Annonce

Annonce

Brev:

Jobstart, amme-nedtraping og søvn


25. juli 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Jobstart, amme-nedtraping og søvn

Kære Helen,

Tak for sidste svar ang. mad – det kan af og til være lidt forvirrende med de forskellige retningslinjer i forskellige lande, men jeg prøver at kombinere lidt, som du foreslog :-)

Lige nu er vi kommet tilbage fra endnu en skøn, lang periode i Danmark, og jeg skal starte på arbejde den 1. august. Alt gik super, mens vi var i Danmark, både hvad angår søvn og mad, og hverdagen var ganske problemfri. M var lykkelig for at være sammen med sine bedsteforældre og nød al den dejlige omsorg og opmærksomhed fra hele tre mennesker. Han spiser generelt godt, og amningen blev naturligt reduceret til 4 gange dagligt: morgen, formiddag, eftermiddag og aften.

Problemet er, at amningen stort set altid er forbundet med søvn, og nu hvor jeg skal tilbage på arbejde er det på tide, at han lærer at falde i søvn uden at blive ammet. Jeg prøvede mig lidt frem, mens jeg var i DK, og efter en del mislykkede forsøg, lykkedes det flere aftener, at få ham til at falde i søvn i sin seng. Det samme gjaldt de første par dage, efter vi kom tilbage til Bruxelles.

De sidste dage har det dog slet ikke fungeret, og situationen synes bare at blive værre og værre. Han kan tydeligvis mærke, at jeg gerne vil stoppe amningen, så han går nu nærmest i panik, hver gang han skal sove og græder, og vrider sig, og klamrer sig fast til mig, så snart trætheden melder sig. Når jeg lægger ham i seng, bliver han dybt ulykkelig, og kan hidse sig op på en ...


Annonce

... måde, jeg aldrig har set før – det er ret overvældende, og indtil videre har jeg, efter utallige forsøg på at berolige ham på en anden måde, måttet opgive og alligevel lægge ham til brystet, som han så nærmest ikke vil slippe igen. Samtidig er han nu begyndt at vågne grædende, flere gange i løbet af natten – her har jeg heldigvis kunnet berolige ham uden at tage ham op. Det virker som om, han har mareridt, eller ikke den samme ro som normalt – han har sovet igennem (8-9 timer) de sidste knap to måneder, så det ligner ham ikke.

Mit spørgsmål er altså, om du har et godt råd til, hvad jeg skal gøre? Vuggestuen åbner først den 16. august, og mine forældre kommer herned og passer M de første to uger, inden han skal starte. Jeg håber selvfølgelig, at det, at jeg ikke er der, vil få ham til at ”glemme” amningen naturligt, men jeg vil være ked af, at det hele skal gå op i gråd, fordi han ikke kan sove uden. På den anden side synes jeg slet ikke mine forsøg på at få ham til at undvære amningen fungerer (flere mellemmåltider, vand, sut osv.) Det handler tydeligvis ikke om sult, men om tryghed, så jo mere jeg presser på for, at han skal sove uden amning, jo mere panisk bliver han...Det skal siges, at det selvfølgelig også er en periode med store omvæltninger: ”nyt” hjem, ingen bedsteforældre mere, tænder der bryder frem – så det kan måske øge behovet for tryghed endnu mere?

Glæder mig til at høre dine tanker
- de bedste hilsener, Nuala

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Amning | 7 mdr.

Udtrapning af natamning

Hej Helen Tak for svar!! Det går nu meget bedre om dagen og min søn kan...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for en super god side, med masser af gode og virkeligt kompetente svar, som jeg har brugt flittigt

Josefines mor


Annoncer

Annonce