har også overvejet at bede dem om at forsinke hans middagslur lidt, ...


Annonce

... så han ikke er så smadret om aftenen… På den anden side virker det lidt tåbeligt at begynde at stille krav, når nu det kører så fint derhenne. Man skal jo også respektere deres arbejde og vuggestuens rytme…

Har du erfaringer med denne type situation? Og har du nogle gode tips til, hvordan vi kan få en bedre rytme? Jeg har indsat vores rytme her nedenfor – hvordan det kører om aftenen, svinger dog meget. For mig ville det ideelle være, at han fik en lille lur fra 17.30- 18.00, så han bedre kunne klare aftenen, men han har indtil videre været alt for glad for at være hjemme ved sin mor og sit lejetøj til, at det har kunnet lade sig gøre.

Rytme:
Vi står op ca 6.30 og han får havregrød med lidt frugtmos mellem 7 og 7.30

Vi er i vuggestuen mellem 8.15 og 8.30

I vuggestuen sover han kl 9.00, får frokost kl 11.00 og sover igen mellem 12.00-14.00. De får frugt ved 15-tiden

Jeg henter mellem 16.15 og 16.30

Vi kommer hjem og ammer ved 16.45- tiden.

Jeg forsøger at give ham aftensmad ved 18- 18.30 tiden ligesom før (han er ikke interesseret).

Det meste af aftenen vil han ammes ”on and off”.
Jeg er begyndt at give ham noget grød mellem 19 og 20, hvorefter han normalt falder i søvn mellem 19.30 og 20.00).

Han vågner som regel mellem 01.00 og 02.00 og vil ammes igen.
Han vågner måske, måske ikke, igen ved 5.30- tiden, hvor jeg ammer lidt, så han sover videre. Når han ikke gør, vil han ammes inden vi tager af sted til vuggestuen.

Jeg har i øvrigt tit tænkt over noget. Du skriver i dine bøger, at man skal amme sen aften - mener du, at man skal tage det sovende barn op af sengen og lægge det til brystet? Risikerer man ikke bare at forstyrre hans søvn og gøre ham ked af det?

På forhånd tak for din hjælp og dine gode råd.

M's mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Lure i løbet af dagen

Kære Helen Tak for dit svar til mit første spørgsmål omkring natamning -...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

11 måneder og vågner om natten

Hej Helen Først vil jeg takke dig for dine tidligere svar, som har været til...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bæresele

En bæresele giver barn og forældre mulighed for at være tæt sammen, hvilket er ideelt især de første måneder, hvor barnet har brug for tæt kontakt og man også gerne vil have hænderne fri til at lave praktiske ting en gang imellem.

I starten bruges selen kun kortvarigt. Et barn har brug for afveksling, nogle gange vil det have ro og være i fred, andre gange har det behov for varme og nær kropskontakt.

Indtil barnet kan holde hovedet selv, er det vigtigt, at...

Læs mere i Babylex

Øjne og syn

Nyfødtes øjne er tit hævede og sammenklistrede. Det er helt normalt. Er der dog vedblivende pus i øjenkrogen, har barnet sandsynligvis en øjenbetændelse og bør ses af lægen.

Helt små børn kan se i en afstand af ca. 30 cm. Det er den afstand der er mellem moderens bryst og ansigt, når hun sidder og ammer. Billeder med kontrastfyldte farver eller sort/hvid billeder er gode til at fange babyen interesse og er med til at udvikle evnen til at se og fokusere. Små børn skeler og det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for en fantastisk brevkasse og nogle fantastiske og velskrevne bøger. Begge dele har ofte hjulpet os siden vi blev forældre for ca. 1½ år siden!

Tak fra familien i København.


Annoncer

Annonce