Annonce

Annonce

Brev:

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske


31. juli 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Mor tilbage på arbejde - amning og flaske

Hej Helen,

Min datter er 5½ måned og jeg begynder på arbejde igen når hun er 7 måneder. Hendes far starter på barsel når hun er 6 måneder og vi har derfor et overlap på 5 uger.

Mit spørgsmål går på råd til hvordan vi får gjort denne overgang så god som mulig for vores datter og for os.

Min datter og hendes far har et rigtig nært og godt forhold, så jeg er slet ikke i tvivl om at det at have far hjemme vil være lige så godt som at have mor hjemme. Jeg er bare så glad for at min kæreste har lyst til at tage en god lang barsel og jeg glæder mig da også selv til at komme tilbage på arbejde, selvom det selvfølgelig bliver hårdt at være væk fra min datter som jeg ellers kun har været væk fra et par timer ad gangen en sjælden gang imellem siden hun blev født.

Mit problem ligger hovedsageligt i at jeg ammer på fuldt og både min datter og jeg trives rigtig godt med det. Da vi i sin tid planlagde barsel regnede jeg med at jeg da absolut ikke ville gide amme mere efter de 6 måneder sundhedsstyrrelsen anbefaler. Nu synes jeg det er rigtig hårdt at skulle have min datter på MME og flaske når det nu går så godt.

Vi har prøvet et par gange at give vores datter en flaske med udpumpet modermælk fordi vi ville prøve at få hende passet. Men det har hun pure nægtet. Hun har enten grædt eller bare siddet med flasken i munden uden rigtig at gøre noget.
Har du nogle gode råd til hvordan vi får vænnet hende til en flaske i løbet ...


Annonce

... af de 5 uger vi går hjemme sammen?

Jeg er som sagt glad for at amme, så jeg vil gerne fortsætte med at amme morgen og aften når jeg kommer tilbage på arbejde.
Hvordan bør vi gribe det an så min produktion og min datter vænner sig til det? Jeg havde selv tænkt på langsomt at introducere flasker til hende i de timer hvor jeg vil være på arbejde. Så starte med een flaske MME de første par uger og så 2 flasker MME de næste par uger, indtil jeg den sidste uge vi har overlap, kun ammer der hvor jeg alligevel ville være hjemme.

Jeg kan ikke finde ud af om det er bedst tidligt og langsomt at introducere flasken eller bedst at nyde at jeg kan amme fuldt så længe som muligt og først introducere flasken en af de sidste uger.
Men jeg tænker at når hun nu nægter at tage flaske nu, så skal jeg jo heller ikke vente for længe med at begynde at tilvænne hende til flasken.

Jeg håber du kan hjælpe med lidt gode råd til hvordan vi gør overgangen god for vores datter og for mig

Med venlig hilsen
Kristine

Lidt ekstra info:
Jeg har desværre aldrig fået udmalkning til at virke (jeg kan få ca 30 ml ud ved at udpumpe med maskine i ½ time og med håndmalkning kommer der ikke en dråbe), så det bliver desværre nødt til at blive MME når jeg skal tilbage på arbejde.

Vi er lige begyndt at give hende grød, så jeg håber vi har hende godt vænnet til det inden vi skal vænne hende til flaske så der ikke sker for meget nyt på een gang.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Zoneterapi

Zoneterapi er en alternativ form for behandling som bruge til mange ting. Nogle oplever at have effekt at det som smertelindring under fødslen andre synes det er effektiv i forhold til deres barn, som græder meget på grund af mavekneb eller lignende.

Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, så spørg på fødestedet om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en privat.

Læs mere i Babylex

K vitamin

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn får k vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået k vitamin denne ene gang skal det ikke gives igen.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!

Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.

Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!


Annoncer

Annonce