Annonce

Annonce

Brev:

Amning og arbejde - 8 mdr.


19. april 2017

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Amning og arbejde - 8 mdr.

Hej Helen,

Tak for råd og vejledning i forhold til sidste brev - vi forsøger stadig med at prøve at få vores dreng til at tage sutteflaske:)

Nu har jeg brug for råd igen i forhold til at jeg skal starte arbejde slut maj og hvordan jeg skal få det til at fungere med amningen. Far skal have barsel i 3 måneder fra vores dreng er 9 måneder.

I øjeblikket ammer jeg før middagsluren, aften, sen aften og tidlig morgen. Hvordan og hvorledes med amning inden middagsluren - hvad skal den erstattes med når han ikke tager sutteflaske? Denne amning tænker jeg også hjælper ham til at sove en god lang eftermiddagslur...

Min dreng spiser godt om aftenen inden han puttes og sover til 23-24 tiden og her kan det tage op til 1 time at amme. Min dreng sutter ofte kun et par minutter inden han falder i søvn igen også gør jeg alt for at holde ham igang og det er ikke altid det lykkedes og jeg ved af gode grunde ikke hvor meget han får. Han har en del opvågninger i øjeblikket og man kan som regel mærke om det handler om mælk.

Han er dog begyndt at ville ammes igen midt nat hvilket jeg gerne vil have ham vænnet af med igen også i forhold til at jeg starter arbejde om en måneds tid. Men hvordan gør jeg det? Og kan det skyldes han ikke får nok ...


Annonce

... ved midnat? Jeg har prøvet at tilbyde ham vand midt nat og få ham til at sove videre men ender til sidst med at måtte give ham brystet før han falder til ro...

Og så vågner han ved 5 tiden og der tager jeg ham over i vores seng og ammer men her ligger han og sutter on and off mere eller mindre til han vågner ved 7- tiden. Dette forstyrrer både min og hans søvn og natten igennem får vi ikke mere end 2-3 timers sammenhængende søvn.

Min udfordring går på at jeg jo gerne vil have noget mere sammenhængende søvn når jeg skal starte på arbejde (også gerne nu) så jeg kan fungere - så hvordan griber jeg det hele an?

En anden lille ting er at min dreng er ret træt sen eftermiddag selvom han ofte har sovet et par timer. Han søger brystet ved 17-18 tiden og sover engang imellem 20-30 min. Jeg synes det er et uhensigtsmæssigt tidspunkt at amme og sove på da det er tæt på aftensmaden men samtidig føler jeg at jeg må følge ham hvis det er det han har brug for. Kan dette skyldes den store udvikling han gennemgår og er det blot en fase eller skal vi prøve at ændre noget? Vores dagsplan ser nogenlunde sådan ud som tidligere skitseret og han får skemad 4-5 gange dagligt.

Håber du kan hjælpe os lidt på vej.

Hilsen en udfordret mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


16. juni 2018 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnudfordringer

Hej Helen. Så er det mig med barnet der kæmper mod søvnen igen. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Faderskab

Hvis det lille barns forældre er gift, så går myndighederne ud fra, at manden automatisk er far til barnet, og en faderskabssag er unødvendig.

Hvis manden ikke vil vedkende sig faderskabet, bliver sagen behandlet i Statsamtet, hvor man først prøver at tale sig til rette. I sidste ende kan der blive tale om en retssag, hvor man ved hjælp af blodprøver forsøger at fastslå, hvem barnets far er.

Hvis moderen ikke ønsker at fortælle, hvem barnets far er, kan hun blive...

Læs mere i Babylex

Moderkagebiopsi

En moderkage er en prøve af moderkagen. Prøven laves i 10-12 uge og det foregår endten ved at der stikkes en kanyle ind igennem maveskindet eller via skeden. Kanylen napper så en lille bid af moderkagen.

Nogle kvinder synes det er smertefuldt at få en moderkagebiopsi foretaget, andre synes det er almindeligt ubehageligt.

Efter prøven kan man få lidt menstruationslignende smerter og der kan også sive lidt fostervand.

Prøven bliver undersøgt for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annoncer

Annonce